94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

kindercentrum-hoorn-kersenboogerd_04_groepsruimte-hdo_header.jpg

Kindercentrum Berend Botje Hoorn-Kersenboogerd

Selecteer een opvangtype

Kinderdagverblijf Hoorn-Kersenboogerd

In basisschool De Klipper (in de wijk Kersenboogerd in Hoorn) hebben we twee ruime, lichte lokalen. We mogen ook gebruik maken van de gymzaal van de school, het 'groen' ingerichte speelplein en de sportvelden naast de school. De kinderen krijgen bij dit kinderdagverblijf in Hoorn alle ruimte om te spelen, leren en ontdekking in een fijne samenwerking met school. Samen kunnen we een mooie, doorgaande ontwikkelingslijn bieden aan kinderen van 0 tot 13 jaar.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 7:00 tot 18:30 uur.

Maandag 7.00 tot 18:30
Dinsdag 7.00 tot 18:30
Woensdag 7.00 tot 18:30
Donderdag 7.00 tot 18:30
Vrijdag 7.00 tot 18:30

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

De Guppies (0-4 jaar)

Peuterspeelgroep Hoorn-Kersenboogerd

In basisschool De Klipper (in de wijk Kersenboogerd in Hoorn) is de peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) gevestigd. Naast de lokalen mogen we ook gebruik maken van de gymzaal van de school, het 'groen' ingerichte speelplein en de sportvelden naast de school. De kinderen krijgen bij deze peuterspeelgroep in Hoorn alle ruimte om te spelen, leren en ontdekking in een fijne samenwerking met school. De samenwerking met school is goed, waardoor de overstap naar de kleuterklas klein is voor de peuters.

Openingstijden peuterspeelgroep Kersenboogerd

Maandag 8:15 - 12.15 uur
Dinsdag 8:15 - 12.15 uur
Woensdag 8:15 - 12.15 uur
Donderdag 8:15 - 12.15 uur
Vrijdag 8:15 - 12.15 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

De Spetters (2-4 jaar)

ClubBB Hoorn-Kersenboogerd

In bassischool De Klipper (in de wijk Kersenboogerd in Hoorn) is onze buitenschoolse opvang (BSO) gevestigd. We mogen ook gebruik maken van de gymzaal van de school, het 'groen' ingerichte speelplein en de sportvelden naast de school. De kinderen krijgen bij deze bso in Hoorn alle ruimte om te spelen, leren en ontdekking in een fijne samenwerking met school. Samen kunnen we een mooie, doorgaande ontwikkelingslijn bieden aan kinderen van 0 tot 13 jaar.

Openingstijden ClubBB Kersenboogerd

Maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur - 18:30 uur.

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

De Piraten (4-13 jaar)

Meer over Berend Botje Kersenboogerd

Berend Botje let op de kleintjes, ook als het gaat om eten en drinken. Wij letten onder meer op de richtlijnen van het Voedingscentrum en onze eigen pedagogische visie. Zo krijgen kinderen geen zoete dranken, maar water, lauwe thee, halfvolle melk en karnemelk.

Voeding op het kinderdagverblijf
Baby’s volgen hun eigen voedingsschema zoals we dat met jullie hebben afgesproken. Vanzelfsprekend zorgen wij voor de flesvoeding, dat zit bij de prijs in. Uiteraard is het ook mogelijk om flesjes met borstvoeding mee te geven of speciale flesvoeding. Oudere baby’s en peuters eten ’s ochtends een fruithapje en onder de middag een bruin- of volkoren broodje met mager beleg. ’s Middags krijgen de kinderen een verantwoord tussendoortje: soepstengel, cracotte en/of rijstwafel aan.

Voeding op de peuterspeelgroep
Op de peuterspeelgroep eten we gezamenlijk fruit en mogen de kinderen zelf kiezen wat ze willen. Waarna zij zelf mogen pellen of uitlepelen. Wij snijden het fruit met hen aan tafel en maken er een gezellig moment van.

Voeding op de BSO
Op ClubBB bieden we zowel fruit als groenten aan tijdens het eetmoment en sluiten af met een cracker of rijstwafel. We stimuleren de kinderen om dit zelf te snijden of te smeren. Ons aanbod voor beleg bestaat uit bewustere keuzes.

We beschikken over verschillende hoekjes waar ieder kind tot spel kan komen, of juist een rustmomentje kan pakken. Op de tafel zorgen we voor spelletjes. De bouwhoek is favoriet en daar wordt gespeeld met veelzijdig en open einde speelgoed. Bij open einde speelgoed staat het niet vast wat het is en daardoor kan het van alles zijn.

Met de grote blokken bouwen, tot klein spel met de barbies. In de gymzaal komen kinderen tot eigen spel met de kleden, banken en matten.

Deze locatie bevindt zich in basisschool De Klipper. De kinderen kunnen uit school lopend naar onze BSO.

Peuterspeelgroep & kinderdagverblijf: 793735646

Buitenschoolse opvang: 169798033

De huisregels zijn voor al onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en BSO’s (ClubBB) hetzelfde. Deze huisregels kun je hier lezen. Je vindt hierin onder andere algemene afspraken over brengen- en halen, aansprakelijkheid, gezonde voeding en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Pedagogisch beleid
Naast de huisregels is er voor elke locatie afzonderlijk een locatiegebonden werkplan. In dit werkplan vind je onder andere de openingstijden en informatie over de groepen. Het locatiegebonden werkplan vind je in de Berend Botje OuderApp.

Geen evenementen gevonden

Parkeergelegenheid

Er is genoeg parkeergelegenheid, naast Dorpshuis De Dregt, maar ook aan de overkant van de weg hebben we een groot parkeerterrein. Meestal rijden ouders tot vlak voor het schoolplein als er geen kinderen spelen.

contact-kinderopvang-berend-botje-susanne.JPG

Kunnen wij je helpen?

Bel 088-2337000

Op werkdagen ben ik bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur.
Wil je dat wij contact met jou opnemen?

“Spelen, klimmen en klauteren. Leren van en met elkaar”