94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Kosten kinderopvang

werkenbij_pedagogisch-medewerker_berend-botje-1695817473.jpg

Wat kost kinderopvang?

Wat kinderopvang voor jou kost is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Zo zijn het type opvang, het aantal opvanguren dat je afneemt, het aantal kinderen voor wie je opvang afneemt en je bruto jaarinkomen, bepalend voor de kosten. Professionele kinderopvang is vaak goedkoper dan je denkt dankzij de tegemoetkoming in de kosten die je kunt ontvangen.

Verschillende soorten kinderopvang

Bij Berend Botje bieden wij hele dagopvang, opvang op een peuterspeelgroep, buitenschoolse opvang en gastouderopvang. Iedere opvangvorm heeft een eigen uurtarief.

Kinderdagverblijf (hele dagopvang)
Onze prijzen zijn all-in. Zo zorgen wij bij de hele dagopvang onder andere voor luiers en flesvoeding. Wil je graag borstvoeding of speciale flesvoeding meegeven? Dat kan uiteraard ook. We zorgen voor een maaltijd tussen de middag en gezonde tussendoortjes en drinken. Via de Berend Botje OuderApp kun je de belevenissen van jouw kindje volgen.

Peuteropvang
Bij de peuteropvang zorgen wij voor luiers, tussendoortjes en drinken. Voor uitstapjes worden geen extra kosten in rekening gebracht. Ook bij deze opvangvorm kun je via onze OuderApp jouw kindje volgen.

Buitenschoolse opvang (ClubBB)
Bij de buitenschoolse opvang krijgen de kinderen iets te eten en te drinken na school. Ook wordt er voor het vervoer van en naar school gezorgd. Wordt er een uitstapje gemaakt? Dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Als extra gratis service kun je jouw kind volgen via onze Berend Botje OuderApp.

Gastouderopvang
De kosten voor gastouderopvang zijn gebaseerd op het gastoudertarief en de uitvoeringskosten. Er komen geen andere kosten van Berend Botje bij. De gastouder zorgt voor een maaltijd tussen de middag, gezonde tussendoortjes en drinken.

Aantal opvanguren en aantal kinderen

Het aantal opvanguren dat je per maand afneemt en het aantal kinderen voor wie je opvang afneemt is uiteraard ook van invloed op de kosten.

Tegemoetkoming kosten

Je (gezamenlijk) bruto jaarinkomen is van invloed op de vergoeding die je ontvangt voor de opvang. Je betaalt altijd een eigen bijdrage voor de opvang.

Bereken jouw maandelijkse netto kosten
baby_blij_pedagogisch-medewerker_berend-botje.jpg

Kinderopvangtoeslag

Je hebt recht op kinderopvangtoeslag wanneer jij en je eventuele partner werken, een traject naar werk volgen of een inburgeringscursus/erkende opleiding volgen. De hoogte van de kinderopvangtoeslag hangt af van je (gezamenlijk) bruto jaarinkomen. Hoe lager je inkomen is, hoe hoger de toeslag is die je ontvangt. Het maximale aantal opvanguren waarover je kinderopvangtoeslag ontvangt is 230 uur per kind per maand. Wijzigingen in je inkomen dien je altijd zelf door te geven aan de Belastingdienst.

Meer informatie over kinderopvangtoeslag vindt je op deze pagina en de site van de Belastingdienst.

Gemeentelijke vergoeding

Gaat je kind naar de peuterspeelgroep en werken jij en/of je partner niet? Dan is er recht op een vergoeding vanuit de gemeente. Ook de hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van de hoogte van je (gezamenlijk) bruto jaarinkomen. De gemeentevergoeding wordt altijd door Berend Botje aangevraagd en verrekend met de factuur voor de opvang.

Netto kosten berekenen

Benieuwd hoeveel kinderopvang in jouw situatie kost? Voordat je je aanmeldt bij Berend Botje, maak je eerst een vrijblijvende proefberekening met onze gratis kostenindicatietool. Hierdoor krijg je een indicatie van je maandelijkse netto kosten.

Heb je nog vragen over de kosten voor kinderopvang? Mail ons via [email protected] of bel 088-2337180.