94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Dubbelcheck Opvanggegevens Kinderopvangtoeslag

baby-speelgoed-pedagogische-medewerker-berend-botje.jpg

Berend Botje levert maandelijks de opvanggegevens aan bij de Belastingdienst. Op die manier worden financiële verschillen sneller zichtbaar. Voorheen werden deze verschillen soms pas na maanden of een jaar ontdekt.

Waarom is de dubbelcheck nodig?

Als de Belastingdienst afwijkingen constateert tussen de door ons aangeleverde gegevens en de door de ouder aangevraagde gegevens, dan nemen ze direct contact op met de ouder. Door deze werkwijze kunnen we met elkaar voorkomen dat ouders veel (en soms ook hoge) terugvorderingen en nabetalingen ontvangen.

Doe zelf ook een dubbelcheck

Berend Botje biedt ouders al sinds de invoering van de Wet Kinderopvang in 2004 hulp aan bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag bij de belastingdienst. Het vele papierwerk waar we destijds mee te maken kregen, heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een handige online applicatie. Via de App Kinderopvangtoeslag kun je als ouder je gegevens direct inzien en eventueel wijzigen.

Ouder blijft zelf verantwoordelijk voor juistheid gegevens

We raden je aan regelmatig te controleren of de gezinsgegevens en opvanggegevens die bij de belastingdienst bekend zijn, nog steeds kloppen. De wet bepaalt namelijk dat je als ouder altijd zelf verantwoordelijk bent voor de juistheid van deze gegevens. Ook als Berend Botje daarbij ondersteuning biedt.

Heb je vragen over een wijziging, over het door de Belastingdienst betaalde voorschot of over een naheffing, neem dan gerust contact op met onze medewerkers van de binnendienst via [email protected] of 088-2337180.

Beeldmerk

Door het beeldmerk "Dubbelcheck Opvanggegevens Kinderopvangtoeslag" kun je zien dat een kinderopvangorganisatie maandelijks opvanggegevens aanlevert bij de belastingdienst.

Klik hier voor meestgestelde vragen. Hier staat nog meer aanvullende informatie.