94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Herroepingsrecht

kind-blij-spel-berend-botje.jpg

Na de datum van het ondertekenen van de opvangovereenkomst heb je 14 dagen bedenktijd en mag je de overeenkomst zonder opgaaf van redenen en per direct herroepen. Dit geldt zowel voor de overeenkomsten van ons kindercentrum als voor het gastouderbureau. Dit kun je doen door een mail te sturen naar [email protected]. Vermeld in het onderwerp dat het om ‘herroeping van de overeenkomst’ gaat. Ook kun je het modelformulier voor herroeping gebruiken.

Let op: Is de opvang van je kind(eren) al gestart tijdens de 14 dagen bedenktijd? Dan heb je nog steeds de mogelijkheid om de overeenkomst zonder opgaaf van redenen en per direct te herroepen. 

Verdere uitleg herroepingsrecht

Mogelijkheid herroeping binnen 14 dagen na ondertekening opvangovereenkomst
Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen jouw opvangovereenkomst te herroepen. De herroepingstermijn duurt 14 dagen na de dag van de ondertekening van de overeenkomst.

Voorbeeld: als je op 1 maart jouw opvangovereenkomst ondertekent, heb je t/m 15 maart tot 23:59 uur de mogelijkheid deze te herroepen. Wanneer de 14e dag van jouw bedenktijd (herroepingstermijn) in het weekend of op een feestdag valt, eindigt jouw bedenktijd op de eerstvolgende werkdag om 23:59 uur. 

Gevolgen herroeping

Nog geen gebruik gemaakt van opvang, maar wel al betaald?
Als je de overeenkomst herroept en nog geen gebruik hebt gemaakt van onze opvang, ontvang je eventuele betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan zo snel mogelijk van ons terug. In ieder geval niet later dan 14 dagen nadat je ons hebt laten weten de overeenkomst te herroepen. Voor deze terugbetaling brengen wij geen kosten in rekening.

Wel gebruik gemaakt van opvang
Als je de overeenkomst herroept en in de periode van de bedenktijd al gebruik hebt gemaakt van onze opvang, dien je voor de afgenomen opvangdagen wel te betalen. Wij verrekenen deze kosten met het bedrag dat je van ons terugkrijgt, als er al een betaling aan ons is gedaan.