94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Over ons

peuter_pedagogisch-medewerker_handjes_berend-botje.jpg

Bij Kinderopvang Berend Botje streven we altijd naar de hoogst haalbare kwaliteit en de beste kinderopvang. Als een van de grotere aanbieders van professionele kinderopvang in Noord-Holland verzorgen wij de opvang van meer dan 3.500 kinderen, verdeeld over meer dan 70 locaties en 200 gastouders. Je kan bij ons terecht voor alle soorten opvang:kinderdagverblijf, peuterspeelgroep, buitenschoolse opvang (= voor- en naschoolse opvang) en gastouderopvang. Met vele locaties en gastouders, in vooral de dorpskernen, bieden wij altijd een opvangmogelijkheid in de buurt. 

Kindontwikkeling voor íeder kind!  

Wij vinden het ontzettend belangrijk dat ieder kind een gelijke kans krijgt zich op eigen wijze en eigen tempo te ontwikkelen. Dat is iets waar elke medewerker zich op dagelijkse basis met heel veel liefde en passie voor inzet. Kinderen moeten een goede start kunnen maken en zeker in de eerste jaren van hun leven, simpelweg kunnen spelen. Zorgeloos. In een veilige, warme omgeving. Onder de vleugels van bevlogen medewerkers. Daarom bieden wij professionele en persoonlijke kinderopvang, waar écht ieder kind welkom is, waar plezier maken het belangrijkste doel is en we samen groeien door te spelen.  

Daarnaast zetten wij ons enorm in om onze tarieven altijd op het fiscaal maximum uurtarief te kunnen houden. Door dit te doen ontvang je kinderopvangtoeslag over álle kosten die je voor de kinderopvang maakt. Dat maakt onze kinderopvang pas écht bereikbaar voor ieder kind.

Waarom Kinderopvang Berend Botje de beste keuze is? Omdat… 

• Wij uitsluitend werken met liefdevolle, professionele en goed opgeleide pedagogisch medewerkers

• Wij onze medewerkers continue ondersteunen volgens de nieuwste inzichten

• Wij altijd kijken naar wat jouw kind nodig heeft

• Wij ervoor zorgen dat jouw kind zich thuis voelt en volledig zichzelf mag zijn

• Wij jouw kind stimuleren om zich op eigen wijze en eigen tempo te ontwikkelen

• Wij gezonde en gevarieerde voeding bieden en beweging en natuur belangrijk vinden

• Alle ruimten met zorg en afgestemd op de leeftijd van de kinderen zijn ingericht

• Wij je persoonlijk en via de OuderApp op de hoogte van de ontwikkeling van je kind houden

• Wij regelmatig (gratis) workshops aanbieden, bijvoorbeeld over opvoeden en EHBO

• Onze pedagogen je, met liefde en vrij van oordeel, helpen bij opvoedkundige vragen

3 x oog voor ontwikkeling 

Het kind en de ontwikkeling van het kind komt bij ons altijd op de eerste plaats. Wij zorgen ervoor dat zij zich thuis voelen en vanuit en veilige en geborgen plek de wereld kunnen ontdekken. Met een natuurlijke nieuwsgierigheid, ontwikkelen ze hun eigen vaardigheden en talenten. 
 
De ontwikkeling van onze medewerkers en hun werkgeluk zijn hiervoor een belangrijke voorwaarde. Door het aanbieden van cursussen, opleidingen en workshops zorgen wij ervoor dat zij zich volop kunnen blijven ontwikkelen in het vakgebied. Daarnaast zien wij toe op een goede werk-privébalans.  

 
Ook als organisatie blijven wij in ontwikkeling. Dit doen wij door doorlopend in te spelen op maatschappelijke en economische veranderingen én een actieve rol te spelen als het gaat om de toekomst van de kinderopvang. Wij praten, denken en beslissen mee en hebben daarvoor goede contacten met het onderwijs, diverse gemeenten en landelijke adviescommissies. 

Meer informatie over Kinderopvang Berend Botje

Bij Kinderopvang Berend Botje streven we altijd naar de hoogst haalbare kwaliteit en de beste kinderopvang. Bij dit streven en in alles wat we doen, houden we altijd onze missie en visie in gedachten. 

Missie  

Kinderen een goede start in het leven geven met kans op optimale ontwikkeling. 

Visie  

Elk kind verdient een gelijke kans, ongeacht afkomst en/of sociaal economische status. Door persoonlijke aandacht voor elk kind en vanuit onze expertise stimuleren wij ontwikkeling. Kinderen en medewerkers leren samen, met en van elkaar. Zo blijven wij groeien. Dat doen we met plezier, in een veilige, gezonde en duurzame omgeving. 

Wij laten ons inspireren door de pedagogische visie uit Reggio Emilia. Door bijvoorbeeld een leeg vel papier bij kleurmaterialen aan te bieden in plaats van een kleurplaat, dagen we de kinderen uit om zelf hun fantasie de vrije loop te laten.

Klik hier voor aanvullende informatie over ons pedagogisch beleid.

De huisregels zijn voor al onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en BSO’s (ClubBB) hetzelfde. Deze huisregels kun je hier lezen. Je vindt hierin onder andere algemene afspraken over brengen- en halen, aansprakelijkheid, gezonde voeding en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Wij zetten ons enorm in om onze tarieven altijd op het fiscaal maximum uurtarief te kunnen houden. Door dit te doen ontvang je kinderopvangtoeslag over álle kosten die je voor de kinderopvang maakt. Dat maakt onze kinderopvang pas écht bereikbaar voor ieder kind. Ongeacht hoe groot of klein het inkomen van de ouder(s) is. Wil je weten wat kinderopvang voor jou gaat kosten? Dan geven wij jou graag een indicatie van de kosten.

Alle kinderen zijn nieuwsgierig en leergierig. Ze willen uit zichzelf onderzoeken, ontdekken en leren. Dat stimuleren wij samen met de andere kinderen op de groep, want kinderen leren het meeste van elkaar. De speciaal ingerichte ruimtes én onze professionele medewerkers zorgen voor de ideale omgeving. 

Door te spelen, oefenen kinderen alles wat ze nodig hebben om op te groeien. Motoriek, sociaal gedrag, delen en samenwerken bijvoorbeeld. Onze medewerkers zorgen dat ieder kind zich veilig en geborgen voelt. Zij begeleiden en stimuleren je kind bij het ontdekken van de wereld. Want juist in de eerste kinderjaren wordt de basis gelegd voor zijn/haar toekomstige ontwikkeling. 

Iedereen ontwikkelt zich in zijn eigen tempo op zijn eigen manier: kinderen én medewerkers. Dat vinden wij belangrijk en doen we samen, mét plezier. Want van elkaar leren we het allermeest. 

Daarom bieden wij kinderopvang met veel persoonlijke aandacht en zorg in een veilige, natuurlijke en rijke speelomgeving. Zodat wij het beste uit jouw kind halen! 

Berend Botje-kinderen ontdekken dat... 

  • Harde worteltjes zacht worden als je ze kookt 

  • Je met z’n allen een winkelcentrum kunt maken op de groep 

  • Wanneer iemand je speeltje verderop legt, je er naartoe kunt kruipen 

  • Samen zingen leuker is dan alleen 

  • Je met z’n vijven een vlot kunt bouwen dat echt drijft 

  • Wanneer het warm is, een tuinslang erg leuk is! 

  • Het in de leeshoek lekker rustig is 

Dankzij onze vernieuwende werkwijze én persoonlijke aandacht is Kinderopvang Berend Botje regionaal en landelijk bekend. Zo ontwikkelden wij een franchiseformule voor zelfstandig ondernemerschap van gastouders (Franch & Free Plus), die door ruim honderdtwintig gastouderbureaus in Nederland is overgenomen. Onze directeur, Alien Alberts, werd o.a. hiervoor in 2003 genomineerd voor de Managementprijs Kinderopvang Nederland. 

Kinderopvang Berend Botje won de Westfriesland Méér Ondernemingsprijs 2007

Op 25 juni 2010 ontving Alien Alberts een koninklijke onderscheiding. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, onder meer vanwege haar vele verdiensten op het gebied van kinderopvang. 

In 2011 was Berend Botje een van de finalisten voor de prijs Beste Onderneming van Noord-Holland 2010/2011 en mochten we de publieksprijs in ontvangst nemen. 

Alien Alberts is in 2012 gekozen tot Topvrouw van Noord-Holland in de categorie Zakelijk. Deze verkiezing werd georganiseerd door het Noordhollands Dagblad. 

In 2016 werden we in het zonnetje gezet als Proud Partner van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Westfriesland. De reden is dat Berend Botje als onderneming een groot sociaal hart toont. We zijn dan ook trots op het bijbehorende MVO schildje. 

In 2017 werden wij tijdens deOpiness Kinderopvang Awardsop basis van klantbeoordelingen uitgeroepen tot ‘Beste Kinderopvangketen van Nederland’! Klanten beoordeelden ons gemiddeld met het mooie cijfer 8,8.  

In 2018 werden we voor de tweede keer op rij tijdens de Opiness Kinderopvang Awards uitgeroepen tot 'Beste kinderopvangketen van Nederland'! Klanten beoordeelden ons deze keer met gemiddeld een 8,9! Wederom een prachtig cijfer. 

Sinds 2019 is Kinderopvang Berend Botje Great Place to Work gecertificeerd. Great Place to Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen een organisatie. Dit doet zij door middel van een medewerkersonderzoek en de analyse van de organisatiecultuur. 

Sinds maart 2020 behoort Kinderopvang Berend Botje tot de Top 10 Best Large Workplaces, benoemd door Great Place to Work. Een toelichting hierop: 'Kinderopvang Berend Botje heeft na een eerste deelname aan Great Place To Work direct een plek bij de Top 10 Best Workplaces behaald. Ontwikkeling staat vooral centraal bij deze organisatie. Ze kijken met een positieve en flexibele blik naar het talent van mensen. Er is veel aanbod qua ontwikkelingsmogelijkheden zowel vakinhoudelijk als op de soft skills. De organisatie straalt zachtheid en warmte uit, zowel naar de kinderen als naar de medewerkers. De medewerkers voelen ook zelf dat hun werk echt betekenis heeft.' 

Onze visie is dat elk kind een gelijke kans verdient. Het is daarom voor ons vanzelfsprekend dat we als organisatie betrokken zijn bij de maatschappij en inspelen op maatschappelijke en economische ontwikkelingen. We houden een vinger aan de pols door samen te werken met partners, organisaties en instellingen uit ons brede werkgebied.  

Samenwerking met onderwijs en gemeenten 
Er wordt de laatste jaren steeds intensiever samengewerkt met het onderwijs. Integraal KindCentrum (IKC), brede school, harmonisatie van de peuterspeelzalen: met het oog op de toekomst neemt Berend Botje vele initiatieven en bepaalt zo mede de koers van deze samenwerking. Voorbeelden daarvan zijn het MFA De Groote Molenin Oosthuizen, Kindcentrum De Droomgaard in Avenhorn en Kindcentrum Het Anker in Enkhuizen, waar onderwijs, kinderopvang en verenigingsleven samenkomen onder één dak. Vanzelfsprekend onderhouden we nauwe contacten met tal van scholen, schoolbesturen en de plaatselijke politiek. We verwelkomen ook regelmatig landelijke politici die bij ons, als toonaangevend bedrijf, een kijkje in de keuken willen nemen. 

Bij ons staat niet alleen de groei en ontwikkeling van de kinderen centraal, maar ook die van onze medewerkers. Via onze eigen Berend Botje Academie bieden we tal van trainingen, cursussen en opleidingen. We werken onder andere samen met Horizon College Alkmaar, Horizon College Hoorn en ROC Amsterdam. Bovendien bieden wij als erkend leerbedrijf plek aan vele stagiaires.  

Samen actief 
Buiten spelen, bewegen, samen actief bezig zijn: het is voor kinderen van groot belang om gezond op te groeien. Om dit te stimuleren steunt Berend Botje diverse sportverenigingen en werken we samen met bijvoorbeeld een judoschool, zwembaden, speeltuinen en natuurverenigingen. Bovendien werken we al jaren mee aan de Unicefloop in Hoorn en de Battle4life

Goede doelen 
Wij zetten ons graag en vaak in voor goede doelen en initiatieven. Zo steunt Berend Botje de CliniClowns door een grote hoeveelheid mobieltjes of lege cartridges in te zamelen. Met de opbrengst hiervan helpt Cliniclowns nog meer zieke en gehandicapte kinderen aan ontspanning en een lach. Daarnaast leveren we jaarlijks een bijdrage aan de Appeltaartjesactie die restaurant De Tuynkamer in Hoorn organiseert voor Stichting Hartekind. Veel locaties halen bovendien tijdens hun zomerfeest geld op voor een zelf gekozen goede doel. 

Creatief & cultuur 
Kinderen zijn onderzoekend en creatief van nature. Daar spelen we op in door samen te werken met bijvoorbeeld Schouwburg Het Park in Hoorn, bioscopen, muziekscholen, musea als het Zuiderzeemuseum en de Westfriese Bibliotheken. We verzorgen met onze creatieve partners ook regelmatig creatieve uitstapjes, cursussen en workshops voor ouders, gastouders, medewerkers en natuurlijk de kinderen.  

Opvoeding 
Ook opvoeden moet je leren. Daarom steunen we ouders en gastouders van harte als partner in de opvoeding en zijn we zelf ook nooit uitgeleerd. We betrekken daar graag partijen als Parlan, consultatiebureaus, GGD Hollands Noorden, GGD Zaanstreek Waterland, Diëtistenpraktijk Dieet Compleet, BHV-4YOU en Dunstan Babytaal en Babygebaren bij. 

Taal(akkoord) 
Als kinderopvangorganisatie en werkgever zijn wij ons bewust van het belang van taal. Taal (lezen en spreken) is in de kinderopvang namelijk van groot belang. Denk hierbij aan protocollen, formulieren en instructies, maar ook aan de voorbeeldfunctie van onze pedagogisch medewerkers richting de kinderen. Een goede taalontwikkeling van de medewerkers dient uiteraard ons bedrijf en de medewerkers, maar uiteindelijk vooral de kennisontwikkeling van kinderen. Daarom zijn wij ondertekenaar van het Taalakkoord. Binnen dit akkoord verbeteren werkgevers de taalvaardigheid van hun medewerkers. Samen met andere werkgevers in Nederland investeren we in taal! 

Samenwerking met de bibliotheken 
Op bijna al onze locaties is er een collega die zorgt voor het voorleesbeleid op de groepen. Zij heeft hiervoor een speciale training gevolgd en werkt veel samen met de bibliotheken in de buurt. 

Talentprojecten - mede mogelijk gemaakt door het ESF 
Bij Kinderopvang Berend Botje staat ontwikkeling van talent en duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers centraal. Dit geven wij onder meer vorm in ons Project Werkgeluk. Onze talentprojecten worden mede gefinancierd met middelen uit het Europees Sociaal Fonds van de Europese Unie. 

Met een duurzaam hart zijn wij er voor de kinderen. Door duurzame keuzes te maken en te werken met respect voor mens, dier en milieu, kunnen wij hen een betere toekomst op een gezonde planeet bieden. En goed voorbeeld doet goed volgen. Door de kinderen te laten zien hoe wij met aandacht en zorg met de wereld omgaan, geven wij dat bewust en onbewust aan hen door.