94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

kindcentrum_het-anker_juichen.jpg
Selecteer een opvangtype

Peuterspeelgroep Enkhuizen - Het Anker

Peuterspeelgroep Het Anker is gevestigd in Kindcentrum Het Anker. Het eerste kindcentrum in Enkhuizen is een plek waar kinderen naast onderwijs en opvang ook terecht kunnen bij externe organisaties die logopedie, schoolmaatschappelijk werk en ergotherapie aanbieden.

Rond het leer- en speelplein liggen de verschillende groepsruimten, die ingericht zijn met verschillende speel- en leeshoeken. Vanuit de lokalen van onze peuterspeelgroepen, voorheen peuterspeelzaal, kunnen de peuters zo naar buiten om de aanliggende natuurlijke buitenruimtes te ontdekken.

Doorgaande leerlijn in Kindcentrum Het Anker

Samen met basisschool Het Driespan bieden we een doorgaande leerlijn aan in één gebouw. In de open sfeer die er heerst samen met aandacht die we hebben voor de behoeften van de kinderen, is de overgang van kinderopvang naar onderwijs doorgaans makkelijker voor peuters.

  • In Kindcentrum Het Anker
  • Leer- en speelplein samen met school
  • VVE-locatie

Openingstijden

Maandag 8:15 tot 12:15 uur
Dinsdag 8:15 tot 12:15 uur
Woensdag 8:15 tot 12:15 uur
Donderdag 8:15 tot 12:15 uur
Vrijdag 8:15 tot 12:15 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

Twee peuterspeelgroepen en een Peuterplus-groep.

ClubBB Enkhuizen - Het Anker

Buitenschoolse opvang ClubBB Het Anker is gevestigd in Kindcentrum Het Anker. Het Anker is het eerste kindcentrum in Enkhuizen. Kinderen krijgen hier onderwijs en opvang, maar ze kunnen ook terecht bij externe organisaties die logopedie, schoolmaatschappelijk werk en ergotherapie aanbieden.

Rond het leer- en speelplein liggen de verschillende groepsruimten, die ingericht zijn met verschillende speel- en leeshoeken. De kinderen kunnen ook knutselen of timmeren in het atelier of buitenspelen op het speelplein met natuurlijk speeltoestellen.  

  • In Kindcentrum Het Anker
  • Leer- en speelplein
  • Timmerruimte / knutselatelier

Openingstijden

Voorschoolse opvang: van 7:00 uur tot aanvang school
Naschoolse opvang: van einde schooltijd tot 18:30 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

Drie bso-groepen.

Meer over Berend Botje Het Anker

Berend Botje let op de kleintjes, ook als het gaat om eten en drinken. Wij letten onder meer op de richtlijnen van het Voedingscentrum en onze eigen pedagogische visie. Zo krijgen kinderen geen zoete dranken, maar water, lauwe thee, halfvolle melk en karnemelk.

Voeding op de peuterspeelgroep
Op de peuterspeelgroep eten we gezamenlijk fruit en mogen de kinderen zelf kiezen wat ze willen. Waarna zij zelf mogen pellen of uitlepelen. Wij snijden het fruit met hen aan tafel en maken er een gezellig moment van.

Voeding op de BSO
Op ClubBB bieden we zowel fruit als groenten aan tijdens het eetmoment en sluiten af met een cracker of rijstwafel. We stimuleren de kinderen om dit zelf te snijden of te smeren. Ons aanbod voor beleg bestaat uit bewustere keuzes.

Op de groepen zijn verschillende hoeken ingericht met daarbij passend speelmateriaal afgestemd op de leeftijdsgroepen. Ook wordt het speelmateriaal op hun hoogte aangeboden, zodat ze zelf alles goed kunnen zien en zelf iets uit kunnen kiezen.

Speelmateriaal op de peuterspeelgroep

In de bouwhoek van de peuters hebben we bijvoorbeeld Duplo en blokken. In de leeshoek staat een bank met boekenkast om samen of alleen een boek te lezen. De creatieve hoek bestaat uit een grote kast met divers knutselmateriaal en bijvoorbeeld een atelierwagen waarop heerlijk geschilderd kan worden. Ook spelletjes en puzzels worden vaak gepakt door de peuters en zijn ruimschoots aanwezig.

Speelmateriaal op de buitenschoolse opvang

In de bouw-/constructiehoek op de bso hebben we geen duplo of blokken, maar Lego en constructiemateriaal. In de leeshoek zijn er lekkere kussens om in te ploffen en lekker weg te kruipen met een boek, strip of een tijdschrift. Ook voor de bso-kinderen is er verschillend knutselmateriaal aanwezig om te schilderen, tekenen of te knippen en plakken.

  • Het Driespan (locatie Flosbeugel & Klaverweid)

Peuterspeelgroep: 200008122

Buitenschoolse opvang: 327349530

De huisregels zijn voor al onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en BSO’s (ClubBB) hetzelfde. Deze huisregels kun je hier lezen. Je vindt hierin onder andere algemene afspraken over brengen- en halen, aansprakelijkheid, gezonde voeding en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Pedagogisch beleid
Naast de huisregels is er voor elke locatie afzonderlijk een locatiegebonden werkplan. In dit werkplan vind je onder andere de openingstijden en informatie over de groepen. Het locatiegebonden werkplan vind je in de Berend Botje OuderApp.

assistent leidinggevende aan het woord

"Mogen werken op Het Anker is ontzettend fijn. Het stabiele team staat dagelijks klaar om alle kinderen een leuke dag/middag te bezorgen. De locatie is licht, nieuw en biedt veel mogelijkheden tot spel en tot rust komen na een schooldag. Ook biedt de omgeving veel mogelijkheden voor uitjes en activiteiten."

Mandy Koeman assistent leidinggevende

Parkeergelegenheid

Er is genoeg parkeergelegenheid naast ons kindcentrum.

Opvangmogelijkheden in Enkhuizen

In Enkhuizen hebben wij ook nog een kinderdagverblijf en een aantal andere peuterspeelgroepen en bso's:

Wij bieden in Enkhuizen ook:

  • Gastouderopvang

contact-kinderopvang-berend-botje-susanne.JPG

Kunnen wij je helpen?

Bel 088-2337000

Op werkdagen ben ik bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur.
Wil je dat wij contact met jou opnemen?

“Spelen, klimmen en klauteren. Leren van en met elkaar”