94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

kinderdagverblijf-enkhuizen_buitenruimte_baby_peuter.jpg

Kinderdagverblijf Enkhuizen

Kinderdagverblijf Enkhuizen is een warme, huiselijke, ruime locatie met dorpsgevoel. Collega’s, ouders en kinderen kennen elkaar. We bieden opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Veel natuurlijk licht en vrolijke kleuraccenten

De zes groepsruimtes hebben veel natuurlijk licht, vrolijke kleurrijke accenten en liggen rondom de centrale speelhal met een kinderkookcafé en een knutselatelier.

Binnen of buiten slapen

Onze slaapkamers bevinden zich in de hal naast de groepen. Dit zorgt voor veel rust in de slaapkamers, omdat er geen geluid van de groepen doorklinkt. Elke groep heeft zijn eigen slaapkamer(s) en de kinderen slapen altijd in een vast bedje. Op die manier word het echt een vertrouwde veilige plek om lekker te kunnen rusten.

In de tuin hebben we een buitenbedje staan. Hier slapen de kinderen van de babygroep heerlijk in de buitenlucht.

Altijd buitenspelen

Het kinderdagverblijf heeft twee uitdagende buitenruimtes met o.a. een glijbaan, een grote zandbak, een wilgentunnel en klauterstronken. Beide ruimtes hebben een goede afwisseling tussen zon- en schaduwplekken.

We stimuleren kinderen om lekker op ontdekking te gaan in het groen, of om lekker te racen op de loopfiets. We laten kinderen zoveel mogelijk zelf spelen, ook de allerkleinsten in het babynestje buiten, maar helpen het spel op gang wanneer dit lastig is. Slecht weer zodat we niet buiten kunnen spelen bestaat niet. We hebben daarom ook diverse buitenpakjes, zodat de kinderen ook met minder lekker weer naar buiten kunnen.

  • Warme maaltijd tussen de middag
  • Speelhal met knutselatelier
  • Twee uitdagende buitenruimtes

Openingstijden

Maandag 7:00 tot 18:30 uur
Dinsdag 7:00 tot 18:30 uur
Woensdag 7:00 tot 18:30 uur
Donderdag 7:00 tot 18:30 uur
Vrijdag 7:00 tot 18:30 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

We hebben 4 verticale groepen(0 tot 4 jaar), 1 babygroep en 1 (VVE)-peutergroep

Meer over Kinderdagverblijf Berend Botje Enkhuizen

Berend Botje let op de kleintjes, ook als het gaat om eten en drinken. Wij letten onder meer op de richtlijnen van het Voedingscentrum en onze eigen pedagogische visie. Zo krijgen kinderen geen zoete dranken, maar water, lauwe thee, halfvolle melk en karnemelk.

Voeding op het kinderdagverblijf
Baby’s volgen hun eigen voedingsschema, zoals we dat in overleg met je afstemmen. Vanzelfsprekend zorgen wij voor de flesvoeding, dat zit bij de prijs in. Uiteraard is het ook mogelijk om flesjes met borstvoeding mee te geven of speciale flesvoeding. Oudere baby’s en peuters eten ’s ochtends een fruithapje en onder de middag een bruin of volkoren broodje met mager beleg. ’s Middags krijgen de kinderen een verantwoord tussendoortje, bijvoorbeeld een soepstengel, cracotte en/of rijstwafel.

Warme maaltijd
Bij Kinderdagverblijf Enkhuizen krijgen de kinderen een warme, vers bereide maaltijd tussen de middag. De nadruk ligt op vers & gezond, met soms een stukje vlees of vis. Het is mooi om te merken dat ook ‘moeilijke eters’ zich spelenderwijs aan alles wagen. Zien eten doet eten. Ook hier zie je dat kinderen van nature nieuwsgierig zijn en het meest van elkaar leren. Als je vriendje lekker zit te smullen, wil je het ook proberen. Zelfs als je thuis echt geen spinazie eet.

Dankzij deze gratis extra service komen kinderen op een speelse manier op jonge leeftijd in aanraking met ‘ander eten’. Het vroeg wennen aan diverse gerechten is goed voor de smaakontwikkeling en het eetgedrag. Wat ook helpt is dat we de kinderen actief inschakelen bij het koken, serveren en tafel dekken. Daar pikken ze veel van op waar je ook thuis plezier van kunt hebben!

Elke groep heeft eigen speelmateriaal, aangepast naar de behoeften en ontwikkelingsgebieden van de kinderen op die specifieke groep. Het speelgoed is zoveel mogelijk passief, wat inhoud dat het geen lichtjes of geluidjes heeft. Dit stimuleert kinderen om er zelf actief mee aan de slag te gaan. In de ruime speelhal hebben we extra klim- en klautermateriaal, waar kinderen hun energie kwijt kunnen.

LRK-nummer: 176162525

De huisregels zijn voor al onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en BSO’s (ClubBB) hetzelfde. Deze huisregels kun je hier lezen. Je vindt hierin onder andere algemene afspraken over brengen- en halen, aansprakelijkheid, gezonde voeding en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Pedagogisch beleid
Naast de huisregels is er voor elke locatie afzonderlijk een locatiegebonden werkplan. In dit werkplan vind je onder andere de openingstijden en informatie over de groepen. Het locatiegebonden werkplan vind je in de Berend Botje OuderApp.

leidinggevende aan het woord

"Het geeft zoveel voldoening om samen met het team een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de kinderen. Door kinderen echt te zien en hen uit te kunnen dagen in hun eigen niveau genieten we van elke stap die letterlijk én figuurlijk door een kind gemaakt wordt."

maike-poppe_berend-botje_leidinggevende.jpg
Maike Poppe leidinggevende

Parkeergelegenheid

Er zijn voldoende parkeerplekken rondom het kinderdagverblijf en er is een Kiss & Ride strook direct voor de deur.

Opvangmogelijkheden in Enkhuizen

In Enkhuizen hebben wij, naast Kinderdagverblijf Enkhuizen, de volgende peuterspeelgroepen en bso's:

Wij bieden in Enkhuizen ook:

  • Gastouderopvang

contact-kinderopvang-berend-botje-susanne.JPG

Kunnen wij je helpen?

Bel 088-2337000

Op werkdagen ben ik bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur.
Wil je dat wij contact met jou opnemen?

“Spelen, klimmen en klauteren. Leren van en met elkaar”