94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

enkhuizen-de-hoeksteen-header-kinderopvang-berend-botje.jpg

Berend Botje Enkhuizen - Peuterspeelgroep De Hoeksteen

Peuterspeelgroep Enkhuizen - De Hoeksteen

Peuterspeelgroep De Hoeksteen is gelegen in Enkhuizen en gevestigd in Basisschool De Hoeksteen. We hebben onze eigen peuteringang met twee lokalen in school. Op de natuurlijke buitenspeelruimte zijn vooral de schommel en de zandbak favoriet bij de peuters. Verder mogen wij gebruik maken van de faciliteiten van school, bijvoorbeeld de gymzaal en het speelleerplein.

Er is een fijne samenwerking met school. Zo spelen we wel eens mee bij de kleuters en sluiten we met veel activiteiten aan bij school. Zo wordt de doorstroom van onze peuterspeelgroep, voorheen peuterspeelzaal, naar de basisschool voor de kinderen doorgaans een stuk gemakkelijker.

  • In Basisschool De Hoeksteen
  • Natuurlijke buitenspeelruimte
  • VVE-locatie

Openingstijden

Maandag 8:15 tot 12:15 uur
Dinsdag 8:15 tot 12:15 uur
Woensdag 8:15 tot 12:15 uur
Donderdag 8:15 tot 12:15 uur
Vrijdag 8:15 tot 12:15 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

Berend Botje De Hoeksteen heeft twee peuterspeelgroepen.

Meer over Berend Botje De Hoeksteen

Berend Botje let op de kleintjes, ook als het gaat om eten en drinken. Wij letten onder meer op de richtlijnen van het Voedingscentrum en onze eigen pedagogische visie. Zo krijgen kinderen geen zoete dranken, maar water, lauwe thee, halfvolle melk en karnemelk.

Voeding op de peuterspeelgroep
Op de peuterspeelgroep eten we gezamenlijk fruit en mogen de kinderen zelf kiezen wat ze willen. Waarna zij zelf mogen pellen of uitlepelen. Wij snijden het fruit met hen aan tafel en maken er een gezellig moment van.

Het speelmateriaal op de peuterspeelgroepen, voorheen peuterspeelzaal, is divers. We werken binnen Berend Botje graag met natuurlijke materialen en materiaal uit de 'echte' wereld. Dit zie je ook terug in onze ingerichte speelhoeken.

We zijn gek op knutselen en dit doen we regelmatig. Verder is bijna alles binnen handbereik van de peuters en hebben ze vrije keuze in wat ze willen doen. Hierbij kijken we echt naar de behoeften vanuit de kinderen.

LRK-nummer: 233159721

De huisregels zijn voor al onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en BSO’s (ClubBB) hetzelfde. Deze huisregels kun je hier lezen. Je vindt hierin onder andere algemene afspraken over brengen- en halen, aansprakelijkheid, gezonde voeding en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Pedagogisch beleid
Naast de huisregels is er voor elke locatie afzonderlijk een locatiegebonden werkplan. In dit werkplan vind je onder andere de openingstijden en informatie over de groepen. Het locatiegebonden werkplan vind je in de Berend Botje OuderApp.

assistent leidinggevende aan het woord

"Als leidinggevende ervaar ik De Hoeksteen als een fijne maar vooral gezellige plek. Elke dag staat er een talentvol team klaar om lekker met de kinderen aan de slag te gaan. Doordat we een fijne samenwerking hebben met school, sluiten we met veel dingen aan bij school en zijn er korte lijnen ontstaan. Kortom, een gezellige plek waar je kind gezien wordt!"

jiska-fabriek_berend-botje_assistent-leidinggevende.jpg
Jiska Fabriek assistent leidinggevende

Parkeergelegenheid

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij Peuterspeelgroep De Hoeksteen.

Opvangmogelijkheden in Enkhuizen

In Enkhuizen hebben wij ook nog een kinderdagverblijf en een aantal andere peuterspeelgroepen en bso's:

Wij bieden in Enkhuizen ook:

  • Gastouderopvang

contact-kinderopvang-berend-botje-susanne.JPG

Kunnen wij je helpen?

Bel 088-2337000

Op werkdagen ben ik bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur.
Wil je dat wij contact met jou opnemen?

“Spelen, klimmen en klauteren. Leren van en met elkaar”