94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

bso_groepsfoto.jpg

ClubBB Enkhuizen - De Hoeksteen

Onze BSO heeft een prachtig eigen gebouw 100 meter van basisschool De Hoeksteen af. De Hoeksteen ligt middenin een woonwijk en is gemakkelijk te bereiken. Rondom het gebouw hebben we een afgesloten plein die altijd beschikbaar is voor de kinderen, waardoor kinderen buiten kunnen spelen wanneer ze willen. Daarnaast zijn er veel faciliteiten in de buurt waar we heen kunnen, denk hierbij aan de stadsspeeltuin, het hertenkamp en sprookjeswonderland.

De vaste medewerkers staan er elke dag weer met veel plezier en er heerst een fijne en gezellige sfeer binnen De Hoeksteen. We hebben een fijne samenwerking met basisschool De Hoeksteen, waardoor we vaak aansluiten op de activiteiten van school.

  • Goede samenwerking met basisschool De Hoeksteen
  • Eigen speelplein

Openingstijden

Voorschoolse opvang: van 7:00 uur tot aanvang school
Naschoolse opvang: einde school tot 18:30 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

We hebben één BSO-groep.

Meer over Berend Botje De Hoeksteen

Berend Botje let op de kleintjes, ook als het gaat om eten en drinken. Wij letten onder meer op de richtlijnen van het Voedingscentrum en onze eigen pedagogische visie. Zo krijgen kinderen geen zoete dranken, maar water, lauwe thee, halfvolle melk en karnemelk.

Voeding op de BSO
Op ClubBB bieden we zowel fruit als groenten aan tijdens het eetmoment en sluiten af met een cracker of rijstwafel. We stimuleren de kinderen om dit zelf te snijden of te smeren. Ons aanbod voor beleg bestaat uit bewustere keuzes.

Op de groepen zijn verschillende hoeken ingericht met daarbij passend speelmateriaal afgestemd op de leeftijdsgroepen. Ook wordt het speelmateriaal op hun hoogte aangeboden, zodat ze zelf alles goed kunnen zien en zelf iets uit kunnen kiezen.

Speelmateriaal op de buitenschoolse opvang

In de bouw-/constructiehoek op de bso hebben we geen duplo of blokken, maar Lego en constructiemateriaal. In de leeshoek zijn er lekkere kussens om in te ploffen en lekker weg te kruipen met een boek, strip of een tijdschrift. Ook voor de bso-kinderen is er verschillend knutselmateriaal aanwezig om te schilderen, tekenen of te knippen en plakken.

  • Basisschool De Hoeksteen

LRK-nummer: 336825328

De huisregels zijn voor al onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en BSO’s (ClubBB) hetzelfde. Deze huisregels kun je hier lezen. Je vindt hierin onder andere algemene afspraken over brengen- en halen, aansprakelijkheid, gezonde voeding en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Pedagogisch beleid
Naast de huisregels is er voor elke locatie afzonderlijk een locatiegebonden werkplan. In dit werkplan vind je onder andere de openingstijden en informatie over de groepen. Het locatiegebonden werkplan vind je in de Berend Botje OuderApp.

Assistent leidinggevende aan het woord

"Het Mozaïek is een fijne, kleinschalige locatie waar veel oog is voor kinderen en hun ouders. Door de kleinschaligheid is er ook veel verbinding met school. Verder werkt er een leuk team op Het Mozaïek waarbij elke pedagogisch medewerker zijn eigen talenten heeft en deze talenten dan ook toepast op de groep!"

jiska-fabriek_berend-botje_assistent-leidinggevende.jpg
Jiska Fabriek Assistent leidinggevende

Parkeergelegenheid

Onze locatie is met de auto te bereiken. In de wijk rondom BSO De Hoeksteen is er genoeg parkeergelegenheid.

Opvangmogelijkheden in Enkhuizen

In Enkhuizen hebben wij ook nog een kinderdagverblijf en een aantal andere peuterspeelgroepen en bso's:

Wij bieden in Enkhuizen ook:

  • Gastouderopvang

contact-kinderopvang-berend-botje-susanne.JPG

Kunnen wij je helpen?

Bel 088-2337000

Op werkdagen ben ik bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur.
Wil je dat wij contact met jou opnemen?

“Spelen, klimmen en klauteren. Leren van en met elkaar”