94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Veel bewegen & gezond eten
20 Oct

Veel bewegen & gezond eten

peuterspeelgroep_zelf-eten_berend-botje.jpg

Op al onze locaties ligt de nadruk op veel bewegen, het liefst buiten. Juist voor schoolgaande kinderen is het belangrijk dat ze heerlijk kunnen ravotten en sportief bezig zijn. Gezond eten en drinken op vaste momenten hoort daar vanzelfsprekend bij. Op onze ClubBB locatie bieden we de kinderen water en thee aan, hebben we de bewustere keuzes als het gaat om broodbeleg en we eten veel groenten en fruit. Kinderen zijn van nature bewegelijk en ontdekken graag. Wij zorgen voor een veilige en uitdagende omgeving én voor passende activiteiten.

Recente onderzoeken laten zien dat circa 15 % op de basisschool al te kampen heeft met overgewicht. Een aantal oorzaken: toename computergebruik en tv-kijken, geen vaste eetmomenten, calorierijke tussendoortjes, reclame voor ongezonde kindervoeding en –snacks en minder veilige mogelijkheden voor buitenspelen.

Berend Botje helpt graag mee om die negatieve trend te doorbreken. In het belang van de kinderen én van de maatschappij. Want een ongezonde levensstijl zorgt voor veel maatschappelijke kosten en problemen. Daarom doen we er alles aan om ‘onze’ kinderen hoe leuk en lekker het is om voldoende te bewegen en verantwoord te eten en drinken. Ook gezond leven kun je leren en je hebt er een leven lang profijt van!

Gezond leven kun je leren