94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Lekker warm: gezellig en gezond

baby_eten_geven_berend_botje.jpg

Op een aantal kinderdagverblijf-locaties eten de kinderen een versbereide warme maaltijd tussen de middag. Een extra service die wij zonder aanvullende kosten aanbieden. Dat is goed geregeld!

laab_2022_01_11_0037.jpg

Een warme, vers bereide maaltijd op het kinderdagverblijf biedt tal van voordelen. Zo krijgt je kind tussen de middag al een groot deel van de dagelijks benodigde vitaminen en voedingsstoffen binnen voor een gezonde ontwikkeling. Prettig, want dan kun je thuis volstaan met een makkelijk hapje. Je hoeft dus niet met een moegespeeld kind in de weer om er nog een bordje warm eten in te krijgen. Zo verloopt je avond een stuk rustiger. Het is overigens voedings-technisch geen enkel probleem als je kind ’s avonds nogmaals warm eet.

Zien eten…

De nadruk ligt bij ons op vers & gezond met soms een stukje vlees of vis. Het is mooi om te merken dat ook ‘moeilijke eters’ zich spelenderwijs aan alles wagen. Zien eten doet eten. Ook hier zie je dat kinderen van nature nieuwsgierig zijn en het meest van elkaar leren. Als je vriendje lekker zit te smullen, wil je het ook proberen. Zelfs als je thuis echt geen spinazie eet.

Dankzij deze extra service komen kinderen op een speelse manier op jonge leeftijd in aanraking met ‘ander eten’. Het vroeg wennen aan diverse gerechten is goed voor de smaakontwikkeling en het eetgedrag. Wat ook helpt is dat we de kinderen actief inschakelen bij het koken, serveren en tafel dekken. Daar pikken ze veel van op waar je ook thuis plezier van kunt hebben!