94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

hoorn-flierefluiter-header-berend-botje.jpg
Selecteer een opvangtype

Peuterspeelgroep Hoorn - De Flierefluiter

Onze peuterspeelgroep, voorheen peuterspeelzaal, is gevestigd in montessorischool De Flierefluiter in Zwaag. Op de peuterspeelgroep doet je kind nieuwe ontdekkingen.  De kinderen spelen met spelmateriaal speciaal voor hun leeftijd en doen zo op speelse wijze veel vaardigheden op. Soms spelen de peuters in de kleuterklas, op deze manier wennen zij al aan de klas voor als zij 4 jaar worden. Ook sommige feestdagen en andere bijzondere dagen vieren we samen met school. Uiteraard werken we op de peuterspeelgroep met VVE en sluit onze pedagogische visie 'reggio emilia' mooi aan bij het montessori onderwijs.

Openingstijden

Maandag 8:15 tot 12.15 uur
Dinsdag 8:15 tot 12.15 uur
Donderdag 8:15 tot 12.15 uur
Vrijdag 8:15 tot 12.15 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

De Koolmeesjes (2-4 jaar)

ClubBB Hoorn - De Flierefluiter

Deze buitenschoolse opvang (BSO) in Zwaag is gevestigd in een lokaal van montessorischool De Flierefluiter. Bij ClubBB de Flierefluiter kom je terecht in een warme en knusse groep. In het gezellige lokaal en in de gymzaal van school ondernemen wij allerlei leuke activiteiten met de kinderen. Ook buiten kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven bij de BSO na een schooldag. Er is een groot schoolplein om samen te kunnen en spelen, leren en ontdekken. Achter de school en voor ons lokaal hebben we een moestuin waar we samen met de kinderen zaadjes planten en samen de planten onderhouden en water geven. Uiteindelijk proeven we natuurlijk ook van de eigen gekweekte producten! Tegenover de buitenschoolse opvang is een voetbal- en basketbalveldje waar de kinderen kunnen spelen.

Openingstijden ClubBB De Flierefluiter

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van einde school tot 18:30 uur.

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

De Flamingo's (4-13 jaar)

Meer over Berend Botje De Flierefluiter

Voeding op de peuterspeelgroep
Op de peuterspeelgroep eten we gezamenlijk fruit en mogen de kinderen zelf kiezen wat ze willen. Waarna zij zelf mogen pellen of uitlepelen. Wij snijden het fruit met hen aan tafel en maken er een gezellig moment van.

Voeding op de BSO
Op ClubBB bieden we zowel fruit als groenten aan tijdens het eetmoment en sluiten af met een cracker of rijstwafel. We stimuleren de kinderen om dit zelf te snijden of te smeren. Ons aanbod voor beleg bestaat uit bewustere keuzes.

Op onze locatie is een grote knutselhoek aanwezig waar de kinderen zelf materialen kunnen pakken om naar hun eigen fantasie iets te creëren. Daarbij kun je denken aan potloden, stiften, karton, lijm, kosteloos materiaal. Maar ook klei, kralen, verf en wol.

We hebben twee bouwhoeken met houten blokken, treinbaan, duplo en materialen waar de kinderen creatief mee kunnen bouwen en spelen naar eigen inzicht. Natuurlijk is er een leeshoek met heel veel verschillende boeken, een verteltafel, spellen en puzzels voor alle leeftijden. In de huishoek spelen de kinderen met een keukentje, eetgerei, tafeltje en poppenspullen.

Basisschool De Rank is op 3 minuten loopafstand, de kinderen worden daarom lopend gehaald.

Peuterspeelgroep: 354556800

Buitenschoolse opvang:115566429

De huisregels zijn voor al onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en BSO’s (ClubBB) hetzelfde. Deze huisregels kun je hier lezen. Je vindt hierin onder andere algemene afspraken over brengen- en halen, aansprakelijkheid, gezonde voeding en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Pedagogisch beleid
Naast de huisregels is er voor elke locatie afzonderlijk een locatiegebonden werkplan. In dit werkplan vind je onder andere de openingstijden en informatie over de groepen. Het locatiegebonden werkplan vind je in de OuderApp.

Geen evenementen gevonden

Parkeergelegenheid

Parkeren bij De Flierefluiter kan op twee verschillende parkeerplaatsen. Aan de kant van de hoofdingang van het schoolgebouw is een parkeerterrein en aan de kant van de BSO ook. De BSO is bereikbaar via een looppad.

Volg het laatste nieuws
contact-kinderopvang-berend-botje-susanne.JPG

Kunnen wij je helpen?

Bel 088-2337000

Op werkdagen ben ik bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur.
Wil je dat wij contact met jou opnemen?

“Spelen, klimmen en klauteren. Leren van en met elkaar”