94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

kindercentrum-hoorn-centrum_02_buitenruimte_header-1701088958.jpg
Selecteer een opvangtype

Kinderdagverblijf Hoorn-Centrum

Dit kinderdagverblijf van Berend Botje in Hoorn ligt naast het IJsselmeer. Het kleurrijke gebouw beschikt over zes mooie lichte groepsruimten, een centrale speelhal, 'kinderkookcafé', multifunctionele ruimte waar de kinderen van het kinderdagverblijf uren kunnen spelen, leren en ontdekken. Naast ons Kinderdagverblijf Hoorn-Centrum ligt een mooie natuurontdektuin met zand-water-kliederplek, insectenhotel en klauterstronken. Het is de ideale plek om je uit te leven en samen met andere kinderen te ontdekken en leren.

 • Natuurontdektuin
 • Naast het IJsselmeer
 • Centrale speelhal

Openingstijden kinderdagverblijf Hoorn-Centrum

Maandag tot en met vrijdag van 7:00 tot 18:30 uur.

Maandag 7:00 tot 18:30
Dinsdag 7:00 tot 18:30
Woensdag 7:00 tot 18:30
Donderdag 7:00 tot 18:30
Vrijdag 7:00 tot 18:30

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

 • De Schelpjes (0-4 jaar)

 • De Keitjes (0-4 jaar)

 • De Zeesterretjes (0-4 jaar)

Peuterspeelgroep Hoorn-Centrum

Deze peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) van Berend Botje in Hoorn ligt naast het IJsselmeer. Het kleurrijke gebouw beschikt over mooie lichte groepsruimten, een centrale speelhal, multifunctionele ruimte waar de peuters uren kunnen spelen, leren en ontdekken. Naast de peuterspeelgroep ligt een mooie natuurontdektuin met zand-water-kliederplek, insectenhotel en klauterstronken. Het is de ideale plek om je uit te leven en samen met andere peuters te ontdekken en leren.

Wist je dat kinderen die naar de peuterspeelgroep gaan, de stap naar de basisschool vaak makkelijker maken?

 • Natuurontdektuin
 • Soepele overstap naar basisschool
 • Centrale speelhal

Openingstijden

Maandag 8:15 tot 12.15 uur
Dinsdag 8:15 tot 12.15 uur
Woensdag 8:15 tot 12.15 uur
Donderdag 8:15 tot 12.15 uur
Vrijdag 8:15 tot 12.15 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

De Krabbetjes (2-4 jaar)

ClubBB Hoorn-Centrum

Buitenschoolse opvang ClubBB Hoorn-Centrum van Berend Botje in Hoorn ligt vlak naast het IJsselmeer. Er zijn mooie, lichte groepsruimten, een centrale speelhal, keuken, multifunctionele ruimte waarin de kinderen van de bso zich prima kunnen vermaken! Ook buiten kunnen de kinderen heerlijk spelen en ontdekken. De buitenschoolse opvang beschikt over een mooie natuurontdektuin met een zand-water-kliederplek, insectenhotel en klauterstronken. Het is de ideale plek voor kinderen om zich voor- en na school uit te leven en samen met andere kinderen te ontdekken en leren!

 • Natuurontdektuin
 • Unieke ligging
 • Centrale speelhal

kindercentrum-hoorn-centrum_05_atelier.jpg
kindercentrum-hoorn-centrum_04_leeshoekje.jpg

Openingstijden ClubBB Hoorn-Centrum

ClubBB Hoorn-Centrum is van maandag tot en met vrijdag geopend.

Voorschoolse opvang: 7:00 uur tot aanvang school
Naschoolse opvang: einde school tot 18:30 uur.

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

 • De Zeepaardjes (4 - 5 jaar)

 • Schatkamer (4 - 6 jaar)

 • De Botjes (6 - 13 jaar)

 • Voorschoolse opvang (4 - 13 jaar)

Meer over Kinderdagverblijf Hoorn-Centrum

Berend Botje let op de kleintjes, ook als het gaat om eten en drinken. Wij letten onder meer op de richtlijnen van het Voedingscentrum en onze eigen pedagogische visie. Zo krijgen kinderen geen zoete dranken, maar water, lauwe thee, halfvolle melk en karnemelk.

Voeding op het kinderdagverblijf
Baby’s volgen hun eigen voedingsschema zoals we dat met jullie hebben afgesproken. Vanzelfsprekend zorgen wij voor de flesvoeding, dat zit bij de prijs in. Uiteraard is het ook mogelijk om flesjes met borstvoeding mee te geven of speciale flesvoeding. Oudere baby’s en peuters eten ’s ochtends een fruithapje en onder de middag een bruin- of volkoren broodje met mager beleg. ’s Middags krijgen de kinderen een verantwoord tussendoortje: soepstengel, cracotte en/of rijstwafel aan.

Voeding op de peuterspeelgroep
Op de peuterspeelgroep eten we gezamenlijk fruit en mogen de kinderen zelf kiezen wat ze willen. Waarna zij zelf mogen pellen of uitlepelen. Wij snijden het fruit met hen aan tafel en maken er een gezellig moment van.

Voeding op de BSO
Op ClubBB bieden we zowel fruit als groenten aan tijdens het eetmoment en sluiten af met een cracker of rijstwafel. We stimuleren de kinderen om dit zelf te snijden of te smeren. Ons aanbod voor beleg bestaat uit bewustere keuzes.

We beschikken over verschillende hoekjes waar ieder kind tot spel kan komen, of juist een rustmomentje kan pakken. Op de tafel zorgen we voor spelletjes. De bouwhoek is favoriet en daar wordt gespeeld met veelzijdig en open einde speelgoed. Bij open einde speelgoed staat het niet vast wat het is en daardoor kan het van alles zijn.

Met de grote blokken bouwen, tot klein spel met de barbies. In de gymzaal komen kinderen tot eigen spel met de kleden, banken en matten.

Kinderdagverblijf & Peuterspeelgroep: 210208557

Buitenschoolse opvang: 132712829

De huisregels zijn voor al onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en BSO’s (ClubBB) hetzelfde. Deze huisregels kun je hier lezen. Je vindt hierin onder andere algemene afspraken over brengen- en halen, aansprakelijkheid, gezonde voeding en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Pedagogisch beleid
Naast de huisregels is er voor elke locatie afzonderlijk een locatiegebonden werkplan. In dit werkplan vind je onder andere de openingstijden en informatie over de groepen. Het locatiegebonden werkplan vind je in de Berend Botje OuderApp.

Parkeergelegenheid

Bij onze locatie zijn een beperkt aantal gratis parkeerplaatsen.

Volg het laatste nieuws
contact-kinderopvang-berend-botje-susanne.JPG

Kunnen wij je helpen?

Bel 088-2337000

Op werkdagen ben ik bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur.
Wil je dat wij contact met jou opnemen?

“Spelen, klimmen en klauteren. Leren van en met elkaar”