94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

hoorn-het-kompas-header-kinderopvang-berend-botje.jpg
Selecteer een opvangtype

Peuterspeelgroep Hoorn - Het Kompas

Onze peuterspeelgroep, voorheen peuterspeelzaal, is gevestigd in basisschool Het Kompas in Hoorn. Op de peuterspeelgroep doet je kind nieuwe ontdekkingen. De kinderen spelen met spelmateriaal speciaal voor hun leeftijd en doen zo op speelse wijze veel vaardigheden op. We creëren een doorgaande leerlijn voor de peuters. Zo werken de pedagogisch medewerkers ook in de kleuterklassen ter ondersteuning en wordt de stap naar de basisschool kleiner!

kompas.jpg

Openingstijden peuterspeelgroep Het Kompas

Maandag 8.15 - 12.15 uur
Dinsdag 8.15 - 12.15 uur
Donderdag 8.15 - 12.15 uur
Vrijdag 8.15 - 12.15 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

Het Kompas (2-4 jaar)

ClubBB Hoorn - Het Kompas

Deze buitenschoolse opvang (bso) in Hoorn is gevestigd in een lokaal van basisschool Het Kompas. Bij ClubBB Het Kompas is van alles te beleven! In het gezellige lokaal en in de open ruimte/gymzaal van school ondernemen  de medewerkers van Berend Botje na schooltijd allerlei leuke activiteiten met de kinderen. Ook buiten kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven bij de bso na een schooldag. Er is een groot schoolplein met een klimrek, glijbaan, zandbak, schommel, voetbalveld, tennistafel en een balansbalk.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag einde school tot 18:30 uur.

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

Het Kompas (4 - 7,5 jaar)

Meer over Berend Botje Het Kompas

Voeding op de peuterspeelgroep
Op de peuterspeelgroep eten we gezamenlijk fruit en mogen de kinderen zelf kiezen wat ze willen. Waarna zij zelf mogen pellen of uitlepelen. Wij snijden het fruit met hen aan tafel en maken er een gezellig moment van.

Voeding op de BSO
Op ClubBB bieden we zowel fruit als groenten aan tijdens het eetmoment en sluiten af met een cracker of rijstwafel. We stimuleren de kinderen om dit zelf te snijden of te smeren. Ons aanbod voor beleg bestaat uit bewustere keuzes.

Het speelmateriaal is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Er is materiaal wat kinderen zelf kunnen ontdekken en de fantasie stimuleert bijv rollen karton, plankjes, maar ook sensorische bakken gevuld volgens het thema. Het materiaal past bij onze pedagogische visie Reggio Emilia.

Onze locatie bevindt zich in basisschool Het Kompas.

Peuterspeelgroep: 257387687

Buitenschoolse opvang: 201892467

De huisregels zijn voor al onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en BSO’s (ClubBB) hetzelfde. Deze huisregels kun je hier lezen. Je vindt hierin onder andere algemene afspraken over brengen- en halen, aansprakelijkheid, gezonde voeding en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Pedagogisch beleid
Naast de huisregels is er voor elke locatie afzonderlijk een locatiegebonden werkplan. In dit werkplan vind je onder andere de openingstijden en informatie over de groepen. Het locatiegebonden werkplan vind je in de Berend Botje OuderApp.

Parkeergelegenheid

Er is gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving van de locatie aanwezig.

Samen van Start op de peutergroep

Samen van start is een gelijke kansen project om elk kind een gelijke kans te bieden binnen de maatschappij. Voor onze peuterspeelgroep betekent dit dat de pedagogisch medewerkers, de leerkrachten en de ouderbegeleider samenwerken aan gezamenlijke thema’s en doelen binnen de school. Zo zorgen we voor een doorgaande lijn tussen de peuters en de kleuters zodat ze niet meer aan school hoeven te wennen als ze 4 jaar worden. De doorstroom verloopt heel vlot en soepel voor de kinderen.  

De ouderbegeleider biedt extra ondersteuning aan ouders op het gebeid van opvoeding en onderwijs. En extra ondersteuning aan de pedagogisch medewerkers en leerkrachten op de groep.  

In school hebben we een bibliotheek speciaal voor onze peuters/kleuters. Ouders mogen wekelijks een boek voor thuis lenen. Vanuit de Centrale bibliotheek komt er ook een leesconsulent voorlezen op de groep. 

contact-kinderopvang-berend-botje-susanne.JPG

Kunnen wij je helpen?

Bel 088-2337000

Op werkdagen ben ik bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur.
Wil je dat wij contact met jou opnemen?

“Spelen, klimmen en klauteren. Leren van en met elkaar”