94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

avenhorn-de-droomgaard-header-kinderopvang-berend-botje.jpg
Selecteer een opvangtype

Kinderdagverblijf De Droomgaard

Kinderdagverblijf De Droomgaard bevindt zich in een unieke en grote locatie; een IKC met de twee bassischolen De Sprankeling en De Leveling èn onze ClubBB en peuterspeelgroep. De locatie heeft een groot parkeerterrein, is centraal gelegen in Avenhorn/De Goorn en vlakbij de uitvalswegen De Braken en de A7.

Je waant je op een moderne plek met veel speelmateriaal, gebruik van de gymzaal in school en een unieke buitenruimte. Vies worden hoort erbij!

De Droomgaard is van alle gemakken voorzien, waarbij de kinderen altijd het uitgangspunt zijn. Van 0 jaar tot en met 12 jaar is dit een plek waar wij jouw kind helpen groot worden, op jouw tijd, met jouw behoeften en altijd uitgaand van de 5 kernwaarden van De Droomgaard: samen, vorming & ontwikkeling, mede eigenaarschap, plezier en geborgenheid. Doordat de scholen en opvang met elkaar verweven zijn, wordt de overstap van de kinderopvang naar de basisschool minder groot.

 • In IKC De Droomgaard
 • Uitdagende natuurontdektuin èn avontureneiland
 • Nauwe samenwerking met de scholen in het Kindcentrum
 • Goed bereikbaar

Openingstijden Kinderdagverblijf De Droomgaard

Maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 18:30 uur.

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen

De groepen

 • De ooievaars 0-2 jaar)

 • De ijsvogels (2-4 jaar)

Peuterspeelgroep De Droomgaard

Peuterspeelgroep De Droomgaard (voorheen peuterspeelzaal) bevindt zich in een unieke en grote locatie; een IKC met de twee bassischolen De Sprankeling en De Leveling èn ons kinderdagverblijf en BSO. De locatie heeft een groot parkeerterrein, is centraal gelegen in Avenhorn/De Goorn en vlakbij de uitvalswegen De Braken en de A7.

Je waant je op een moderne plek met veel speelmateriaal, gebruik van de gymzaal in school en een unieke buitenruimte. Vies worden hoort erbij!

De Droomgaard is van alle gemakken voorzien, waarbij de kinderen altijd het uitgangspunt zijn. Van 0 jaar tot en met 12 jaar is dit een plek waar wij jouw kind helpen groot worden, op jouw tijd, met jouw behoeften en altijd uitgaand van de 5 kernwaarden van De Droomgaard: samen, vorming & ontwikkeling, mede eigenaarschap, plezier en geborgenheid. Doordat de scholen en opvang met elkaar verweven zijn, wordt de overstap van de peuterspeelgroep naar de basisschool minder groot.

 • In IKC De Droomgaard
 • Uitdagende natuurontdektuin èn avontureneiland
 • Nauwe samenwerking met de scholen in het Kindcentrum
 • Goed bereikbaar

Openingstijden peuterspeelgroep De Droomgaard

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend. Je kunt je kind brengen tussen 08:30 uur - 08:45 uur en ophalen tussen 12.15 - 12.30 uur.

Maandag 8.30 - 12.30 uur
Dinsdag 8.30 - 12.30 uur
Woensdag 8:30 - 12.30 uur
Donderdag 8.30 - 12.30 uur
Vrijdag 8.30 - 12.30 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

 •  De bosuilen (2-4 jaar)

Over het kinderdagverblijf

ClubBB De Droomgaard

Deze buitenschoolse opvanglocatie van Berend Botje is uniek. ClubBB De Droomgaard is namelijk gevestigd in een groot IKC met de twee basisscholen De Sprankeling en De Leveling èn onze kinderopvang. Zit je kind op de basisschool in Zuidermeer of Spierdijk? Geen probleem, het vervoer van school naar de BSO wordt door ons geregeld.

Onze buitenruimte is groot, de kinderen kunnen naar hartenlust spelen in de natuurspeeltuin. Heeft je kind A- en B-zwemdiploma? Dan is er het avontureneiland waar we graag spelen. Ook mogen we gebruik maken van de gymzaal in school.

 • In IKC De Droomgaard
 • Uitdagende natuurontdektuin èn avontureneiland
 • Samen, vorming & ontwikkeling, mede eigenaarschap, plezier en geborgenheid.

laab_droomgaard_2023_06_24_0108-(21).jpg
laab_droomgaard_2023_06_24_0108-(15).jpg

Openingstijden ClubBB De Droomgaard

ClubBB De Droomgaard is geopend van maandag tot en met vrijdag.

Voorschoolse opvang: 7:00 uur tot aanvang school
Naschoolse opvang: einde school tot 18:30 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen in.

De groepen

 • De Kolibries (4-5 jaar)

 • De Bosuilen (4-5,5 jaar)

 • De Boomhut (5,5-7 jaar)

 • Het Arendsnest (7-13 jaar)

Meer over Kindercentrum De Droomgaard

Berend Botje let op de kleintjes, ook als het gaat om eten en drinken. Wij letten onder meer op de richtlijnen van het Voedingscentrum en onze eigen pedagogische visie. Zo krijgen kinderen geen zoete dranken, maar water, lauwe thee, halfvolle melk en karnemelk.

Voeding op het kinderdagverblijf
Baby’s volgen hun eigen voedingsschema zoals we dat met jullie hebben afgesproken. Vanzelfsprekend zorgen wij voor de flesvoeding, dat zit bij de prijs in. Uiteraard is het ook mogelijk om flesjes met borstvoeding mee te geven of speciale flesvoeding. Oudere baby’s en peuters eten ’s ochtends een fruithapje en onder de middag een bruin- of volkoren broodje met mager beleg. ’s Middags krijgen de kinderen een verantwoord tussendoortje: soepstengel, cracotte en/of rijstwafel aan.

Voeding op de peuterspeelgroep
Op de peuterspeelgroep eten we gezamenlijk fruit en mogen de kinderen zelf kiezen wat ze willen. Waarna zij zelf mogen pellen of uitlepelen. Wij snijden het fruit met hen aan tafel en maken er een gezellig moment van.

Voeding op de BSO
Op ClubBB bieden we zowel fruit als groenten aan tijdens het eetmoment en sluiten af met een cracker of rijstwafel. We stimuleren de kinderen om dit zelf te snijden of te smeren. Ons aanbod voor beleg bestaat uit bewustere keuzes.

We beschikken over verschillende hoekjes waar ieder kind tot spel kan komen, of juist een rustmomentje kan pakken. Op de tafel zorgen we voor spelletjes. De bouwhoek is favoriet en daar wordt gespeeld met veelzijdig en open einde speelgoed. Bij open einde speelgoed staat het niet vast wat het is en daardoor kan het van alles zijn.

Met de grote blokken bouwen, tot klein spel met de barbies. In de gymzaal komen kinderen tot eigen spel met de kleden, banken en matten.

Onze locatie bevindt zich in IKC De droomgaard waar ook basisscholen De Sprankeling en De Leveling zijn. We bieden BSO vervoer voor de scholen in Zuidermeer en Spierdijk.

 • Kinderdagverblijf: 282811618

 • Peuterspeelgroep: 282811618

 • Buitenschoolse opvang:  108098497

De huisregels zijn voor al onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en BSO’s (ClubBB) hetzelfde. Deze huisregels kun je hier lezen. Je vindt hierin onder andere algemene afspraken over brengen- en halen, aansprakelijkheid, gezonde voeding en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Pedagogisch beleid
Naast de huisregels is er voor elke locatie afzonderlijk een locatiegebonden werkplan. In dit werkplan vind je onder andere de openingstijden en informatie over de groepen. Het locatiegebonden werkplan vind je in de OuderApp.

Parkeergelegenheid

Naast onze locatie is een groot parkeerterrein. Via een brug tussen het parkeerterrein en het gebouw loop je naar de ingang.

Opvangmogelijkheden in Avenhorn

Wij bieden in De Goorn ook: