94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

landsmeer-header-kinderopvang-berend-botje.jpg
Selecteer een opvangtype

Kinderdagverblijf Landsmeer

Ons kleinschalige kinderdagverblijf is centraal gelegen in het dorp. We gaan dus regelmatig wandelen om verse boodschappen te halen of nieuwe boeken te lenen bij de bibliotheek. Ondanks dat we middenin het dorp zitten, hebben wij een fijne, beschutte buitenruimte met babytuintje.

Het kinderdagverblijf is een vertrouwde en veilige plek voor de allerkleinsten. Onze groepsruimten zijn licht en de inrichting is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Er zijn verschillende, uitdagende hoeken gecreëerd zoals een huishoek, leeshoek, thema-hoek en een bouwhoek.

Wij dagen de kinderen uit door spelmateriaal aan te bieden dat past bij de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind. Door de verschillende speelhoeken en het aanbieden van verschillende materialen, komen kinderen gemakkelijk tot spel.

 • Lichte groepsruimtes
 • Natuurontdektuin (met babybox)
 • Knusse leeshoek
laab_2022_07_15_0029.jpg
laab_2022_07_15_0018.jpg

Openingstijden

Ons kinderdagverblijf is geopend op
Maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 18:30 uur

Maandag 7:00-18:30
Dinsdag 7:00-18:30
Woensdag 7:00-18:30
Donderdag 7:00-18:30
Vrijdag 7:00-18:30

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

Op ons kinderdagverblijf hebben we 3 verschillende groepen:

 • Verticale groep (0 tot 4 jaar)

 • Babygroep

 • Peutergroep

Peuterspeelgroep Landsmeer

De peuterspeelgroep is gevestigd in ons centrale kindercentrum in Landsmeer. Het kindercentrum zit midden in het dorp, tussen de scholen, winkels en speeltuinen in en heeft voldoende gratis parkeergelegenheden in de directe omgeving. De buitenruimte geeft de kinderen ruimte de natuur te ervaren en om lekker te spelen in bijvoorbeeld de zandbak. De locatie is kleinschalig, maar hierdoor heerst er een ontspannen, persoonlijke en gezellige sfeer.

 • Centraal gelegen in Landsmeer
 • Tegenover de bibliotheek
 • Uitdagend spelmateriaal
laab_2022_07_15_0075.jpg
2202_lm_bibliotheek.jpg

Openingstijden

Geopend op maandag t/m vrijdag
Brengen tussen 8:15 en 8:30 uur
Halen tussen 12:00 en 12:15 uur

Maandag 8:15-12:15
Dinsdag 8:15-12:15
Woensdag 8:15-12:15
Donderdag 8:15-12:15
Vrijdag 8:15-12:15

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

De peuterspeelgroep heeft een maximum van 16 kinderen. Er staan twee pedagogisch medewerkers per dag op de groep.

ClubBB Landsmeer

De buitenschoolse opvang is gevestigd in ons centrale kindercentrum in Landsmeer. Bij ClubBB Landsmeer kan je kind na schooltijd terecht voor leuke activiteiten, de nodige ontspanning en onvergetelijke uitstapjes.

Door onze centrale ligging in het dorp, zijn er genoeg leuke dingen te doen. Samen even wandelen naar het winkelcentrum om de hoek of boeken lezen in de bibliotheek, die tegenover ons kindercentrum is.

Doordat veel kinderen vanuit het kinderdagverblijf of de peuterspeelgroep doorstromen naar onze bso, is het kindercentrum al een vertrouwde plek. Dat is fijn, omdat de stap naar de basisschool al spannend genoeg is voor de 4-jarigen.

 • Centraal gelegen in Landsmeer
 • Tegenover de bibliotheek
 • Uitdagend spelmateriaal

Openingstijden

ClubBB Landsmeer is geopend van maandag t/m vrijdag.

Voorschoolse opvang: 7:00 tot aanvang school
Naschoolse opvang: einde school tot 18:30 uur

Sluitingsdagen BSO

Klik hier voor de sluitingsdagen in 2023.

De BSO-groepen

We hebben 1 BSO-groep.

Meer over Berend Botje Landsmeer

Berend Botje let op de kleintjes, ook als het gaat om eten en drinken. Wij letten onder meer op de richtlijnen van het Voedingscentrum en onze eigen pedagogische visie. Zo krijgen kinderen geen zoete dranken, maar water, lauwe thee, halfvolle melk en karnemelk.

Voeding op het kinderdagverblijf
Baby’s volgen hun eigen voedingsschema zoals we dat met jullie hebben afgesproken. Vanzelfsprekend zorgen wij voor de flesvoeding, dat zit bij de prijs in. Uiteraard is het ook mogelijk om flesjes met borstvoeding mee te geven of speciale flesvoeding. Oudere baby’s en peuters eten ’s ochtends een fruithapje en onder de middag een bruin- of volkoren broodje met mager beleg. ’s Middags krijgen de kinderen een verantwoord tussendoortje: soepstengel, cracotte en/of rijstwafel aan.

Voeding op de peuterspeelgroep
Op de peuterspeelgroep eten we gezamenlijk fruit en mogen de kinderen zelf kiezen wat ze willen. Waarna zij zelf mogen pellen of uitlepelen. Wij snijden het fruit met hen aan tafel en maken er een gezellig moment van.

Voeding op de BSO
Op ClubBB bieden we zowel fruit als groenten aan tijdens het eetmoment en sluiten af met een cracker of rijstwafel. We stimuleren de kinderen om dit zelf te snijden of te smeren. Ons aanbod voor beleg bestaat uit bewustere keuzes.

Wij vangen kinderen op van de volgende basisscholen:

 • Basisschool De Stap

 • Basisschool St. Augustinus

 • Montessori Landsmeer

 • Openbare basisschool Twiske

 • PCB de Hoeksteen

We bieden de peuters rijk sensomotorisch speelmateriaal om de ontwikkeling te stimuleren, veel uit de 'echte' wereld. De lokalen zijn met verschillende speelhoeken ingericht op hun hoogte, waar kinderen zelf mogen spelen en ontdekken.

Kinderdagverblijf & Peuterspeelgroep:125641369

Buitenschoolse opvang: 234769488

De huisregels zijn voor al onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en BSO’s (ClubBB) hetzelfde. Deze huisregels kun je hier lezen. Je vindt hierin onder andere algemene afspraken over brengen- en halen, aansprakelijkheid, gezonde voeding en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Pedagogisch beleid
Naast de huisregels is er voor elke locatie afzonderlijk een locatiegebonden werkplan. In dit werkplan vind je onder andere de openingstijden en informatie over de groepen. Het locatiegebonden werkplan vind je in de Berend Botje OuderApp.

Clustermanager aan het woord

"Landsmeer is een kleine locatie en dat voel je in alles. Er heerst een ontspannen en gezellige sfeer, waar praatjes met ouders worden gemaakt en waar de medewerkers van verschillende groepen alle kinderen wel kennen. Dit maakt dat het voor kinderen al snel fijn binnenkomen is; iedereen is bekend! Ook voel je in Landsmeer dat de medewerkers het goed met elkaar kunnen vinden en dat er veel liefde is voor de kinderen. Kortom: een warm bad in hartje Landsmeer!"

bb-maaike-van-vugt-(c)-helene-de-bruijn-fotografie-191-2-.jpg
Maaike van Vugt Clustermanager
Geen evenementen gevonden

Parkeergelegenheid

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Wij beschikken over een parkeerplaats voor de deur van locatie. Wanneer deze vol is, is er altijd in de buurt een plekje te vinden.

Opvangmogelijkheden in Landsmeer

Wij bieden in Landsmeer ook:

 • Gastouderopvang

contact-kinderopvang-berend-botje-susanne.JPG

Kunnen wij je helpen?

Bel 088-2337000

Op werkdagen ben ik bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur.
Wil je dat wij contact met jou opnemen?

“Spelen, klimmen en klauteren. Leren van en met elkaar”