94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Thema: Wij gaan naar de boerderij!
30 Aug

Thema: Wij gaan naar de boerderij!

peuterspeelgroep_koe_boerderij_berend-botje.jpg

Op onze Peuterspeelgroep Hoorn-Huesmolen zijn we de afgelopen periode druk bezig geweest met het thema de ‘wij gaan naar de boerderij’. Rondom dit thema hebben de peuters heel veel leuke activiteiten en spelletjes gedaan!

peuterspeelgroep_boerderij_eieren_berend-botje.png

Welke dieren zijn er op een boerderij en wat doen zij allemaal? Er zijn onder andere varkens, wisten de kinderen. En die spelen in de modder! Daarom hebben we op Peuterspeelgroep Hoorn-Huesmolen ook met modder gespeeld. Dat voelt gek! Ook zijn er koeien op de boerderij, die hebben vlekken. Deze vlekken hebben de peuters geschilderd met wc-rollen, dat was leuk! Naast koeien en varkens zijn er ook vaak kippen op een boerderij. We hebben geleerd dat kippen eieren leggen. We hebben eieren gebruikt om te oefenen met tellen en ook deze van een mooie kleur verf voorzien.

Op de peuterspeelgroepen (voorheen peuterspeelzaal) van Berend Botje werken we themagericht. De thema’s worden bepaald door te kijken welke onderwerpen er bij de kinderen spelen. Door in te haken op deze onderwerpen door activiteiten aan te bieden die daarbij passen, krijgen de kinderen meer interesse in de activiteit en leren ze spelenderwijs.