94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

volendam-don-bosco-header-kinderopvang-berend-botje.jpg

Kindercentrum Berend Botje Volendam Don Bosco

Kinderdagverblijf Volendam Don Bosco

Vanwege de groeiende vraag naar kinderopvang in Volendam zijn wij in januari 2023 op deze nieuwe locatie in het Don Bosco College gestart met een babygroep (0-2 jaar) en een verticale groep (0-4 jaar). Er is nog ruimte beschikbaar om te groeien en meer groepen op te starten in de toekomst. De sfeer op het kinderdagverblijf is gemoedelijk en gezellig. Iedereen kent elkaar. Alle speelmaterialen en meubels zijn nieuw en afgestemd op de leeftijden van de kinderen.

Binnen de kinderopvang spelen kinderen intensief met elkaar samen. Een ziekte kan zich snel verspreiden. Hier willen wij de jonge kinderen zoveel mogelijk tegen beschermen. Daarom vangen wij alleen kinderen op die gevaccineerd zijn tegen mazelen. Dit geldt voor alle locaties waar we kinderen opvangen die jonger zijn dan 14 maanden. Lees hier meer over ons vaccinatiebeleid.

  • Centraal gelegen
  • Grote binnen- en buitenruimte
  • Direct plek beschikbaar

Openingstijden

Maandag 7:00 tot 18:30 uur
Dinsdag 7:00 tot 18:30 uur
Woensdag 7:00 tot 18:30 uur
Donderdag 7:00 tot 18:30 uur
Vrijdag 7:00 tot 18:30 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

  • Roosjes

  • Madeliefjes

Meer over Berend Botje Volendam Don Bosco

Berend Botje let op de kleintjes, ook als het gaat om eten en drinken. Wij letten onder meer op de richtlijnen van het Voedingscentrum en onze eigen pedagogische visie. Zo krijgen kinderen geen zoete dranken, maar water, lauwe thee, halfvolle melk en karnemelk.

Voeding op het kinderdagverblijf
Baby’s volgen hun eigen voedingsschema zoals we dat met jullie hebben afgesproken. Vanzelfsprekend zorgen wij voor de flesvoeding, dat zit bij de prijs in. Uiteraard is het ook mogelijk om flesjes met borstvoeding mee te geven of speciale flesvoeding. Oudere baby’s en peuters eten ’s ochtends een fruithapje en tussen de middag een bruin- of volkoren broodje met mager beleg. ’s Middags krijgen de kinderen een verantwoord tussendoortje: soepstengel, cracotte en/of rijstwafel aan.

We beschikken over verschillende hoekjes waar ieder kind tot spel kan komen, of juist een rustmomentje kan pakken. Alle speelmaterialen op onze locatie zijn nieuw, uitdagend en voor elke leeftijdscategorie hebben we de leukste en mooiste materialen voorhanden.

LRK-nummer: 261481988

De huisregels zijn voor al onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en BSO’s (ClubBB) hetzelfde. Deze huisregels kun je hier lezen. Je vindt hierin onder andere algemene afspraken over brengen- en halen, aansprakelijkheid, gezonde voeding en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Pedagogisch beleid
Naast de huisregels is er voor elke locatie afzonderlijk een locatiegebonden werkplan. In dit werkplan vind je onder andere de openingstijden en informatie over de groepen. Het locatiegebonden werkplan vind je in de Berend Botje OuderApp.

Binnen de kinderopvang spelen kinderen intensief met elkaar samen. Een ziekte kan zich snel verspreiden. Hier willen wij de jonge kinderen zoveel mogelijk tegen beschermen. Daarom vangen wij alleen kinderen op die gevaccineerd zijn tegen mazelen. Dit geldt voor alle de locaties waar we kinderen opvangen die jonger zijn dan 14 maanden. Lees het volledige vaccinatiebeleid hier.

Parkeergelegenheid

Er is gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving van de locatie aanwezig. Parkeren kan bij het ziekenhuis. Waarna je de weg en brug oversteekt en langs het fietspad naar de locatie loopt. Het is handig om een kinderwagen of buggy mee te nemen, die je achter kan laten op de locatie voor het ophalen.

Volg het laatste nieuws