94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

peuter_spelen_pedagogisch_medewerker.jpg

Kindercentrum Berend Botje Stede Broec locatie De Woud

Selecteer een opvangtype

Kinderdagverblijf Stede Broec locatie De Woud

Deze kleinschalige locatie in basisschool 't Vierspan locatie De Woud in Grootebroek heeft de groepsruimte van de school speciaal ingericht voor de jongste kinderen. Je vindt er verschillende speelhoeken, zoals de themahoek of een rustige plek waar we samen een boekje lezen. De kinderen krijgen persoonlijke aandacht en de ruimte om te spelen, leren en ontdekken en om zich uiteindelijk klaar te stomen voor de basisschool.

Doordat het kinderdagverblijf gevestigd is in de school, wordt de overstap gemakkelijker doordat de locatie al vertrouwd is. We werken veel samen met de school. We spelen samen buiten, mogen toneelstukjes bijwonen, vieren samen Sinterklaas, Pasen en andere feestjes. Ook sluiten wij soms aan bij een thema die ook op school wordt gehouden. Het komt ook voor dat kinderen uit groep 8 bij ons komen voorlezen. Voor hen leerzaam en voor ons heel erg leuk natuurlijk! Samen met 't Vierspan kunnen we een mooie, doorgaande ontwikkelingslijn bieden aan kinderen van 0 tot 13 jaar.

lezen-op-de-bank.jpg

Openingstijden

Maandag 7:00 - 18:30 uur
Dinsdag 7:00 - 18:30 uur
Woensdag 7:00 - 18:30 uur
Donderdag 7:00 - 18:30 uur
Vrijdag 7:00 - 18:30 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

Op ons kinderdagverblijf hebben we 1 groep, met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Peuterspeelgroep Stede Broec locatie De Woud

Welkom bij Peuterspeelgroep Stede Broec locatie De Woud in Grootebroek! Op de peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal), doet je kind veel nieuwe ontdekkingen. De sfeer is erg gemoedelijk omdat het een kleinschalige opvanglocatie is. De groepen werken nauw samen met elkaar en daardoor kennen de pedagogisch medewerkers alle kinderen van de groepen goed, ook wanneer ze niet direct op de groep werken. De kinderen kennen ook alle pedagogisch medewerkers van de locatie.

Door samen te zingen, luisteren, dansen, spelen en knutselen maken de kinderen contact met andere peuters en de medewerkers. Dit maakt de overstap naar de basisschool vaak makkelijker. Onze nauwe samenwerking met basisschool ’t Vierspan locatie De Woud draagt hier dan ook aan bij. Samen met de school werken we continu aan een doorgaande leerlijn. Eens per zoveel weken komen de kleuters van de basisschool bij ons op de peuterspeelgroep om te helpen of mee te doen met een knutselactiviteit. Dit is ontzettend leerzaam en leuk voor onze peuters.

handen-wassen.jpg
2109_sb_natuur-ontdekken-(2).jpeg
2-kindjes-schilderen.jpg
pm-en-2-kinderen.jpg

Openingstijden

Geopend op maandag t/m vrijdag
Brengen tussen 8:15 en 8:30 uur
Halen tussen 12:00 en 12:15 uur

Maandag 8:15 tot 12:15 uur
Dinsdag 8:15 tot 12:15 uur
Woensdag 8:15 tot 12:15 uur
Donderdag 8:15 tot 12:15 uur
Vrijdag 8:15 tot 12:15 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

We hebben 1 peuterspeelgroep, met kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar.

BSO-locatie ClubBB Stede Broec locatie De Woud

ClubBB Stede Broec locatie De Woud is gevestigd in basisschool 't Vierspan locatie De Woud in Grootebroek. De buitenschoolse opvang wordt aangeboden in de ruime aula van de school. De aula is heel makkelijk binnendoor te bereiken aan het einde van de schooldag. Het speelplein is de ideale plek om je uit te leven. De kinderen krijgen alle ruimte om te spelen, vriendjes en vriendinnetjes te maken en uit te rusten van een drukke schooldag. We leren en ontdekken in nauwe samenwerking met de school. Samen kunnen we een mooie, doorgaande ontwikkelingslijn bieden aan kinderen van 0 tot 13 jaar.

De locatie zit midden in een woonwijk met een supermarkt in de buurt. Iets verderop is er een voetbalclub, atletiekvereniging en een jongerencentrum die veel organiseren. Met een kleine wandeling zijn we in het park waar veel bomen staan en grote speelvelden. Daar gaan we vaak op zoek naar mooie herfstbladeren, takken en bloemen. We proberen er elke dag weer een feestje van te maken!

2012_sb_nieuwe-groepsruimte-bso-psg4.jpg

Openingstijden

Voorschoolse opvang: 7:00 uur tot aanvang school
Naschoolse opvang: einde school tot 18:30 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

Op onze bso hebben we 1 voorschoolse en 1 naschoolse groep, met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

Meer over Berend Botje Stede Broec locatie Woud

Berend Botje let op de kleintjes, ook als het gaat om eten en drinken. Wij letten onder meer op de richtlijnen van het Voedingscentrum en onze eigen pedagogische visie. Zo krijgen kinderen geen zoete dranken, maar water, lauwe thee, halfvolle melk en karnemelk.

Voeding op het kinderdagverblijf
Baby’s volgen hun eigen voedingsschema zoals we dat met jullie hebben afgesproken. Vanzelfsprekend zorgen wij voor de flesvoeding, dat zit bij de prijs in. Uiteraard is het ook mogelijk om flesjes met borstvoeding mee te geven of speciale flesvoeding. Oudere baby’s en peuters eten ’s ochtends een fruithapje en onder de middag een bruin- of volkoren broodje met mager beleg. ’s Middags krijgen de kinderen een verantwoord tussendoortje: soepstengel, cracotte en/of rijstwafel aan.

Voeding op de peuterspeelgroep
Op de peuterspeelgroep eten we gezamenlijk fruit en mogen de kinderen zelf kiezen wat ze willen. Waarna zij zelf mogen pellen of uitlepelen. Wij snijden het fruit met hen aan tafel en maken er een gezellig moment van.

Voeding op de BSO
Op ClubBB bieden we zowel fruit als groenten aan tijdens het eetmoment en sluiten af met een cracker of rijstwafel. We stimuleren de kinderen om dit zelf te snijden of te smeren. Ons aanbod voor beleg bestaat uit bewustere keuzes.

Wij vangen kinderen op van de volgende basisscholen:

  • Basisschool 't Vierspan locatie De Woud

  • Basisschool De Hussel

We beschikken over verschillende hoekjes waar ieder kind tot spel kan komen, of juist een rustmomentje kan pakken. Op de tafel zorgen we voor spelletjes. De bouwhoek is favoriet en daar wordt gespeeld met veelzijdig en open einde speelgoed. Bij open einde speelgoed staat het niet vast wat het is en daardoor kan het van alles zijn.

Met de grote blokken bouwen, tot klein spel met de barbies. In de gymzaal komen kinderen tot eigen spel met de kleden, banken en matten.

Kinderdagverblijf & Peuterspeelgroep: 489847833

Buitenschoolse opvang: 109704587

De huisregels zijn voor al onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en BSO’s (ClubBB) hetzelfde. Deze huisregels kun je hier lezen. Je vindt hierin onder andere algemene afspraken over brengen- en halen, aansprakelijkheid, gezonde voeding en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Pedagogisch beleid
Naast de huisregels is er voor elke locatie afzonderlijk een locatiegebonden werkplan. In dit werkplan vind je onder andere de openingstijden en informatie over de groepen. Het locatiegebonden werkplan vind je in de Berend Botje OuderApp.

Locatieleidinggevende aan het woord

"Als leidinggevende ben ik trots op hoe deze locatie in korte tijd is uitgegroeid tot een gezellige locatie, waar veel kinderen met plezier naar toe gaan. De pedagogisch medewerkers zetten zich elke dag weer met veel plezier in om elk kind te bieden wat hij/zij nodig heeft. De medewerkers hebben altijd goede ideeën voor thema's, bijpassende activiteiten en knutselwerken en bieden de kinderen daarmee een optimale omgeving om zich te ontwikkelen. Ze laten elk kind zich op zijn/haar gemak voelen en hebben oog voor het individuele kind. Hier kun je je kind met een gerust hart achterlaten!"

rianne-van-oeffelen_berend-botje_leidinggevende.jpg
Rianne van Oeffelen Locatieleidinggevende
Geen evenementen gevonden

Parkeergelegenheid

Er is gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving van de locatie aanwezig.

contact-kinderopvang-berend-botje-susanne.JPG

Kunnen wij je helpen?

Bel 088-2337000

Op werkdagen ben ik bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur.
Wil je dat wij contact met jou opnemen?

“Spelen, klimmen en klauteren. Leren van en met elkaar”