94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

baby_blij_pedagogisch-medewerker_berend-botje.jpg

Kindercentrum Berend Botje Stede Broec locatie De Wendel (Bovenkarspel)

Kinderdagverblijf Stede Broec locatie De Wendel

Het kinderdagverblijf in Bovenkarspel is gevestigd in basisschool ’t Vierspan locatie De Wendel. Dit is de tweede locatie van Berend Botje in de gemeente Stede Broec. Wij werken nauw samen met de medewerkers van de school. Mede hierdoor wordt de overstap naar de basisschool voor peuters gemakkelijker.

Binnen de school hebben wij twee prachtige groepsruimtes, speciaal ingericht voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Zij kunnen hier naar hartenlust spelen, leren en ontdekken. De ruimte heeft grote ramen waardoor wij veel natuurlijk daglicht hebben en uitkijken op het grote speelplein. De verschillende hoeken zijn afgestemd op leeftijd en interesses van deze leeftijdsgroepen. Daarnaast maken wij gebruik van themahoeken, waarvan de inhoud wijzigt naar aanleiding van het thema. Thema's worden afgestemd op de interesses van de kinderen.

Wij kunnen naar het park via een groenstrook, waar we heerlijk kunnen wandelen met de kinderen. De verwachting is dat we snel gaan groeien en een tweede groepsruimte gaan openen.

kinderdagverblijf---bovenkarspel---de-wendel---baby.jpeg

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

Maandag 07:00 - 18:30 uur
Dinsdag 07:00 - 18:30 uur
Woensdag 07:00 - 18:30 uur
Donderdag 07:00 - 18:30 uur
Vrijdag 07:00 - 18:30 uur

Groepen

  • Babygroep (0 tot 2 jaar)

  • Verticale groep (0 tot 4 jaar)

Meer over Kindercentrum Berend Botje Stede Broec locatie De Wendel

Wij bieden vers fruit, een broodmaaltijd en een crackermoment.

We maken gebruik van veel open einde materiaal (betekent dat het niet vast staat wat het is en daardoor kan het van alles zijn), natuurlijke materialen, weinig plastic en genoeg verschillend materiaal in de verschillende hoeken. We hebben een ontdekhoek waar de kinderen met een lichtbak, rijst, figuurtjes, pasta en noem maar op kunnen ontdekken.

De buitenruimte is recentelijk aangelegd; met een speciale plek voor de allerkleinsten, schaduwbomen, stappaaltjes en ruimte om een rondje te kunnen fietsen. De wat oudere kinderen kunnen met de pedagogisch medewerkers samen gebruik maken van het schoolplein, waar ze naar hartenlust kunnen klimmen, rennen en in de zandbak kunnen spelen. 

De slaapruimte beschikt over bedden die voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen. Het is een ruimte die slaapplek biedt aan maar liefst 10 kinderen.

LRK-nummer: 145161407

De huisregels zijn voor al onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en bso’s (ClubBB) hetzelfde. Deze huisregels kun je hier lezen. Je vindt hierin onder andere algemene afspraken over brengen- en halen, aansprakelijkheid, gezonde voeding en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Pedagogisch beleid
Naast de huisregels is er voor elke locatie afzonderlijk een locatiegebonden werkplan. In dit werkplan vind je onder andere de openingstijden en informatie over de groepen. Het locatiegebonden werkplan vind je in de Berend Botje OuderApp.

Locatieleidinggevende aan het woord

"Als leidinggevende ben ik trots op hoe de locatie steeds verder groeit tot een gezellige en sfeervolle locatie, waar kinderen zich niet snel vervelen. De pedagogisch medewerkers hebben zichtbaar veel plezier met de kinderen en zetten zich in om de kinderen en hun ouders welkom te laten voelen. Met als doel dat zij zich snel thuis zullen voelen bij De Wendel. Wij werken nauw samen met de leerkrachten van de basisschool, zodat de overgang naar de basisschool zo soepel mogelijk verloopt wanneer een kind 4 jaar wordt. De komende jaren gaan wij de samenwerking met school verder vorm geven om nog meer kwaliteit te kunnen bieden."

rianne-van-oeffelen_berend-botje_leidinggevende.jpg
Rianne van Oeffelen Locatieleidinggevende
Geen evenementen gevonden

Parkeergelegenheid

Er zijn voldoende parkeerplekken in de straten rondom het kinderdagverblijf. Mocht er onverhoopt toch geen plek zijn, kun je parkeren bij supermarkt de Spar. De supermarkt is om de hoek en heeft een groot parkeerterrein voor de deur.

Opvangmogelijkheden in Bovenkarspel

Wij bieden in Bovenkarspel ook:

  • Gastouderopvang

Volg het laatste nieuws
contact-kinderopvang-berend-botje-susanne.JPG

Kunnen wij je helpen?

Bel 088-2337000

Op werkdagen ben ik bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur.
Wil je dat wij contact met jou opnemen?

“Spelen, klimmen en klauteren. Leren van en met elkaar”