94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

opmeer-header-kinderopvang-berend-botje.jpg
Selecteer een opvangtype

Kinderdagverblijf Opmeer

Kindercentrum Opmeer in Hoogwoud biedt hele dagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang onder één dak. De ruimten liggen allemaal rondom de centrale speelhal met het kinderkookcafé en het atelier. Buiten is een ruime natuurlijke tuin rondom de groepsruimten aangelegd. Op loopafstand bevindt zich een hertenkamp, eendenvijver en een natuurspeeltuin. Regelmatig ondernemen we uitstapjes naar bijvoorbeeld de bibliotheek, brandweer, pluktuin en boerderij.

  • Knutselatelier
  • Kinderkookcafé
  • Wekelijks muziekles

Openingstijden Kinderdagverblijf Opmeer

Maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 18:30 uur

Maandag 7:00 tot 18:30 uur
Dinsdag 7:00 tot 18:30 uur
Woensdag 7:00 tot 18:30 uur
Donderdag 7:00 tot 18:30 uur
Vrijdag 7:00 tot 18:30 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

ClubBB Opmeer - Hoofdlocatie

Bij Kindercentrum Opmeer in Hoogwoud bieden wij hele dagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang onder één dak. De groepsruimte van de bso is gezellig ingericht en heeft verschillende speelhoeken. Er wordt veel aandacht besteed aan activiteiten als knutselen, koken, sport-en-spel, theater en muziek. De bso maakt gebruik van het atelier, de keuken en de extra speelruimte in de centrale hal van het kindercentrum. Er is een grote buitenruimte met veel speelmogelijkheden en we gaan vaak met de kinderen naar het nabijgelegen park. Daar is een leuke kabelbaan en pannaveldje. Ook brengen de kinderen regelmatig een bezoek aan de bibliotheek, de nabijgelegen natuurspeeltuin en sportaccommodaties.

  • Kinderkookcafé
  • Mooie buitenruimte met o.a. moestuin
  • Vlakbij groot gras-/speelveld

Openingstijden ClubBB Opmeer - Hoofdlocatie

ClubBB Opmeer is van maandag t/m vrijdag geopend.

Voorschoolse opvang: 7:00 tot aanvang school
Naschoolse opvang: einde school tot 18:30 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

Meer over Kindercentrum Berend Botje Opmeer

Berend Botje let op de kleintjes, ook als het gaat om eten en drinken. Wij letten onder meer op de richtlijnen van het Voedingscentrum en onze eigen pedagogische visie. Zo krijgen kinderen geen zoete dranken, maar water, lauwe thee, halfvolle melk en karnemelk.

Voeding op het kinderdagverblijf
Baby’s volgen hun eigen voedingsschema zoals we dat met jullie hebben afgesproken. Vanzelfsprekend zorgen wij voor de flesvoeding, dat zit bij de prijs in. Uiteraard is het ook mogelijk om flesjes met borstvoeding mee te geven of speciale flesvoeding. Oudere baby’s en peuters eten ’s ochtends een fruithapje en tussen de middag een warme maaltijd. ’s Middags krijgen de kinderen een verantwoord tussendoortje: soepstengel, cracotte en/of rijstwafel aan.

Voeding op de peuterspeelgroep
Op de peuterspeelgroep eten we gezamenlijk fruit en mogen de kinderen zelf kiezen wat ze willen. Waarna zij zelf mogen pellen of uitlepelen. Wij snijden het fruit met hen aan tafel en maken er een gezellig moment van.

Voeding op de BSO
Op ClubBB bieden we zowel fruit als groenten aan tijdens het eetmoment en sluiten af met een cracker of rijstwafel. We stimuleren de kinderen om dit zelf te snijden of te smeren. Ons aanbod voor beleg bestaat uit bewustere keuzes.

Kinderdagverblijf & peuterspeelgroep: 680426498

Voorschoolse opvang: 142612789

Naschoolse opvang (tijdelijke locatie - ClubBB Blije Vogels): 286132783

De huisregels zijn voor al onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en BSO’s (ClubBB) hetzelfde. Deze huisregels kun je hier lezen. Je vindt hierin onder andere algemene afspraken over brengen- en halen, aansprakelijkheid, gezonde voeding en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Pedagogisch beleid
Naast de huisregels is er voor elke locatie afzonderlijk een locatiegebonden werkplan. In dit werkplan vind je onder andere de openingstijden en informatie over de groepen. Het locatiegebonden werkplan vind je in de Berend Botje OuderApp.

Locatieleidinggevende aan het woord

"Het is een prachtige uitdaging om elke dag opnieuw te zorgen voor verwondering. En de blik in de ogen van elk kind te zien wanneer hij/zij weer een beetje van de wereld om zich heen ontdekt."

Melanie Boon Locatieleidinggevende

Parkeergelegenheid

Er is gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving van de locatie aanwezig.

Locaties in Gemeente Opmeer

In Gemeente Opmeer hebben wij ook de volgende locaties:

Volg het laatste nieuws
contact-kinderopvang-berend-botje-susanne.JPG

Kunnen wij je helpen?

Bel 088-2337000

Op werkdagen ben ik bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur.
Wil je dat wij contact met jou opnemen?

“Spelen, klimmen en klauteren. Leren van en met elkaar”