94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

midwoud-header-kinderopvang-berend-botje.jpg
Selecteer een opvangtype

Kinderdagverblijf Midwoud

Welkom bij Kindercentrum Midwoud! Ons kinderdagverblijf is een prachtige locatie met een echt atelier waar de kinderen naar hartenlust de wereld kunnen ontdekken. In het naastgelegen bso (buitenschoolse opvang) gebouw is een kinderkookcafé waar regelmatig de lekkerste baksels worden gemaakt.

Openingstijden Kinderdagverblijf Midwoud

Maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 18:30 uur

Maandag 7:00 tot 18:30 uur
Dinsdag 7:00 tot 18:30 uur
Woensdag 7:00 tot 18:30 uur
Donderdag 7:00 tot 18:30 uur
Vrijdag 7:00 tot 18:30 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen in 2023.

De groepen

  • 1 babygroep 0 tot 2 jaar

  • 1 peutergroep 2 tot 4 jaar

Peuterspeelgroep Midwoud

Welkom bij peuterspeelgroep Midwoud! Op de peuterspeelgroep, voorheen peuterspeelzaal, doet je kind nieuwe ontdekkingen. De kinderen spelen met spelmateriaal speciaal voor hun leeftijd en doen zo op speelse wijze veel vaardigheden op. Door samen te zingen, luisteren, dansen, spelen en knutselen, maken de kinderen contact met andere peuters en de medewerkers. Zo raken ze eraan gewend om in een groep te spelen en door andere volwassenen begeleid te worden. Het maakt de stap naar de basisschool vaak makkelijker. 

Peuterspeelgroep Midwoud is onderdeel van Kindercentrum Berend Botje Midwoud. In het kindercentrum bevindt zich een echt atelier en ook een kinderkookcafé. Ook is er een mooie buitenspeelplaats. 

Openingstijden Peuterspeelgroep Midwoud

Geopend op maandag, dinsdag, donderdag & vrijdag
Brengen tussen 8:30 en 8:45 uur
Halen tussen 12:15 en 12:30 uur

Maandag 8:30 tot 12:30 uur
Dinsdag 8:30 tot 12:30 uur
Donderdag 8:30 tot 12:30 uur
Vrijdag 8:30 tot 12:30 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

We hebben 1 peuterspeelgroep.

ClubBB Midwoud

Welkom bij onze bso (buitenschoolse opvang): ClubBB Midwoud! ClubBB Midwoud is op een prachtige locatie gevestigd. Op deze bso kunnen de kinderen heerlijk knutselen in een echt atelier. Ook is er een kinderkookcafé op de buitenschoolse opvang. Hier kunnen we de lekkerste baksels maken

Openingstijden ClubBB Midwoud

ClubBB Midwoud is van maandag t/m vrijdag geopend.

Voorschoolse opvang: 7:00 uur tot aanvang school.
Naschoolse opvang: einde school tot 18:30 uur.

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

De buitenschoolse opvang is gevestigd in een apart gebouw naast het kinderdagverblijf. Er is veel ruimte voor de bso-kinderen om zich te bewegen. De bso telt 2 verdiepingen. We hebben één groep op de begane grond van 4 tot 6 jaar en 1 groep op de eerste verdieping vanaf 6 jaar.

Meer over Berend Botje Midwoud

Berend Botje let op de kleintjes, ook als het gaat om eten en drinken. Wij letten onder meer op de richtlijnen van het Voedingscentrum en onze eigen pedagogische visie. Zo krijgen kinderen geen zoete dranken, maar water, lauwe thee, halfvolle melk en karnemelk.

Voeding op het kinderdagverblijf
Baby’s volgen hun eigen voedingsschema zoals we dat met jullie hebben afgesproken. Vanzelfsprekend zorgen wij voor de flesvoeding, dat zit bij de prijs in. Uiteraard is het ook mogelijk om flesjes met borstvoeding mee te geven of speciale flesvoeding. Oudere baby’s en peuters eten ’s ochtends een fruithapje en tussen de middag een warme maaltijd. ’s Middags krijgen de kinderen een verantwoord tussendoortje: soepstengel, cracotte en/of rijstwafel aan.

Voeding op de peuterspeelgroep
Op de peuterspeelgroep eten we gezamenlijk fruit en mogen de kinderen zelf kiezen wat ze willen. Waarna zij zelf mogen pellen of uitlepelen. Wij snijden het fruit met hen aan tafel en maken er een gezellig moment van.

Voeding op de BSO
Op ClubBB bieden we zowel fruit als groenten aan tijdens het eetmoment en sluiten af met een cracker of rijstwafel. We stimuleren de kinderen om dit zelf te snijden of te smeren. Ons aanbod voor beleg bestaat uit bewustere keuzes.

Wij brengen en halen kinderen op van de volgende basissscholen:

Kinderdagverblijf: 180418683

Peuterspeelgroep: 965719844

Buitenschoolse opvang: 254795353

De huisregels zijn voor al onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en BSO’s (ClubBB) hetzelfde. Deze huisregels kun je hier lezen. Je vindt hierin onder andere algemene afspraken over brengen- en halen, aansprakelijkheid, gezonde voeding en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Pedagogisch beleid
Naast de huisregels is er voor elke locatie afzonderlijk een locatiegebonden werkplan. In dit werkplan vind je onder andere de openingstijden en informatie over de groepen. Het locatiegebonden werkplan vind je in de Berend Botje OuderApp.

Locatieleidinggevende aan het woord

"Super trots ben ik op het team wat er staat en trots op de uniekheid van de locatie. We zijn professionals en trots op het beroep wat wij uitdragen en onwijs blij om de kinderen iedere dag te zien."

bb-anouk-neuvel-2-(c)-helene-de-bruijn-fotografie-092.jpg
Anouk Neuvel Locatieleidinggevende

Parkeergelegenheid

Voor het pand bevindt zich een grote parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren.

contact-kinderopvang-berend-botje-susanne.JPG

Kunnen wij je helpen?

Bel 088-2337000

Op werkdagen ben ik bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur.
Wil je dat wij contact met jou opnemen?

“Spelen, klimmen en klauteren. Leren van en met elkaar”