94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

edam-header-kinderopvang-berend-botje.jpg

Kindercentrum Berend Botje Edam - Keetzijde

Selecteer een opvangtype

Kinderdagverblijf Edam - Keetzijde

Het kleurrijke en ruim opgezette pand, bestemd voor kinderdagverblijf, peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal Edam) en buitenschoolse opvang, ClubBB, daagt kinderen op allerlei manieren uit om te ontdekken en te leren.

In de grote centrale hal is voor de kinderen veel ruimte om te spelen. Alle groepsruimten hebben direct toegang tot de buitenspeelplaats, waar de kinderen lekker kunnen buitenspelen. Als aanvulling op de slaapkamers beschikt het kinderdagverblijf ook over unieke buitenbedjes waar kinderen – met toestemming van de ouders – in de buitenlucht kunnen slapen.

 • Warme maaltijd tussen de middag
 • Ruime speelhal
 • Grote tuin

Openingstijden

Maandag 7:00 tot 18:30 uur
Dinsdag 7:00 tot 18:30 uur
Woensdag 7:00 tot 18:30 uur
Donderdag 7:00 tot 18:30 uur
Vrijdag 7:00 tot 18:30 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

Bolleke

Poohbeertjes

Balou

Troetelbeertjes

Reigersnest

Peuterspeelgroep Edam - Keetzijde

De peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal Edam) van Kindercentrum Edam - Keetzijde bevindt zich in een kleurrijk en ruim opgezet pand, bestemd voor kinderdagverblijf, peuteropvang en de buitenschoolse opvang. De kinderen worden op de peuterspeelgroep op allerlei manieren uitgedaagd om te ontdekken en te leren. De grote buitenruimte biedt de kinderen volop mogelijkheden om lekker te spelen en hun energie kwijt te kunnen.

 • VVE-locatie (Voor- en Vroegschoolse Educatie)
 • Grote buitenruimte
 • Ruime speelhal

Openingstijden

Brengen tussen 8:15 en 8:30 uur.
Ophalen tussen 12:00 en 12:15 uur.

Maandag 8:30 tot 12:15 uur
Dinsdag 8:30 tot 12:15 uur
Donderdag 8:30 tot 12:15 uur
Vrijdag 8:30 tot 12:15 uur

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen.

De groepen

Peuterspeelgroep

ClubBB Edam - Keetzijde

De buitenschoolse opvang ClubBB Edam in Kindercentrum Edam - Keetzijde bevindt zich in een kleurrijk en ruim opgezet pand, bestemd voor kinderdagverblijf, peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal Edam) en de buitenschoolse opvang. De verschillende ruimten in het pand dagen de kinderen op allerlei manieren uit om te ontdekken en te leren. Op de grote buitenspeelplaats hebben de kinderen volop ruimte om lekker buiten te spelen. Naast het kindercentrum ligt het ‘Singelveld’ met onder andere een skatebaan en voetbalveld. Hier kunnen de kinderen goed hun energie kwijt.

 • Ruime speelhal
 • Naast ‘Singelveld’ met onder andere een skatebaan
 • Voetballen op velden van EVC

Openingstijden ClubBB Edam - Keetzijde

ClubBB Edam - Keetzijde is van maandag tot en met vrijdag geopend.

Voorschoolse opvang: 7:00 uur tot aanvang school.
Naschoolse opvang: einde school tot 18:30 uur.

Sluitingsdagen

Klik hier voor de sluitingsdagen in 2023.

De groepen

Berenzolder

Apenzaal

Meer informatie over Berend Botje Edam - Keetzijde

Berend Botje let op de kleintjes, ook als het gaat om eten en drinken. Wij letten onder meer op de richtlijnen van het Voedingscentrum en onze eigen pedagogische visie. Zo krijgen kinderen geen zoete dranken, maar water, lauwe thee, halfvolle melk en karnemelk.

Voeding op het kinderdagverblijf
Baby’s volgen hun eigen voedingsschema zoals we dat met jullie hebben afgesproken. Vanzelfsprekend zorgen wij voor de flesvoeding, dat zit bij de prijs in. Uiteraard is het ook mogelijk om flesjes met borstvoeding mee te geven of speciale flesvoeding. Oudere baby’s en peuters eten ’s ochtends een fruithapje en tussen de middag een warme maaltijd. ’s Middags krijgen de kinderen een verantwoord tussendoortje: soepstengel, cracotte en/of rijstwafel aan.

Voeding op de peuterspeelgroep
Op de peuterspeelgroep eten we gezamenlijk fruit en mogen de kinderen zelf kiezen wat ze willen. Waarna zij zelf mogen pellen of uitlepelen. Wij snijden het fruit met hen aan tafel en maken er een gezellig moment van.

Voeding op de BSO
Op ClubBB bieden we zowel fruit als groenten aan tijdens het eetmoment en sluiten af met een cracker of rijstwafel. We stimuleren de kinderen om dit zelf te snijden of te smeren. Ons aanbod voor beleg bestaat uit bewustere keuzes.

We beschikken over verschillende hoekjes waar ieder kind tot spel kan komen, of juist een rustmomentje kan pakken. Op de tafel zorgen we voor spelletjes. De bouwhoek is favoriet en daar wordt gespeeld met veelzijdig en open einde speelgoed. Bij open einde speelgoed staat het niet vast wat het is en daardoor kan het van alles zijn.

Met de grote blokken bouwen, tot klein spel met de barbies. In de gymzaal komen kinderen tot eigen spel met de kleden, banken en matten.

Kinderdagverblijf & peuterspeelgroep: 178395481

Buitenschoolse opvang: 279730068

De huisregels zijn voor al onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en BSO’s (ClubBB) hetzelfde. Deze huisregels kun je hier lezen. Je vindt hierin onder andere algemene afspraken over brengen- en halen, aansprakelijkheid, gezonde voeding en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Pedagogisch beleid
Naast de huisregels is er voor elke locatie afzonderlijk een locatiegebonden werkplan. In dit werkplan vind je onder andere de openingstijden en informatie over de groepen. Het locatiegebonden werkplan vind je in de OuderApp.

Parkeergelegenheid

Er is gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving van de locatie aanwezig.

Opvangmogelijkheden in Edam

Wij bieden in Edam ook:

 • Gastouderopvang

 • Buitenschoolse opvang ClubBB Edam - De Singel

contact-kinderopvang-berend-botje-susanne.JPG

Kunnen wij je helpen?

Bel 088-2337000

Op werkdagen ben ik bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur.
Wil je dat wij contact met jou opnemen?

“Spelen, klimmen en klauteren. Leren van en met elkaar”