94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Waarom de peuterspeelgroep goed is voor de ontwikkeling van jouw kind
24 Jun

Voordelen van de peuterspeelgroep

peuterspeelgroep_zelf-eten_berend-botje.jpg
peuterspeelgroep_zelf-eten_berend-botje.jpg

Wij hebben sinds kort weer een aantal plekjes vrij op de peuterspeelgroep in Edam. Deze beschikbare plekken ziet leidinggevende Sylvia graag ingevuld met spelende peuters.

Spelenderwijs voorbereiden op de basisschool

Sylvia vertelt: “Het is zo ontzettend goed voor de ontwikkeling van kinderen om naar een peuterspeelgroep te gaan. Je ziet kinderen voor je neus groeien, zodra zij zich bij de groep voegen. De sociale interactie maakt een enorme spurt. Net als de taalontwikkeling. Het is vooral voor kinderen die niet naar de kinderopvang gaan een prachtige plek. Leren delen, taakjes uitvoeren en spelenderwijs omgaan met taal én elkaar. Het is heel mooi om te zien hoe zij soms helemaal opbloeien en uit hun schulp kruipen. Je ziet het zelfvertrouwen met de week groeien. Bovendien zie je bij kinderen die naar de peuterspeelgroep gaan dat de stap naar de basisschool makkelijker gaat. Wij krijgen vaak terug vanuit het onderwijs dat zij kunnen merken dat een kind naar de peuterspeelgroep is geweest. Deze kinderen hebben meestal een grotere woordenschat en vinden sneller aansluiting bij andere kinderen. Dat is natuurlijk een mooi compliment voor ons maar nog veel fijner voor het kind.”

Peuters kunnen hun energie kwijt

De peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) bevindt zich in een kleurrijk en ruim opgezet pand, bestemd voor kinderdagverblijf, peuteropvang en de buitenschoolse opvang. Er is een ruime speelhal en een fijne, grote buitenruimte. Dit biedt de kinderen volop mogelijkheden om lekker te spelen en hun energie kwijt te kunnen. We maken regelmatig uitstapjes en werken aan de hand van wisselende thema’s als ‘wij gaan naar de dokter en ‘wij werken op de boerderij’. Het uitgangspunt bij de thema’s is dat we kijken en luisteren naar wat de peuters zelf bezighoudt. Daarop stemmen we het thema en daarmee de groepsactiviteiten af. Zo sluiten we mooi aan op de belevingswereld van de kinderen.

Kom een kijkje nemen!

Ben je benieuwd of de peuterspeelgroep iets is voor jouw kind? Je bent van harte welkom een kijkje te komen nemen. Maak een afspraak voor een rondleiding. Wij laten je graag zien hoe gezellig het op onze locatie is.