94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Gastouder Rianne - "Al met al had ik na ongeveer 8 maanden alle papieren op zak om te starten als gastouder"
Gastouder Rianne - Ervaringen

Gastouder Rianne

gastouderopvang_schommelen_buiten_gob.jpg

Bij een gastouder - Aan het werk

Stel, je besluit gastouder te worden. Hoe pak je dat aan en wat staat je te wachten? Gastouder Rianne waagde in 2017 de sprong. Ze nam ontslag op haar werk en dook de studieboeken in. “Al met al had ik na ongeveer 8 maanden alle papieren op zak om te starten als gastouder.”

'Vier jaar geleden heb ik mijn baan opgezegd en wilde ik er voor gaan om gastouder te worden. Na wat speurwerk op internet kwam ik al snel bij Berend Botje terecht. Nadat ik contact had opgenomen was het begin naar een eigen gastouderopvang daar!

Een persoonlijk intakegesprek met mijn bemiddelingsmedewerker volgde. Hierin bespraken we de opleiding en mijn wensen en ideeën over opvoeding en verzorging. Het voelde meteen prettig en met een goed gevoel dook ik de boeken in. Ik moest een aantal examens afleggen, waaronder een interne opleiding bij Berend Botje en een cursus EHBO bij kinderen.

Al tijdens de opleiding kreeg ik bericht dat mijn bemiddelingsmedewerker een gezin had gevonden dat bij mij paste. Het kennismakingsgesprek met ‘mijn eerste gezin’ was echt een fijne motivatie, zeg! Zo leuk om dat steeds in je achterhoofd te hebben: over een paar maanden wordt er een kindje geboren dat ik mag opvangen, wat bijzonder!

De allerlaatste stap voordat ik aan de slag kon als gastouder was de controle van de GGD. Al met al had ik na ongeveer 8 maanden alle papieren op zak om te starten als gastouder in Andijk! Wauw, wat waren dat een pittige maanden voor me, maar wat was ik blij dat ik dat voor elkaar had gekregen.

In september 2017 begon ik officieel. De dagen die ik wilde werken waren al snel bijna allemaal gevuld met kinderen die bij mijn gastouderopvang kwamen voor opvang. Na een paar maanden ben ik verder gegaan om nog meer trainingen te volgen en me extra te verdiepen in de ontwikkeling van kinderen. Ik ben nu Franch & Free Plus gastouder bij Berend Botje en geschoold in Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Ieder jaar volgen we bij Berend Botje opfristrainingen om bij te blijven. Wat is het dan fijn om met andere gastouders even samen te zijn en bij te praten. Inmiddels ben ik 3 jaar gastouder en wat vind ik dit leuk om te doen!'

Rianne, gastouder in Andijk

Meer weten over gastouder worden