94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

8 tips om thuis aan de slag te gaan met bewegen
Rebecca Tol - Pedagogische tips

8 tips om thuis aan de slag te gaan met bewegen

laab_2023_06_10_0056.jpg

Op de groep

Rebecca Tol is pedagogisch medewerker bij ons kindercentrum in Landsmeer. Onlangs heeft zij de cursus tot beweegcoach succesvol afgerond. Rebecca vertelt je hier graag meer over én ze geeft je tips om thuis, samen met je kind, aan de slag te gaan met beweging.

Rebecca: “Waarom ik beweegcoach wilde worden? Ik zag de cursus ‘beweegcoach; spelenderwijs bewegen en beweegkriebels’ voorbij komen en dat leek mij een mooie uitdaging in mijn vakgebied. Hoe blijf ik nieuwe, verfrissende beweegactiviteiten bieden? Hoe kan je de kinderen stimuleren binnen hun ontwikkelingsniveau? Naar deze antwoorden was ik erg benieuwd. Ik wilde ook graag leren hoe je iedere dag beweging kan toevoegen aan het dagritme van het kinderdagverblijf en hoe ik collega’s ook enthousiast kan krijgen en begeleiden hierin.”

Waarom is bewegen belangrijk?

Bewegen heeft een positieve invloed op de ontwikkeling en fysieke gezondheid van kinderen. Daarnaast doen kinderen tijdens bewegen ontzettend veel vaardigheden op die voor nu én later belangrijk zijn. Hierbij een rijtje met positieve effecten van bewegen:

Op ons kindercentrum is bewegen inmiddels een groot onderdeel van de dag en zijn mijn collega’s ook enthousiast. Samen verzinnen we elke keer weer nieuwe, leuke én uitdagende beweegopdrachten. Ik geef je graag wat simpele beweegtips om thuis mee aan de slag te gaan. Want bewegen is niet alleen gezond, maar ook super leuk om samen te doen!

Tips voor thuis

Tot slot: ook voor jou als ouder is het fijn om een balans te vinden tussen bewegen en andere activiteiten. Het werkt het beste als je voor jezelf een moment vrijhoudt om lekker te gaan bewegen. Probeer de iPad of tv wat vaker uit te laten en ga lekker samen bewegen!

Veel beweegplezier samen! 

Rebecca, pedagogisch medewerker en beweegcoach