94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Welkom bij de bso: ClubBB!

laab_2023_06_10_0056-1695807491.jpg

Op zoek naar een uitdagende, gezellige én actieve buitenschoolse opvang? Dan ben je bij ClubBB aan het goede adres! Op onze bso-locaties kan je kind zowel voor als na school terecht voor ontspanning of juist uitdaging. 

Bij ClubBB bepaalt jouw kind zelf wat hij of zij doet. Heeft het behoefte aan ontspanning? Of wil jouw kind liever naar buiten om zijn of haar energie kwijt te raken? Op de bso van Berend Botje kiezen de kinderen zelf, waarbij de nadruk ligt op spelen. Natuurlijk kunnen we ook samen met de andere kinderen aan een leuk schoolproject werken. 

ClubBB: de nieuwe naam van onze bso

ClubBB is de nieuwe naam van onze bso-locaties. ClubBB staat voor een nóg leuker, uitdagender, leerzamer én spannender bso. Deze naam is ontwikkeld vanuit de wensen en ideeën van pedagogisch medewerkers en de kinderen. De naam past beter bij hoe leuk en uitdagend onze bso - of ClubBB - is! Sinds kort hebben we daarom een bso-coördinator die collega's helpt bij het bedenken en ontwikkelen van uitdagende activiteiten die aansluiten bij de interesses en leeftijd van de kinderen. De kinderen zijn razend enthousiast en wij ook. Samen zijn we ClubBB!

Samen spelen, leren & ontdekken

Samen spelen en buiten zijn is tegenwoordig minder vanzelfsprekend dan vroeger. Steeds meer kinderen zitten langer en vaker voor de televisie of computer. Terwijl kinderen het van nature fijn vinden om lekker te bewegen en te ravotten. Daarom stimuleren we bij Berend Botje en bij ClubBB gezond eten en voldoende beweging zo veel mogelijk. Dit doen we dagelijks door bijvoorbeeld veel buiten te spelen en ook in onze activiteiten buiten de deur rekening te houden met lichaamsbeweging. Daarnaast spelen de kinderen bij ClubBB écht samen: dit gaat vaak vanzelf. Kinderen leren namelijk het meeste van elkaar. Dit vergroot niet alleen het zelfvertrouwen, maar verbetert ook de sociale vaardigheden. En daarbij is het natuurlijk heel gezellig! Bovendien organiseren we regelmatig leuke activiteiten op de bso, zoals een bioscoop- of discoavond waarbij regelmatig vriendjes en vriendinnetjes zijn uitgenodigd. 

laab_2023_06_10_0112.jpg

Actie of rust

Naast alle actie op de buitenschoolse opvang, is er ook ruimte voor rust. Er komt tijdens schooltijd veel op ze af. Als jouw kind er behoefte aan heeft, kan het op zijn of haar gemak bijkomen in de leeshoek of lekker kleuren, puzzelen of knutselen. Na binnenkomst kunnen we tijdens het eten of drinken de schooldag doornemen. Wil je kind daarna lekker naar buiten? Dan gaan we gezellig naar buiten!

Samenwerking met school

We hebben en nauwe samenwerking met school of scholen in de buurt en vinden het belangrijk om samen afspraken te maken. Zo haken we regelmatig aan met leuke thema's op school of stemmen we onze activiteitenplanning met elkaar af. Ook tijdens schoolvakanties is jouw kind welkom bij ClubBB mits je een comfortpakket bij Berend Botje hebt. Bij ClubBB wordt het vervoer van en naar school uiteraard door ons verzorgd.

Activiteiten binnen én buiten de deur

Bij ClubBB proberen we niet alleen op de bso, maar ook búiten leuke activiteiten te doen. Denk aan een bezoekje aan de speeltuin, dierentuin, het strand, bioscoop of een speelpark. Met hulp van onze bso-coördinator hebben we ook op de bso zelf genoeg uitdaging te bieden. Er zijn allerlei ideeën voor kinderen die wat meer uitdaging of 'actie' zoeken. Wat dacht je van een hut bouwen, touwbrug maken of vuurtje leren maken? Alles even uitdagend én veilig tegelijk! Onze medewerkers kunnen immers als de beste inschatten welke uitdaging bij welke leeftijd (en karakter) past. 

Ben je benieuwd naar ClubBB? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via 088-2337180 of [email protected] voor een persoonlijke rondleiding!