94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Klant aan het woord: Over gastouder Jessica
gastouderopvang_schommelen_buiten_gob-1.jpg

Samen met mijn man en kinderen wonen wij op het Kerkeland nr 1, tegenover de school Driespan het klaverweid, en op loopafstand van de bibliotheek, de supermarkt, de huisarts en verschillende speeltuinen.

Op het Clusius college heb ik mijn vmbo diploma gehaald. Daarna ben ik 1,5 jaar werkzaam geweest bij de Action, en nog ruim 4 jaar als huishoudelijk hulp bij de Omring. Echter lag hier mijn passie niet en ben ik gaan bedenken waar die wel lag. Aangezien ik jaren oppas ben geweest van 2 lieve kindjes, en zo genoot van de tijd die ik met mijn dochter doorbracht wist ik eigenlijk al snel dat mijn hart bij kinderen lag. Mijn dochter ging zelf ook altijd naar een gastouder, waar ze het ontzettend naar haar zin had, en ik vond die huiselijke sfeer altijd zo gezellig. Mijn man vroeg me, waarom ga je er niet voor? En inderdaad, waarom niet? Ik had niks te verliezen! Via Berend Botje kon ik bij ROC River mijn diploma Helpende Zorg en Welzijn voor gastouders halen. Ook heb ik mijn Kinder EHBO gehaald, en de F&Fplus, wat inhoudt dat ik nu zzper ben. Ik heb dus mijn eigen opvang, waar ik hartstikke trots op ben! Ik moest daar wel een extra papiertje voor halen, en er komt nu meer werk bij kijken, zoals zelf facturen opmaken, meer administratie en vergaderingen bijwonen.

Ik vind het heel bijzonder dat ik degene ben die deze zaak draaiende mag houden, zorgen dat de kindjes hier veel plezier hebben, gestimuleerd worden om nieuwe dingen te leren, en dat ik zoveel liefde heb om aan hun te geven, en weer van ze terug krijg!

Wat ik erg belangrijk vind als gastouder, is dat alle kinderen echt meedraaien in het gezin. Dus lekker mee naar de bakker, de supermarkt, of gezellig op stap gaan en de buitenlucht opzoeken, Wij hebben zelf ook een grote tuin waar naar hartelust gespeeld kan worden. Ik werk zo nu en dan met thema's, en met de feestdagen wordt er ook volop geknutseld en op ingespeeld. Maar soms volg ik ook de kinderen, waar hebben zij behoefte aan, waar ligt hun interesse op dat moment. De ene keer hebben ze zin om vrij te spelen, lekker met de duplo, klei, of vadertje en moedertje spelen. Dan willen ze graag knutselen, verven of tekenen. Spelletjes spelen of andere activiteiten vinden ze hier ook erg leuk! Ik ga de kinderen niet uit hun spel halen omdat ik iets anders gepland heb. Als de kinderen maar plezier hebben, en zichzelf veilig en vertrouwd voelen, daar gaat het mij om!

Met Pasen worden er mandjes gemaakt, en gaan ze eieren zoeken, met sint maarten worden er lampionnen geknutseld en met sinterklaas komen er pieten op bezoek die cadeautjes mee hebben! Elke feestdag en verjaardag is er wel iets leuks te doen, zoals ik dat met mijn eigen gezin ook altijd doe. De gastkinderen horen daar helemaal bij en mogen dat ook mee beleven.

Kortom, de kinderen zullen zich niet vervelen, en ik geniet enorm van mijn 'bonus' kindjes. Ze zijn immers toch een deel van ons gezin, en voelen zich hier helemaal thuis! Dat maakt mijn werk als gastouder zo bijzonder.