94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Klant aan het woord: Denise
peuterspeelgroep_handjes-in-de-lucht_berend-botje.jpg

Denise over Peuterspeelgroep Stede Broec locatie De Woud

Het voelde in eerst instantie een beetje tegenstrijdig als ouders zijnde om Koen naar een peuterspeelgroep te brengen. Dit kwam doordat wij allebei deelontslag hebben genomen om voor onze kleine man te zorgen (en zo'n dagje extra zorgen is stiekem best leuk). En eerlijk gezegd: 'Wie kan er nu beter voor onze kleine man zorgen dan zijn ouders?'. Inmiddels denken wij hier allebei heel anders over, want de peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) is één van onze beste beslissingen ooit!

Over zorgen gesproken. Wij vergeleken Koen vaak met kinderen van zijn leeftijd en lazen literatuur over de groei en ontwikkeling van kinderen en konden bijna opgaan voor een certificaat van dokter Google. Onze conclusie: Koen liep achter qua ontwikkeling want hij kon nog niet praten terwijl zijn tweede verjaardag rap naderde. Wat te doen? Naar logopedie luidde een advies dat wij kregen en we twijfelden geen moment: let’s go! Ondanks alle positieve stimulans die we op Koen afvuurden, bleef hij maar wijzen zonder deze ‘dingen’ bij naam te noemen. Tijd voor iets anders!

En daar kwam de peuterspeelgroep in beeld. Na verschillende peuterspeelzalen in de buurt bezocht te hebben, hadden we er maar bij één het gevoel van: dit is precies wat we zochten! Peuterspeelgroep Stede Broec locatie De Woud heeft een fijne sfeer met een stimulerend pedagogisch klimaat georganiseerd door betrokken ‘juffen’.

Voor Koen en ons was het begin een beetje lastig, er was toch wel sprake van elkaar missen, wat resulteerde in dikke tranen bij Koen, en wij hadden gewoon last van een beetje wind in de ogen 😉 Een half jaar later zien we zo’n enorme positieve verandering bij onze kleine vriend. Waar wij in eerste instantie vooral als doel hadden om Koen te leren praten (en dat doet hij, hij kwebbelt er op los) leert hij er zoveel meer middels originele thema’s die wij als ouders zijnde nooit konden bedenken. Het is geen opvang maar echt een leerschool waar hij op dit moment twee keer in de week naar toe gaat.

Twijfel je? Neem een kijkje en je zult begrijpen waarom dit één van onze betere beslissingen is geweest!