94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Zindelijk worden? Zo gaan wij er mee om op de kinderopvang!
04 Sep

Zindelijk worden? Zo gaan wij er mee om

baby_pedagogisch-medewerker_berend-botje.jpg

Weg met de luiers, leve het potje! Het is een moment waar veel ouders naar uitkijken: je kind is zindelijk geworden. Geen luiers meer, hoe fijn is dat. En dat trotse gevoel wanneer je kind voor het eerst zijn of haar behoefte doet op het potje of de wc… De meeste kinderen krijgen tussen de leeftijd van 2 en 3 jaar interesse in het zindelijk worden. Zindelijk worden gaat echter meestal niet vanzelf. Hoe kun je zindelijk worden het beste stimuleren? Wat is een handige zindelijkheidstraining? Onze orthopedagoog zette een aantal tips op een rij!

kinderdagverblijf_buiten-spelen_berend-botje.jpg

Maak je kind bewust van het moeten plassen of poepen
Als ouder kun je vaak aan het gedrag van je kind zien of hij/zij moet plassen of poepen of dit net gedaan heeft. Benoem dit regelmatig al voordat je de luier af doet, zodat het kind bewust wordt van het gevoel dat dit geeft en wat je ermee moet doen. Ook op de opvang kennen we de kinderen vaak zo goed dat we dit aan ze kunnen zien. Dit benoemen wij dan ook.

Zindelijkheidstraining? Laat de luier overdag af
Zodra je bent begonnen met zindelijkheidstraining kun je de luier overdag het beste af laten. Zo leert het kind het snelst om niet alles zomaar te laten lopen.

Vragen over opvoeding?

Als je vragen hebt over de opvoeding van je kind of over het beleid en de visie van Berend Botje, kun je in eerste instantie natuurlijk terecht bij de medewerkers op locatie of je bemiddelingsmedewerker. Je kunt ook altijd contact opnemen met onze deskundige orthopedagoog:  

Kirsten Frazer, orthopedagoog
[email protected]
Tijdens kantooruren bereikbaar op 088-2337193