94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Thema's en activiteiten kinderdagverblijf
31 Oct

Thema's en activiteiten kinderdagverblijf

kinderdagopvang_spelen-met-bogen_berend-botje.jpg

Wij gunnen alle kinderen de best mogelijke kansen om zich te ontwikkelen. We letten daarbij goed op de verschillende fases in de ontwikkeling. Motorisch, sociaal en emotioneel. Een baby van zes maanden ontdekt dat hij of zij om kan rollen, een jaar later volgt al het herkennen van kleuren en vormen. En bijvoorbeeld hoe prettig het is om zindelijk te zijn! Omdat elk kind uniek is, kijken onze medewerkers goed waar jóuw kind aan toe is, zowel fysiek als geestelijk. Soms grijpen ze in, soms remmen ze af, soms moedigen ze aan. Ze nodigen altijd uit om te spelen. Want spelen ligt aan de basis van leren, ontwikkelen en ontdekken.

Jouw partner in de opvoeding

Op onze kinderdagverblijven is je kind niet ‘even bij de oppas’, maar in een veilige, leuke en vertrouwde omgeving. We zijn graag jullie partner in de opvoeding. Door samen te spelen, ontdekt je kind steeds meer over zichzelf, over anderen en de wereld. Kinderen leren het meest van elkaar, daarom kijken en luisteren wij naar wat de kinderen bezighoudt en stemmen de activiteiten daar op af. Dit vraagt een open en flexibele houding en zorgt voor écht contact met je kind. Onze pedagogisch medewerkers observeren, analyseren en documenteren het onderzoeksproces van je kind. Zij delen dit met jou, zodat je een goede indruk krijgt waar je kind mee bezig is en hoe zijn of haar ontwikkeling verloopt.

Lieve, goed opgeleide en enthousiaste medewerkers houden rekening met ieder kind en zorgen voor persoonlijke aandacht. Dat doen ze in een veilige, hygiënische en met zorg ingerichte omgeving, met geschikt speelmateriaal voor elke ontwikkelingsfase. Ze bewaken daarbij de balans tussen rust en activiteit.

Veilig en vertrouwd

Kinderen houden van regelmaat en structuur. Zo leren zij momenten herkennen en weten ze waar ze aan toe zijn. Daarom zijn er op ieder kinderdagverblijf vaste momenten voor een hapje en/of drankje, vaste rustmomenten, vaste plekken voor speelgoed. Er zijn ook vaste rituelen zoals een liedje zingen voor het eten en een verjaardag vieren in de kring. Het geeft de kinderen houvast en draagt er allemaal bij aan dat je kind onbevangen kan spelen en reageren. Hierdoor gaat je kind juist ‘lekker los’ bij spelletjes, thema’s en andere activiteiten.

Onze groepsruimtes zijn een soort ‘huiskamers plus’. De kinderen kunnen naar hartenlust kliederen met klei, verf, krijt of zelfs scheerschuim, ze mogen met z’n vijven een boot bouwen, liedjes zingen, op het raam schilderen, in een berg zand rollen, kikkervisjes kweken, slakken zoeken in de tuin, genieten van voorlezen in de kring, rondjes steppen, een verrekijker maken, hutten bouwen, cavia’s aaien, riddertje spelen…