94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Peuterspeelgroep De Kikkerhoek verhuist naar Petrus Canisiusschool
04 Sep

Peuterspeelgroep De Kikkerhoek verhuist naar Petrus Canisiusschool

header-uitgesneden.jpg

De peuters van peuterspeelgroep De Kikkerhoek in De Weere zijn op dinsdag 5 november verhuisd naar een nieuwe ruimte in de Petrus Canisiusschool in De Weere.

Het lokaal is geheel opnieuw ingericht en afgestemd op de behoeften van peuters. Zo is er onder andere een bouwhoek, een leeshoek, een huishoek en een aanrecht met twee lage wasbakken. Buiten spelen met de speeltrein, op de fietsjes en in de zandbak kan op het schoolplein.

Wij kiezen bewust voor een locatie in school, omdat de leerlijnen van school en peuteropvang zo beter op elkaar kunnen worden afgestemd. Ook is de overstap van opvang naar school op deze manier minder groot voor kinderen. Omdat de peuterspeelgroep nauw gaat samenwerken met de kleutergroepen, is besloten het lokaal naast het lokaal van groep 1, 2 en 3 in gebruik te nemen voor de peuteropvang.  ‘We bieden onderwijs en opvang samen onder één dak,’ vertelt directeur van de Petrus Canisiusschool Erna Driest, ‘in september zijn we gestart met buitenschoolse opvang en nu komt er dus ook een peuterspeelgroep bij. Daar zijn we erg blij mee.’ 

Over peuterspeelgroep De Kikkerhoek

Peuterspeelgroep De Kikkerhoek biedt op dinsdag en donderdag van 08:30-11:30 uur opvang aan kinderen tussen de 2 en 4 jaar.

Op de groep wordt vooral gekeken naar wat de peuters zelf kunnen en willen. De kinderen leren veel van en met elkaar. Samen gaan zij aan de slag met thema’s en spelenderwijs doen ze veel nieuwe woorden en begrippen op. In het kader hiervan organiseren wij regelmatig leerzame en informatieve uitstapjes en activiteiten in de omgeving. Hierdoor bereiden ze zich onbewust voor op de volgende stap in hun ontwikkeling; de overstap naar de basisschool.