94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Kinderen Schellinkhout halen geld op voor nieuw speeltoestel!
09 Jul
2407-schellinkhout-drechterland-janluykenschool-berendbotje.jpg

Met de naderende sloop van de Jan Luykenschool en de nieuwbouw van MFA Schellinkhout, verdwijnt ook het gemetselde speelkasteel van de dorpsschool.

Daarom zamelt het hele dorp geld in om in 2026 bij het nieuwe MFA een nieuw speeltoestel neer te kunnen zetten. De gemeenteraad besloot in 2020 dat er langs de Dorpsweg in Schellinkhout een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) komt met hierin een nieuwe school, ruimte voor Berend Botje, een dorpshuis en een nieuwe sportzaal. De huidige panden zijn verouderd en voldoen niet meer aan de huidige eisen. In de nieuwbouw kunnen we in 2026 terecht.

Omdat de Jan Luykenschool binnenkort vijftig jaar bestaat, wordt er een feest gegeven, wat tevens het afscheid is van de huidige locatie. Er is dan ruimte voor oud-leerlingen, dorpsgenoten en ouders om afscheid te nemen van het eigen vertrouwde schoolgebouw, elkaar te treffen en een bijdrage te leveren voor de aanschaf van het nieuwe speeltoestel. Uiteraard onder het genot van een hapje, drankje, spelletjes en nog veel meer.

Nieuw speeltoestel
De verwachting is dat het nieuwe speeltoestel opnieuw kasteelachtig wordt. "In het hele dorp worden hiervoor statiegeldflessen bij de dueren opgehaald. Dat is zo typisch Schellinkhout. We willen hier met zijn allen iets voor elkaar krijgen" vertelt Ingrid van Heezen (directeur Jan Luykenschool).