94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

'Wij kijken goed naar wat leeft bij kinderen'

'Wij kijken goed naar wat leeft bij kinderen'

peuter-boek-voorlezen-berend-botje.jpg

Drie jaar geleden ben ik bij Berend Botje als managementassistent begonnen. Toen vorig jaar een vacature werd uitgezet voor een ‘werving- en selectiespecialist pedagogisch medewerkers’, was ik meteen enthousiast en heb ik intern gesolliciteerd. In mijn verleden heb ik 7 jaar als intercedent bij een uitzendbureau gewerkt en aan die tijd bewaar ik goede herinneringen. Het werven en selecteren van sollicitanten is een spannend proces. Altijd op zoek naar de beste match tussen kandidaat en bedrijf. Als het lukt dan is dat echt gaaf! Een nieuwe baan die goed bevalt heeft echt impact op iemands leven. Dus, als je bij ons komt solliciteren voor de functie van pedagogisch medewerker, kom je bij mij terecht.

baby_spelen-op-mat_berend-botje.jpg

Kennismaken

Ik hou ervan om snel te handelen. Heb ik een goede indruk vanuit je sollicitatiebrief en voldoe je aan onze criteria, dan plan ik het liefst dezelfde dag nog een gesprek in. Voor het eerste gesprek kom je naar ons centraal bureau in Zwaag. In dit gesprek maak ik graag kennis met de persoon achter het cv. Ik ben oprecht geïnteresseerd in jouw verhaal, dat maakt mijn vak ook zo mooi. Wie ben je, wat wil je, wat kan je, wat zijn je talenten, wat vind je belangrijk in je baan? Behoeften peilen maar soms ook verwachtingen nuanceren. Heel inspirerend!

Reggio Emilia

In onze vacatures benoemen we de kwalificatie-eisen die we aan een functie stellen. Maar er komt natuurlijk nog veel meer bij kijken. Naast de ‘harde’ eisen vragen wij van onze pedagogisch medewerkers een bewuste kijk- en luisterhouding ten opzichte van de ontwikkeling van een kind. Bij Berend Botje zijn de pedagogisch medewerkers echte professionals. Altijd bezig met de ontwikkeling van een kind. Het uitgangspunt is dat veel kennis en vaardigheden al in het kind zitten en dat dit spelenderwijs verder wordt ontwikkeld, ieder kind op zijn of haar eigen tempo. Ook wordt er goed gekeken naar wat er leeft bij de kinderen. Wanneer we namelijk aansluiten bij de interesses van het kind, is het kind lang geboeid bij een activiteit wat een optimale leeropbrengst geeft. We werken daarom niet met van tevoren vastgestelde thema’s. Door observatie van de groep ontstaat er een thema. Hierbij doen we beroep op de creativiteit van onze pedagogisch medewerkers. Deze manier van werken moet natuurlijk wel bij je passen. Zo bereiden we knutselwerken bijvoorbeeld het liefst zo weinig mogelijk voor. Het gaat bij ons om het proces en niet direct om het resultaat. Op deze manier zijn de kunstwerkjes die worden gemaakt ook echt van de kinderen en niet van de pedagogisch medewerkers.

Bewust kiezen voor Berend Botje

Natuurlijk krijg je tijdens het kennismakingsgesprek van mijn kant informatie over de functie en over het bedrijf Berend Botje. Zo vertel ik graag meer over de persoonlijke benadering, de ontwikkelingsmogelijkheden en het plezier wat we met elkaar hebben. Er wordt echt gekeken naar je ‘talenten’. Bij Berend Botje dagen we je ook uit om uit je comfortzone te treden. Dat heb ik zelf ondervonden met mijn carrièreswitch. In het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat veel sollicitanten bewust kiezen voor Berend Botje, omdat we uitgebreid aandacht besteden aan de ontwikkeling van onze medewerkers.

Tweede gesprek en meedraaien

Klikt het van beide kanten, dan gaan we graag met je verder en volgt er een tweede gesprek. Voor het tweede gesprek word je uitgenodigd op locatie en heb je een gesprek met de locatie leidinggevende en opnieuw met mij. Aansluitend mag je een paar uur op de groep meedraaien om zelf te ervaren wat het werken bij Berend Botje inhoudt. Je hebt dan ook alle gelegenheid om vragen te stellen aan de pedagogisch medewerker op de groep. Zijn we allemaal enthousiast na het tweede gesprek en het meedraaien dan heten we je graag van harte welkom bij Berend Botje!

Flexpoule

Hebben we geen passende vacature, dan kun je altijd solliciteren naar een plek in onze Flexpoule. Vanuit de Flexpoule werk je flexibel op diverse locaties. Op deze manier leer je veel locaties en collega’s kennen. Vanuit de Flexpoule bestaat altijd de mogelijkheid om door te stromen naar een vaste groep of locatie. Interne sollicitanten hebben, bij gelijke geschiktheid, altijd voorrang op externe sollicitanten.

Missie geslaagd

Regelmatig kom ik pedagogisch medewerkers tegen die bij mij op sollicitatiegesprek zijn geweest. Het is zo leuk te horen dat iemand goed op zijn/haar plek zit. Onlangs zei iemand tegen me: ‘Ik heb het mooiste vak dat er is en ik krijg er nog voor betaald ook.” Dan is mijn missie geslaagd!

Vragen?

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op via telefoonnummer via 06-50057939. Appen mag ook!

José Schuit, werving- en selectiespecialist pedagogisch medewerker