94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Leren & groeien: van pedagogisch medewerker naar assistent leidinggevende

Leren & groeien: van pedagogisch medewerker naar assistent leidinggevende

peuter_pedagogische_medewerker_tong_uitsteken_berend_botje.jpg

'Mijn baan heeft meer verdieping gekregen'

Jelly Wubs werkt sinds 2018 bij Kinderopvang Berend Botje. November 2021 is zij doorgegroeid van pedagogisch medewerker naar assistent leidinggevende van Kindercentrum Oostzaan. Mede door de opleidingen via onze Berend Botje Academie heeft zij deze mooie stap kunnen maken. In deze blog vertelt Jelly over haar carrière bij Berend Botje.

peuterspeelgroep_handjes-in-de-lucht_berend-botje.jpg

Solliciteren bij Berend Botje

Hoe ik bij Berend Botje terecht ben gekomen? Dat is wel een leuk verhaal. Mijn kinderen gingen naar de opvang bij Berend Botje en speelden op de bso veel met de zoon en dochter van Gaby (pedagogisch directeur). Ik wist op dat moment eigenlijk niet dat Gaby bij Berend Botje werkte, en al helemaal niet dat zij één van de directeuren was. We spraken elkaar weleens en zo kwam het opeens ter sprake pas dat ik eigenlijk wel in de kinderopvang zou willen werken. Ik werkte op dat moment in de financiële dienstverlening en klantenservice. Daarvoor had ik jaren in de kinderopvang gewerkt, maar door de economische crisis ben ik wat anders gaan doen. Toch bleef de kinderopvang in mijn hoofd en miste ik het. Het liefst wilde ik weer terug! Gaby reageerde enthousiast en vroeg me te solliciteren bij Berend Botje.

Na mijn open sollicitatie mocht ik al snel op gesprek komen, ik weet nog dat ik toen erg zenuwachtig was. Maar ik werd ontzettend op mijn gemak gesteld, dat was heel fijn. Kort daarna werd ik teruggebeld met het goede nieuws dat ik was aangenomen. Ik mocht als vaste kracht aan de slag bij Kindercentrum Den Ilp!

Van pedagogisch medewerker naar…..

Vier jaar heb ik met veel plezier bij Kindercentrum Den Ilp gewerkt met een heel fijn en hecht team. Deze locatie is kleinschalig en gemoedelijk. Ik heb altijd een goede band met de collega’s, ouders, kinderen en met de school gehad. Ik voel mij hier echt thuis. Assistent leidinggevende Marianka heeft mij gestimuleerd om de opleiding Management in de Kinderopvang te doen via de Berend Botje Academie. Zij heeft mij dat duwtje in de rug gegeven om ervoor te gaan. Ik ondersteunde Marianka namelijk regelmatig in haar werkzaamheden, maar had er nooit over nagedacht of ik zelf wilde doorgroeien. De opleiding van Berend Botje heeft mij veel gebracht! Ik ben meer over mijzelf te weten gekomen en op zowel zakelijk gebied, als privé.

Onlangs kwam de vacature ‘assistent leidinggevende’ voor Kindercentrum Oostzaan vrij. Ik heb getwijfeld om te solliciteren omdat ik mij zo prettig voelde op de locatie in Den Ilp. Wilde ik dat wel opgeven? Uiteindelijk heb ik toch besloten om de nieuwe uitdaging aan te gaan. Het leuke aan de functie assistent leidinggevende vind ik dat je ook vast op de groep blijft werken. Ik heb dus ook nog genoeg contact met de kinderen en ouders. Mijn baan heeft meer verdieping gekregen: ik stuur nu het team aan en voer extra (administratieve) taken uit. Ook heb ik regelmatig contact met de collega’s van het centraal bureau en andere (assistent) locatieleidinggevenden. Naast clustermanager Maaike, steunen en begeleiden ook Gaby (pedagogisch directeur) en Ilse (regiomanager) mij heel goed in mijn nieuwe functie. Ze vragen regelmatig of het allemaal lukt en of ik hulp nodig hebt. Het is fijn om te weten dat zij achter je staan.

Ik ben erg blij met de stap die ik, mede dankzij mijn collega’s, heb durven maken!

Jelly Wubs, assistent leidinggevende Kindercentrum Oostzaan

Ben jij enthousiast geworden door Jelly’s verhaal en wil je ook onderdeel worden van ons enthousiaste team? Bekijk dan nu onze vacatures en solliciteer!