94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Koken met vrijwilliger Sonja: Niet kletsen, maar poetsen!

Koken met vrijwilliger Sonja: Niet kletsen, maar poetsen!

kind_fruitspies_klaar_maken_keuken_berend_botje.jpg

Sinds maart 2018 kookt Sonja elke dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10:00 en 12:00 uur bij Kindercentrum De Goorn. "Vaak heb ik zo’n 30 kinderen in mijn ‘restaurant’. Mijn specialiteit is courgettesaus met rijst, daar smullen de kinderen van!"

Koken als hobby


Mijn kleindochters Zoey en Maud zitten op de groep bij Berend Botje. Toen mijn dochter haar kinderen een keer ging brengen, hoorde ze dat zij een vrijwillige kookhulp zochten. Alleen maar thuis zitten is niets voor mij en ik ben gek op koken, dus het leek me wel wat. Inmiddels werk ik er alweer meer dan 2 jaar.

Alles vers


De pedagogisch medewerkers bestellen de boodschappen, twee keer in de week worden de verse producten aangeleverd. Gemiddeld kook ik voor ongeveer 30 kinderen, dat is best een grote groep. ‘Niet kletsen, maar poetsen’, denk ik dan! Alles komt vers binnen, aardappels, bietjes, worteltjes, sperziebonen. Er komt hier geen blik aan te pas. We houden rekening met dieetwensen, sommige kinderen eten bijvoorbeeld geen vlees of mogen geen melk.

berend-botje_kc-de-goorn_vrijwilliger-sonja.jpg

Berend Botje kookboek


Het eten wordt in grote schalen rondgebracht op de groepen. Het mooiste compliment dat de kinderen me kunnen geven is ‘Wat kun je goed koken, je kan wel in een restaurant gaan werken!’ Het lekkerste vinden ze allemaal courgettesaus met rijst. Daar doe ik courgette, ui, paprika en kruiden in en dan pureer ik het. Heerlijk vinden ze dat, de bordjes komen helemaal leeg weer terug. Ik maak ook veel recepten uit het Berend Botje kookboek. Dat zijn makkelijke en gezonde recepten, die alle kinderen (én grote mensen!) lekker vinden.

Onderdeel van het team


Het leuke aan werken op het kindercentrum is dat je echt onderdeel uitmaakt van het team. Ik doe mee met feestjes, haal soms boodschappen voor een lunch, ik ga op kraamvisite en met Kerstmis en Pasen ben ik er altijd bij. Zij zijn blij met mij en ik ben blij met hen!

Groeten,

Sonja