94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Hoe ziet een dag bij de actieve BSO Wulfram er uit?
Saskia - Ervaringen

Hoe ziet een dag bij de actieve BSO Wulfram er uit?

laab_2023_06_10_0056.jpg

Vandaag is het een super warme dag, dus we gaan lekker naar buiten met de kinderen. Vlakbij onze bso is een veldje met een kabelbaan en andere speeltoestellen, daar kunnen we lekker op een kleedje in de schaduw fruit eten en wat drinken. De kinderen kunnen er volop spelen en ravotten. We hebben ook stoepkrijt meegenomen en schepnetjes.

Het lukte ons niet om een kikker te vangen, hij sprong snel weer uit het netje! Na afloop zochten we samen op de iPad naar informatie over de kikker. Ik vind het leuk om de kinderen veel te leren over de natuur. Laatst zagen we een lieveheersbeestje en een kever. Dan zoeken we daarna van alles op: hoe worden ze geboren, wat eten ze? Ik vind het heel belangrijk dat kinderen lekker buiten kunnen spelen en dat kunnen ze hier in Hoogwoud gelukkig heel goed.

kind-soep-koken-helpen-berend-botje.jpeg

Op zo’n warme dag zorg ik voor ijskoud water en koude appelschijfjes, paprikaatjes en komkommertjes. Bij onze bso komen kinderen van verschillende scholen. Zij zijn ’s middags allemaal op verschillende tijden uit. De groep die het eerst op de bso is, krijgt meteen drinken en een fruitje, ik wacht niet tot iedereen er is. Dat doe ik bewust, omdat ik dan tijd heb om met elk kind even een praatje te maken. Even bespreken hoe de dag was en horen wat ze allemaal hebben meegemaakt.

Wat we vervolgens gaan doen, hangt af van de kinderen. Ik sluit me aan bij wat zij willen. Je kunt wel een heel programma maken, maar kinderen zijn geen machines. Wij vangen hier kinderen op in de leeftijd van 6 tot 13 jaar, zij bepalen graag zelf wat ze doen. Natuurlijk bedenk ik zelf ook allerlei leuke plannen. Met elkaar komen we er altijd uit. De thema’s waar we mee werken, bedenken we bijvoorbeeld ook met elkaar. Ik maak een lijstje met ideeën, en daar kiezen we er één uit. De meeste stemmen gelden. Ons laatste thema was ‘Wij zijn vloggers’. Aan de hand van een woordweb gaan we aan de slag.

Wij hebben 3 middagen in de week de gymzaal tot onze beschikking. De mogelijkheden daar zijn eindeloos; van hutten bouwen met de matten tot estafettes en balspellen. De kinderen kunnen zich er helemaal uitleven. We voetballen ook vaak buiten in de pannakooi en gaan op ontdekking in de buurt. We zijn niet voor niets een actieve bso!

Ik heb mijn diploma HBO SPH en heb jaren in de jeugdhulpverlening gewerkt. Met mijn kennis en ervaring van de ontwikkeling van kinderen draag ik graag een steentje bij aan hun ontwikkeling. Ik kijk per kind naar waar hij/zij nog een extra zetje in de goede richting nodig heeft, waar het nog in kan groeien en pas daar mijn pedagogisch handelen op aan. Ook de band die je als pedagogisch medewerker met de kinderen en ouders krijgt is erg bijzonder. Ik werk nu 10 jaar op deze bso groep en heb al veel broertjes en zusjes uit dezelfde gezinnen gehad. Ik werk hier nog steeds met heel veel plezier!

Groetjes vanuit Hoogwoud,

Saskia, pedagogisch medewerker ClubBB Wulfram

Meer weten over ClubBB Wulfram