94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Het geeft mij voldoening om kinderen te laten bewegen en enthousiast te maken voor sport!

Het geeft mij voldoening om kinderen te laten bewegen en enthousiast te maken voor sport!

bso_jongen_armen-aan-trap.jpg

Op de groep - Natuurlijk gezond

Voetbalclinics, op uitje naar Ajax, een bootcamp, schaatsen… Je kunt het zo sportief niet verzinnen of onze collega Angelique heeft het wel een keer voor de kinderen georganiseerd. Als groot sportliefhebber vindt zij het ontzettend leuk om sportieve activiteiten aan te bieden op de bso. Dit doet ze niet alleen bij onze BSO Flosbeugel in Enkhuizen waar zij werkt, ook op andere locaties komt ze letterlijk geregeld in actie

‘Kinderen vinden het doorgaans ontzettend leuk om te sporten en doen enthousiast mee. Ik vind het heel leuk om de kinderen die bij Berend Botje komen in aanraking te laten komen met verschillende sporten. Ook vind ik het belangrijk dat kinderen gezond zijn en in beweging blijven. Tegenwoordig wordt er toch snel naar een tablet of computer te gegrepen. Het geeft mij voldoening om kinderen ook in deze tijd uit te dagen om te sporten en ze hier vooral plezier in te laten beleven. Zelf vind ik vrijwel alle sporten leuk. Op mijn zesde begon ik met voetbal en dat heb ik jarenlang op hoog niveau gedaan. Met een diploma van het CIOS en ervaring met het geven van gymlessen op scholen op zak en een creatieve geest lukt het altijd wel om een sportieve activiteit te verzinnen.

bso-buitenschoolse-opvang-bewegen-sport-kinderen-opvang.png

Enthousiast maken


Het is niet moeilijk om kinderen enthousiast te maken voor sport en ze mee te laten doen aan een activiteit. Als je zelf enthousiast bent, worden zij dat ook! En natuurlijk helpt het mee als je zelf ook echt mee doet met de kinderen, in plaats van toekijkt. Als ik een sportieve activiteit aanbied, probeer ik daarbij ook altijd de fantasie van kinderen te prikkelen met een verhaal en ik zorg dat de activiteit er leuk uit ziet. Wanneer ik een bootcamp organiseer zorg ik bijvoorbeeld voor legernetten, autobanden, touwen. Zodat het écht stoer is! Ik ben zelf trouwens ook gek op Obstacle runs. Kracht en conditie komen samen en daarnaast is het klimmen over de obstakels zo leuk! Ook met collega’s van Berend Botje heb ik meegedaan aan zo’n soort sportevenement : Battle4Life in Hoorn. Berend Botje heeft dit evenement, waarvan de opbrengst naar inloophuis Pisa gaat, ook een aantal keer gesponsord. Ik heb voor de kinderen ook wel eens een soort mudrun georganiseerd. Ze zaten tot hun kin onder de modder en vonden het fantastisch.

Veel activiteiten


In de 11 jaar dat ik bij Berend Botje werk heb ik veel leuke en sportieve met de kinderen kunnen doen. Dat zijn ‘kleine’ sportieve activiteiten geweest zoals een sportparcours op een veldje, een dag naar het Belevenissenbos (tip!), een blote voetenpad bezoeken, skeelerclinic, hockyclinic, zwemmen en ga zo maar door. Maar ook activiteiten waarbij we wat groter uitpakten zoals een uitstapje naar Ajax waar de kinderen ook zelf een balletje mochten trappen in de Arena en zelfs handtekeningen kregen van alle spelers! Of een voetbalspelletjesmiddag voor alle bso’s in Enkhuizen bij voetbalvereniging West Frisia.

Ik heb nog veel sportieve ideeën om in de toekomst met de kinderen te ondernemen! En hoop dat ik dat ik de komende jaren nog veel bso-kinderen enthousiast kan maken om in beweging te komen!

Angelique