94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Gastouder Erna Hofman: 'Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt'

Gastouder Erna Hofman: 'Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt'

erna-met-kinderen.jpg

Gastouder zijn is een prachtig beroep. Erna Hofman kan er over meepraten, want zij maakte de overstap van de zorg naar de gastouderopvang. Laat je inspireren door haar verhaal! Heb jij zin om als gastouder aan de slag te gaan? Wij helpen je graag op weg!

'Na jaren in het ziekenhuis te hebben gewerkt, besloot ik het roer om te gooien. Het werk werd me fysiek te zwaar. Toen er een folder van Berend Botje bij mij thuis op de mat plofte, waarin gastouders werden gevraagd, twijfelde ik dan ook geen moment. Omgaan met kinderen was altijd al mijn grootste hobby, zij zijn een enorme inspiratiebron voor mij. Inmiddels werk ik alweer 10 jaar als gastouder via Berend Botje en geniet ik dagelijks met volle teugen van mijn werk.'

blog-van-je-hobby-je-werk-maken.png

'De omscholing naar gastouder is heel vlot verlopen. De medewerkers van Berend Botje begeleiden je van A tot Z. Naast hun eigen gastouder-basistraining, begeleiden zij onder andere bij het traject naar het benodigde MBO-diploma en verzorgen zij de EHBO-training. Berend Botje vergoedt een groot deel van deze kosten voor je. Uiteraard staat daar wel tegenover dat je in elk geval een aantal jaar exclusief voor Berend Botje werkt. Zij nemen verder veel administratieve taken uit handen, dat bespaart je een hoop (uitzoek)werk. Ik ben ook erg blij met de gratis trainingen en workshops die Berend Botje het hele jaar door voor ons verzorgt. Dit zorgt ervoor dat wij ons werk nog beter kunnen doen!'

'Ik kan het iedereen die het leuk vindt om met kinderen te werken aanraden om gastouder te worden bij Berend Botje. Je kunt je dagen zelf indelen en bepalen welke dagen je werkt. Op dit moment bied ik vier dagen per week opvang aan vijf kinderen. We hebben een vast programma, dat begint met zingen en fruit eten in de kring. Actieve momenten wisselen we af met rustmomenten. We zijn vaak buiten en lezen en knutselen veel. Ik haal ontzettend veel voldoening uit mijn werk, we hebben zoveel plezier met elkaar. Het is het mooiste beroep dat er is!'

Erna, gastouder bij Berend Botje 

Ook gastouder worden?

Neem vrijblijvend contact op met Gastouderbureau Berend Botje via 088 - 2337055 of [email protected]. Voor meer informatie over Berend Botje kun je ook hier terecht.