94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Franch & Free Plus - een verrijking van mijn gastouderschap
Gastouder Chantal - Ervaringen

Franch & Free Plus: een verrijking van mijn gastouderschap

go-buiten-op-de-schommel-1655988017.jpg

Bij een gastouder - Ontwikkeling

Vanavond is de laatste avond van de training Franch & Free Plus. Wat is de tijd snel voorbij gegaan! Na afronding van deze training mag ik mezelf een Franch & Free Plus gastouder noemen. Een kroon op mijn gastouderwerk dat ik al negen jaar met veel plezier en liefde doe. De training is een verrijking van mijn zicht op het gastouderschap en hoe ik dit uitoefen.

Even voorstellen

Mijn naam is Chantal Manshanden, getrouwd en moeder van Rens en Cas. Naast dat ik al negen jaar gastouder ben, heb ik ook een eigen bedrijf waar ik hooggevoelige mensen coach en begeleid. Een uitstekende combinatie. Het luisteren naar een kind, er zijn voor een kind en het bieden van een veilige omgeving, is wat ik het meest belangrijk vind. En dat is precies wat we allemaal nodig hebben. Ook het kind in onszelf wil gehoord en gezien worden. Mijn liefde voor luisteren komt samen in deze twee werkzaamheden. 

Voordelen cursusaanbod

Waarom ik Franch & Free plus gastouder wilde worden? Het vergoot mijn professionaliteit en zelfstandigheid. Tijdens de trainingen werd ingegaan op zowel het pedagogische als het zakelijke gedeelte. De pedagogische training heeft – mede dankzij de fijne oefeningen en praktijkopdrachten – gezorgd dat ik weer met een frisse blik naar mezelf als gastouder en nóg bewuster naar de kinderen kijk. Er zijn ook diverse vervolgtrainingen mogelijk, zoals de VVE Startblokken of thematisch werken met kinderen. Allemaal trainingen die mij als gastouder verrijken.                                     

Interactief én leerzaam

Als Franch & Free Plus gastouder ben je zelfstandig ondernemer. Tijdens de trainingen werd daarom ook ingegaan op onder andere het inschrijven bij de Kamer van Koophandel en speciale regelingen voor ondernemers en het opzetten van een eigen website waarbij Berend Botje je helpt. Er was veel ruimte voor vragen en de Berend Botje trainsters (Yolanda en Luce) zorgden voor een open en veilige sfeer. De avonden vlogen voorbij.

Het ondernemerschap was tot twee jaar geleden nog helemaal nieuw voor me, maar begint nu steeds vertrouwder en echter aan te voelen. Zelfstandig ondernemen geeft een gevoel van vrijheid en bevlogenheid. Daar staat tegenover dat het wel hard werken is en doorzettingsvermogen, focus en intentie vereist zijn. 

Wil je als gastouder zelfstandig ondernemer worden met een fijne steun in de rug? Dan raad ik je van harte aan om Franch & Free Plus gastouder te worden via Kinderopvang Berend Botje.

Chantal Manshanden, Franch & Free Plus gastouder

Franch & Free Plus gastouder worden