94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Sarissa blikt terug op haar training 'Management in de kinderopvang'
Sarissa - Werken bij Berend Botje

'Een leuke, leerzame training voor iedereen die sterker in zijn schoenen wil staan!'

baby_tafel_pedagogisch-medewerker_berend-botje.jpg

Achter de schermen - Ontwikkeling

Ik wilde altijd al meer weten over management. Maar omdat ik bij een kleinschalig kinderdagverblijf werkte, was een opleiding of training niet echt aan de orde. Dat veranderde toen ik bij Berend Botje ging werken. Zij bieden medewerkers namelijk een groot cursusaanbod. Precies op het goede moment, toen ik weer de behoefte kreeg om mezelf te ontwikkelen, kreeg ik de mogelijkheid om me aan te melden voor de training ‘Management in de kinderopvang’. Ik wilde vooral ontdekken of management bij me past. Ik besloot me hierin te verdiepen en was nieuwsgierig: welke rol past bij mij?

Veel afwisseling en ruimte voor zelfreflectie

De training werd door twee trainers gegeven en duidelijk opgesplitst in tien trainingsavonden, een eindpresentatie en een evaluatie. Omdat je van tevoren het lesmateriaal krijgt, kun je je voorbereiden op de les. Dat vond ik erg prettig. Ook de afwisseling vond ik heel erg fijn. Er is veel ruimte om te luisteren naar wat de trainers vertellen, maar je gaat ook zelf actief aan de slag. Zo doe je rollenspellen, maar behandel je ook cases, luister je veel naar elkaar én leer je veel van elkaar. Tijdens de training is er veel ruimte voor zelfreflectie. Daardoor leer je jezelf steeds beter kennen.

Combineren met werk

Tijdens de training heb ik veel geleerd over leiderschapsstijlen, gesprekstechnieken en feedback geven én krijgen. Daardoor leerde ik mezelf beter kennen en kon ik mijn rol beter vinden. Ik vond het heel fijn en handig om de opleiding naast mijn werk te doen. De onderwerpen die worden behandeld en thema’s die voorbij komen, kunnen namelijk overal op worden toegepast, zelfs privé. Ook het huiswerk was duidelijk en goed te doen naast mijn werk.

Stevig in je schoenen

Ik kijk terug op een prettige, leerzame training. Wat ik echt interessant vond om te doen, is jezelf zoeken, leren kennen én accepteren. Het is een leuke, leerzame opleiding voor iedereen die steviger in zijn of haar schoenen wil staan. Achteraf kan ik ook zeggen dat ik sommige dingen anders doe dan vóór de opleiding. Ik ben me bijvoorbeeld bewuster geworden van mijn handelen. Dat maakt dat ik duidelijker ben en transparanter ben voor mijn omgeving. Ik zou dit traject dan ook zeker aanraden!

Sarissa, pedagogisch medewerker bij Kindercentrum Edam-Volendam. 

Bij Kinderopvang Berend Botje vinden we niet alleen de ontwikkeling van kinderen belangrijk, maar ook die van onze medewerkers. Daarom bieden we onze medewerkers een groot en interessant aanbod van trainingen en workshops aan. Zo kunnen we samen de beste kinderopvang aanbieden. Precies tijdens de coronaperiode slaagden 12 cursisten van de Berend Botje Academie voor de training ‘Management in de kinderopvang’. Dit traject is niet alleen heel interessant voor medewerkers die misschien leidinggevende ambities hebben, maar voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen. Sarissa, werkzaam bij ons kindercentrum in Edam, was één van de cursisten.