94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Decemberstress? Niet met deze tips!
Kristel - Pedagogische tips
2212_oh_hdo_sinterklaas-(1)-1700567821.jpg

Decemberstress? Niet met deze tips!

Kristel, orthopedagoog

Kijk jij er al naar uit? Sinterklaasavond en de gezellige decemberdrukte? Kun je niet wachten om de kerstboom in huis te halen, of ben jij blij als het weer januari is? Voor veel ouders is de decembertijd een drukke tijd. Met deze tips wordt het vast een heel gezellige decembermaand!

Er moeten bijvoorbeeld cadeautjes gekocht worden voor pakjesavond of kerst. Zeker als je meerdere kinderen hebt, is dat een uitzoekerij. Je wilt natuurlijk niet dat de een meer krijgt dan de ander. En de Sint is nog niet weg of Kerstmis dient zich al aan. Kerstboom optuigen, huis gezellig maken, wat gaan we doen met de kerstdagen? Oh ja, we moeten nog iets maken voor het kerstdiner op school. En dan ben ik vast iets vergeten. Hoezo druk?

Druk in het hoofd, druk in gedrag

Voor kinderen is het net zo druk. Zij komen Sinterklaas overal tegen; op school, bij de opvang, bij de voetbalvereniging, in het winkelcentrum en misschien ook nog op het werk van papa of mama. Hun schoen wordt op de gekste plaatsen gevuld en soms is er ook nog een pakjesavond bij opa en oma. Waar ze met alle goede bedoelingen, veel te veel cadeaus krijgen... Dan staat na 5 december ineens een kerstboom op de groep of in de klas en ga je geen sinterklaasliedjes maar kerstliedjes zingen. Wat een indrukken. Heel logisch dat je kind zich anders gedraagt.

Wij houden het vooral rustig op de groep en kijken goed naar hoe de kinderen deze periode beleven. Samen genieten wij van de sfeer en gezelligheid. Wij kijken er zelf enorm naar uit.

Met deze tips wordt het vast een heel gezellige decembermaand!

Decemberstress? Niet met deze tips!

Wij wensen jullie allemaal een hele fijne decemberperiode toe! Geniet ervan.