94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Gastouder Michelle - "Dit is de mooiste baan die er is"
Gastouder Michelle - Ervaringen

Gastouder Michelle - "Dit is de mooiste baan die er is"

gastouderopvang_peuter_wandelen_gob.jpg

Bij een gastouder - Aan het werk

Al ruim 15 jaar ben ik gastouder in Lutjebroek via Gastouderbureau Berend Botje. In die jaren heb ik heel wat geknutseld, gespeeld en plezier gemaakt met mijn gastkinderen. Gastouder zijn is ontzettend leuk als je graag met kinderen werkt. De liefde, het plezier en de grapjes van kinderen maken het tot de mooiste baan die er is.

Eén van de mooie dingen aan het werken als gastouder is dat je vaak een goede band opbouwt met de kinderen en hun ouders. Je ziet de kinderen opgroeien. Regelmatig kom ik in het dorp kinderen tegen waar ik ooit opvang aan heb geboden. Sommigen daarvan heb ik wel 10 jaar lang over de vloer gehad. Zij zijn nu al groot en het is erg leuk als je nog steeds enthousiast begroet wordt.

Dat ik gastouder ben geworden, kwam in eerste instantie voort uit het feit dat ik moeite had om een goede oppas te vinden voor mijn kinderen. Zo ontstond het idee om zelf gastouder te worden. Berend Botje hielp mij met de opleiding tot gastouder en al snel ving ik kinderen op bij mij thuis. Voor mijn eigen kinderen vond ik het enorm fijn dat ik door deze baan eigenlijk altijd thuis was. Ook waren er voor hen altijd andere kinderen om mee te spelen. Via Berend Botje volgde ik nog vele cursussen om mijzelf verder te ontwikkelen. Zoals een EHBO-cursus maar ook allerlei inspirerende knutsel- en thema-avonden.

Als gastouder is geen dag hetzelfde!

Als gastouder is geen dag hetzelfde. Het is fijn om de kinderen opvang in een huiselijke sfeer te bieden en elke dag met kinderen is anders. De dagen vliegen voorbij. De ondeugendheid en uitspraken van kinderen zijn zo leuk. Wanneer ze beginnen met praten zeggen ze veel leuke en grappige dingen. Ik vind het leuk om ze te stimuleren. Ook zindelijkheidstraining vind ik een mooie uitdaging. Het één op één contact met elk kind is speciaal. Je krijgt zoveel terug. Soms vragen mensen of het niet druk is wanneer je veel kinderen opvangt. Maar het is juist makkelijker met meerdere kinderen dan met één. Dan spelen ze veel met elkaar.

Ik raad het iedereen die het leuk vindt om met kinderen te werken aan om gastouder te worden bij Berend Botje. Ik spreek vaak vrouwen die op kinderen van vriendinnen passen. Dan denk ik; word gastouder! Dan kun je er ook iets mee verdienen. Het is een leuke baan, waarbij jezelf je dagen kunt indelen en bepalen welke dagen je werkt. Bovendien is Berend Botje er voor je. Zij regelen veel administratieve zaken, helpen je en vergoeden in veel gevallen onder andere diverse opleidingen en cursussen. En dat allemaal in combinatie met het plezier en de liefde van kinderen. Super!

Michelle, gastouder bij Berend Botje 


Enthousiast geworden?