94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Aan de slag op verschillende locaties van Berend Botje

Aan de slag op verschillende locaties van Berend Botje

werkenbij_pedagogisch-medewerker_berend-botje.jpg

Wanneer je als inval-medewerker bij ons aan de slag gaat, zal je op verschillende locaties ingeroosterd worden. Ook onze collega’s met een vaste locatie, vallen soms in op een andere locatie, zo ook Jelly. Zij werkt vast op onze locaties in Oostzaan, maar valt soms ook in op een andere locatie van Berend Botje. In deze blog vertelt ze over haar ervaring.

‘Ik heb het erg naar mijn zin in Oostzaan en vind het erg fijn om daar vast op de groep te werken, maar invallen op andere locaties vind ik ook heel waardevol en superleuk om te mogen doen! We zijn één Berend Botje, en toch heeft elke locatie haar eigen werkwijze en uitdagingen. Het is ook heel inspirerend, op deze manier kunnen we veel van elkaar leren. Zo zag ik op onze locatie in Hoorn dat ze een whiteboard gebruiken om de dagritmes te noteren. Dat vond ik zo handig, dat idee nam ik mee naar mijn vaste locatie. Een groot voordeel vind ik ook dat je op deze manier nog meer collega’s leert kennen. Het is zo leuk als je elkaar later weer eens tegenkomt tijdens een cursus of een personeelsfeest zoals de nieuwjaarsborrel, of bij een volgende keer tijdens het invallen natuurlijk.

Locaties regio Zaanstreek-Waterland
Zelf heb ik de meeste ervaring op de ‘zuidelijke’ locaties van Berend Botje; Landsmeer, Oostzaan en Den Ilp. Ondanks dat deze drie locaties regelmatig samenwerken, zijn ze ook ontzettend verschillend. Oostzaan en Den Ilp zijn gevestigd in basisscholen, Den Ilp is heel huiselijk en landelijk gelegen vlakbij het natuurgebied. De hoofdlocatie in Oostzaan is heel nieuw en modern. Landsmeer is een op zichzelf staande locatie en weer een stuk groter dan de andere twee. Op alle drie locaties werken leuke collega’s met veel kennis. Die kennis delen zij ook graag met elkaar om zo van elkaar te kunnen leren! Elk kindercentrum heeft haar eigen charmes. Ik zou dan ook niet kunnen kiezen welke locatie ik het leukst vind.

Aanrader; werken in de invalpoule
Ben je net klaar met je opleiding tot (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker? Dan kan je ook werken bij onze invalpoule! Je wordt op verschillende locaties ingezet, minimaal drie dagen per week. Op die manier kan je ontdekken welke opvangvorm en locatie bij je past. Want naast de locatie is elke opvangvorm ook anders. Zo hebben we bijvoorbeeld bij het kinderdagverblijf in Oostzaan één verticale groep, hier worden alle kinderen tussen 0 en 4 jaar bij elkaar opgevangen. In Den Ilp is dat alweer anders, daar hebben we een babygroep (0 tot 2 jaar) en een peutergroep (2 tot 4 jaar). Op veel locaties van Berend Botje vind je ook buitenschoolse opvang en peuterspeelgroepen, hier ziet jouw werkdag er daarom ook weer heel anders uit. Dus hoe leuk is het, als je kennis kunt maken met alle opvangvormen en verschillende locaties! Je doet een bom aan ervaring en inspiratie op!

Voor onze locaties in Landsmeer, Oostzaan & Den Ilp hebben we ook een invalpoule. Je wordt dan ingezet in deze regio. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Jelly Wubs, assistent leidinggevende Kindercentrum Oostzaan