gastouderopvang_schommelen_buiten_gob-1.jpg

Gastouderopvang Vrouwtje Kwebbel

 • Flexibel & kleinschalig

 • Voor kinderen van 0 tot 13 jaar

Aanmelden
0 tot 13 jaar
fflogo.svg
vrouwtje_kwebbel_heerhugowaard.png

Gastouderopvang Vrouwtje Kwebbel

Vrouwtje Kwebbel biedt als ervaren gastouder in Heerhugowaard flexibele opvang aan voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

Wij wonen bij de basisscholen Hasselbraam en Zeppelin. Ben je op zoek naar opvang in deze omgeving? Dan hebben wij vast een plekje voor je! Wij werken hierbij samen met het professionele gastouderbureau Berend Botje.

Liefs, Vrouwtje Kwebbel (Alexandra)

Over mij

Mijn naam is Alexandra,

Samen met mijn man Paul en kinderen Fiona, Tim en Kiara wonen wij in een kinderrijke buurt in Heerhugowaard. Vlakbij de scholen de Hasselbraam en de Zeppelin en de vele speeltuinen om ons heen.

Met veel plezier verzorg ik als erkende en ervaren gastouder dagelijks de opvang van gastkindjes in huis. Inmiddels doet ik dat ruim 15 jaar. Bij de opvang van kinderen staan voor mij aandacht, respect, liefde en creativiteit centraal. In een veilige omgeving waar de kinderen zichzelf kunnen zijn en naar hartelust kunnen spelen.

Met de kinderen onderneem ik veel verschillende activiteiten. We kleuren, knutselen, dansen en gaan op ontdekkingsreis. We toveren de kinderen om tot een stoere piraat, schone prinses of mooie vlinder. Onze moestuin is favoriet om te ontdekken wat groeit, bloeit en er wordt vaak lekker van het fruit gesnoept. 

Mijn tweede passie is het bakken van taarten en cupcakes, met marsepijn, fondant in de mooiste vormen, kleuren en lekkerste smaken. Daar betrek ik regelmatig de kinderen bij en die nemen dan vaak wat lekkers mee naar huis, als het dan nog niet is opgegeten :) 

Een dag bij Vrouwtje Kwebbel

07:30 uur - Opstarten

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit Ut et massa mi. Aliquam in hendrerit urna. Pellentesque sit amet sapien fringilla, mattis ligula consectetur, ultrices mauris.

09:30 uur - Fruithapje

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit Ut et massa mi. Aliquam in hendrerit urna. Pellentesque sit amet sapien fringilla, mattis ligula consectetur, ultrices mauris.

12:00 uur - Warm eten

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit Ut et massa mi. Aliquam in hendrerit urna. Pellentesque sit amet sapien fringilla, mattis ligula consectetur, ultrices mauris.

tim.jpg
hailey_smeerpoets-1710166477.jpg
herfst_timo_closeup1.jpg
 • Annemiek en Wilfried

  Ouders

  "Onze dochter is helemaal op d'r plek bij Vrouwtje Kwebbel."

 • Yolanda

  Moeder

  "Ik kan met een gerust hart naar mijn werk omdat ik weet dat ze bij Alex in zeer goede handen is."

 • Laura

  Moeder

  "Wij willen jou bedanken voor alle goede zorgen, jouw grote betrokkenheid en gekkigheid."

Algemene vragen over gastouderopvang

We letten erop dat het gastgezin zo goed mogelijk past bij jouw gezin. We vinden het belangrijk dat de regels die gelden binnen het gastgezin vrijwel hetzelfde zijn als die van jullie. En natuurlijk houden we rekening met je wensen (bijvoorbeeld je levensovertuiging) en die van je kind met betrekking tot bepaalde zaken. Al deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod tijdens het intakegesprek met de bemiddelingsmedewerker. Een goede ‘match’ tussen jou/jullie en de gastouder zorgt ervoor dat je kind helemaal past binnen het opvanggezin.  

Ja, het is belangrijk om goede afspraken te maken met je gastouder. Daarom is je bemiddelingsmedewerker bij dit gesprek aanwezig. De afspraken worden gemaakt voordat de opvang start. Je maakt afspraken over de opvangdagen, opvangtijden en de vakanties. Maar ook over medicijngebruik, vervoer, buitenspelen en zelfstandigheid. Daarnaast spreek je af hoe de gastouder omgaat met TV kijken, computergebruik, eten en drinken, slapen en misschien de huisdieren. Al deze afspraken worden ook schriftelijk vastgelegd, de bemiddelingsmedewerker zal jullie hierbij helpen.  

Ja, graag zelfs! Het zal niet alleen voor je kind wennen zijn, maar ook voor jou en de gastouder. Daarom kun je voordat de opvang start alvast een keer samen met je kind op bezoek gaan bij de gastouder. Zo kunnen jullie rustig kennismaken. Laat je kind daarna bijvoorbeeld een paar uurtjes wennen bij de gastouder. Je hoeft je kind niet meteen de hele dag te brengen.  

Na de eerste twee maanden vraagt je bemiddelingsmedewerker aan jou en de gastouder hoe de opvang van je kind gaat. Als het goed gaat en alles naar wens gaat, dan kan de opvang op dezelfde manier door blijven gaan.

In het Landelijk Register Kinderopvang staan alle gastouders die voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen. In dit register kun je dus controleren of een gastouder hieraan voldoet. Wij werken alleen samen met gastouders die aan alle eisen voldoen. 

In dit register staan ook alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang-organisaties en gastouderbureaus die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet kinderopvang.

Je (vaste) opvangdagen heb je afgesproken met de gastouder. Een extra dag kun je ook met haar overleggen.

Met behulp van onze online kostenindicatie kun je uitrekenen wat voor jou de kosten zijn van gastouderopvang.

Wil je je kind meteen aanmelden? Dit kan via berendbotje.nl/aanmelden. Als het niet lukt om je kind aan te melden via de website, dan kun je bellen met het centraal bureau via 088–2337140. Wij helpen je graag.