kind-speelveld-1710168090.jpg

Welkom bij gastouder Rianne

  • Flexibel & Kleinschalig

  • Professionele opvang

  • Voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Aanmelden
0 t/m 4 jaar
fflogo.svg
rianne-scheerman.jpg

Gastouder Rianne biedt kleinschalige en flexibele kinderopvang.
Onze ruime woning in Andijk biedt voldoende ruimte voor de kinderopvang.
We hebben onder andere een ruime woon/eetkamer, een extra slaapkamer beneden (voor de gastkinderen) en een grote achtertuin.

Over gastouder Rianne

Mijn naam is Rianne Scheerman en woon samen met Femke (2011) en Tigo (2015).
Ik ben in januari 2017 de opleiding gaan doen om gastouder te worden. Bij Berend Botje heb ik de interne basiscursus gevolgd en de kinder EHBO gehaald.
In augustus 2017 was ik officieel gastouder en in september ben ik begonnen met mijn kinderopvang.

In juni 2018 heb ik de cursus afgerond en ben ik F&F plus gastouder geworden. Daarna ben ik meteen begonnen met de training VVE (voor en vroegschoolse educatie) en die heb ik in mei 2019 afgerond.
Ik vind het geweldig om gastouder te zijn en geniet ook elke dag van mijn werk!

Neem een kijkje op mijn Facebookpagina voor meer informatie.

Veelgestelde vragen gastouderopvang

Het is handig om te kiezen voor een gastouder vlakbij je huis óf vlakbij je werk. Meestal lukt het ons om die gastouder te vinden. Je kunt dan op weg naar je werk je kind naar het huis van de gastouder brengen. Je kind zal dit al snel een tweede thuis vinden.

Ja, het is belangrijk om goede afspraken te maken met je gastouder. Daarom is je bemiddelingsmedewerker bij dit gesprek aanwezig. De afspraken worden gemaakt voordat de opvang start. Je maakt afspraken over de opvangdagen, opvangtijden en de vakanties. Maar ook over medicijngebruik, vervoer, buitenspelen en zelfstandigheid. Daarnaast spreek je af hoe de gastouder omgaat met TV kijken, computergebruik, eten en drinken, slapen en misschien de huisdieren. Al deze afspraken worden ook schriftelijk vastgelegd, de bemiddelingsmedewerker zal jullie hierbij helpen.  

Ja, graag zelfs! Het zal niet alleen voor je kind wennen zijn, maar ook voor jou en de gastouder. Daarom kun je voordat de opvang start alvast een keer samen met je kind op bezoek gaan bij de gastouder. Zo kunnen jullie rustig kennismaken. Laat je kind daarna bijvoorbeeld een paar uurtjes wennen bij de gastouder. Je hoeft je kind niet meteen de hele dag te brengen.  

Na de eerste twee maanden vraagt je bemiddelingsmedewerker aan jou en de gastouder hoe de opvang van je kind gaat. Als het goed gaat en alles naar wens gaat, dan kan de opvang op dezelfde manier door blijven gaan.

Je (vaste) opvangdagen heb je afgesproken met de gastouder. Een extra dag kun je ook met haar overleggen.

Met behulp van onze online kostenindicatie kun je uitrekenen wat voor jou de kosten zijn van gastouderopvang.

Wil je je kind meteen aanmelden? Dit kan via berendbotje.nl/aanmelden. Als het niet lukt om je kind aan te melden via de website, dan kun je bellen met het centraal bureau via 088–2337140. Wij helpen je graag. 

In het Landelijk Register Kinderopvang staan alle gastouders die voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen. In dit register kun je dus controleren of een gastouder hieraan voldoet. Wij werken alleen samen met gastouders die aan alle eisen voldoen. 

In dit register staan ook alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang-organisaties en gastouderbureaus die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet kinderopvang.