gastouder_purmerend-pippa's.jpg

Kinderopvang Pippa's Home

 • Voor kinderen van 0 tot 4 jaar

 • Huiselijke sfeer

Kostenindicatie
0 tot 4 jaar
fflogo.svg
gastourder_purmerend_erna-hofman_pippa.jpg

Gastouderopvang Pippa's Home

Pippa's Home biedt professionele gastouderopvang in huiselijke kring, voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De kinderen krijgen veel persoonlijke aandacht, de ontwikkeling van het kind staat centraal.

Dit betekent dat ik zorg draag voor de ontwikkeling van het kind in een liefdevolle veilige en gezellige omgeving. 

Over gastouder Erna

Laat ik mijzelf even voorstellen, ik ben Erna Hofman en eigenaresse van Kinderopvang Pippa`s HomeIk ben getrouwd en heb samen met mijn man Armand 3 dochters, daarnaast wonen onze hond Bram en kater Storm bij ons. Kinderen zijn voor mij een inspirerende bron en ik bied ze als gastouder naast mijn gezin een liefdevolle en veilige plek.

Ik vang maximaal 5 kinderen per dag op waardoor de aandacht gewaarborgd is. Ik sta voor kinderopvang waarbij het kind centraal staat, door het organiseren van thema dagen, het uitvoerig vieren van verjaardagen, knutselactiviteiten en spelletjes welke zowel binnen als buiten plaatsvinden, geef ik de kinderen voldoende ruimte om zichzelf in hun eigen tempo te kunnen ontwikkelen.

Ik ben in bezit van alle benodigde diploma’s welke nodig zijn om professionele kinderopvang te bieden. Geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang onder nummer: 765328586

Neem eens een kijkje op mijn Facebookpagina om een indruk te krijgen van de opvang bij ons thuis in Purmerend.

Een voorbeeld van een dag bij gastouder Erna

7.30 - 9.00 uur

De dag begint, de eerste kinderen komen binnen en mogen vrij gaan spelen

9.00 - 10.00 uur

Samen met de kinderen kijken we wat voor activiteit we gaan doen, knutselen, verven, liedjes zingen enz.

10.00 - 11.00 uur

Tijd om wat te gaan drinken en fruit eten. Daarna worden de kinderen verschoond. Vervolgens is het tijd om een wandeling te gaan maken samen met onze hond Bram.

12.00 - 13.00 uur

Het gezamenlijk eten van een broodje en wat drinken melk, thee of water daarna vrij spelen.

13.00 - 15.00 uur

Kinderen die s ‘middags slapen worden verschoond en naar bed gebracht. De overige kinderen hebben de mogelijkheid iets creatiefs te doen en kunnen een keuze maken uit spelletjes uit de knutselkast of spullen uit de speelgoed box.

15.00 - 16.00 uur

Als de jongere kinderen wakker zijn en verschoond gaan we afhankelijk van het weer een stukje wandelen, naar de speeltuin of spelen in onze kindvriendelijke tuin. Daarna nog wat drinken met een cracker, of iets anders.

16.00 - 16.30 uur

Voorlezen van verhalen of (bij slecht weer) kijken van een filmpje. Vanaf 16:30 uur gaan we het speelgoed samen opruimen

16.30 - 17.00 uur

Kinderen kunnen worden opgehaald

gastouer_purmerend_pasen.jpg
gastouder_purmerend_pippa's_knutsel.jpg
gastouder_purmerend_erna_hofman-keuken.jpg
 • Diana

  Moeder

  "Een betere gastouder kan ik mij echt niet wensen !!!"

 • Rosa

  Moeder

  "Ook leert zij de kindjes veel dmv leuke en speelse projecten."

 • Marianne

  Moeder

  "Erna is enthousiast en super lief voor de kinderen. En het hele gezin ervaren we als een warm nest waar je kindje bij komt! Dit is echt een aanrader!"

welkom-lente.jpg

Algemene vragen over gastouderopvang

Ja, het is belangrijk om goede afspraken te maken met je gastouder. Daarom is je bemiddelingsmedewerker bij dit gesprek aanwezig. De afspraken worden gemaakt voordat de opvang start. Je maakt afspraken over de opvangdagen, opvangtijden en de vakanties. Maar ook over medicijngebruik, vervoer, buitenspelen en zelfstandigheid. Daarnaast spreek je af hoe de gastouder omgaat met TV kijken, computergebruik, eten en drinken, slapen en misschien de huisdieren. Al deze afspraken worden ook schriftelijk vastgelegd, de bemiddelingsmedewerker zal jullie hierbij helpen.  

Ja, graag zelfs! Het zal niet alleen voor je kind wennen zijn, maar ook voor jou en de gastouder. Daarom kun je voordat de opvang start alvast een keer samen met je kind op bezoek gaan bij de gastouder. Zo kunnen jullie rustig kennismaken. Laat je kind daarna bijvoorbeeld een paar uurtjes wennen bij de gastouder. Je hoeft je kind niet meteen de hele dag te brengen.  

Na de eerste twee maanden vraagt je bemiddelingsmedewerker aan jou en de gastouder hoe de opvang van je kind gaat. Als het goed gaat en alles naar wens gaat, dan kan de opvang op dezelfde manier door blijven gaan.

In het Landelijk Register Kinderopvang staan alle gastouders die voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen. In dit register kun je dus controleren of een gastouder hieraan voldoet. Wij werken alleen samen met gastouders die aan alle eisen voldoen. 

In dit register staan ook alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang-organisaties en gastouderbureaus die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet kinderopvang.

Het LRK-nummer kun je vinden in het Landelijk Register Kinderopvang. Ga naar www.landelijkregisterkinderopvang.nl, kies bij ‘soort opvang’ voor ‘gastouderopvang’. Daarna kun je zoeken op de naam van de gastouder of het adres. Het kan zijn dat de gastouder met haar meisjesnaam in het register staat, ook als ze de naam van haar echtgenoot voert.

Je (vaste) opvangdagen heb je afgesproken met de gastouder. Een extra dag kun je ook met haar overleggen.

Met behulp van onze online kostenindicatie kun je uitrekenen wat voor jou de kosten zijn van gastouderopvang.

Wil je je kind meteen aanmelden? Dit kan via berendbotje.nl/aanmelden. Als het niet lukt om je kind aan te melden via de website, dan kun je bellen met het centraal bureau via 088–2337140. Wij helpen je graag.