jongen-met-blokken-1702977926.jpg

Gastouderopvang De Olifantjes

  • Flexibel & kleinschalig

  • Voor kinderen van 0 tot 12 jaar

Aanmelden
0 tot 13 jaar
fflogo.svg
petra.jpg

Gastouderopvang De Olifantjes

Welkom bij gastouderopvang De Olifantjes. Mijn naam is Petra Mullins en ik bied kleinschalige professionele kinderopvang in huiselijke sfeer bij ons thuis in Opperdoes. Opvang voor kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar en 5 dagen in de week. De dagen bij De Olifantjes zijn gestructureerd en rustig. We eten met elkaar, gaan dagelijks naar buiten, spelen, knutselen en zingen.

Mijn naam is Petra Mullins en ik werk al 13 jaar met heel veel plezier samen met Berend Botje. Vanaf 2017 heb ik mijn eigen Franch en Free plus onderneming. Samen met mijn man David en kinderen Emma (1997), Richard (2000) en Tamara (2003) woon ik in het mooie Opperdoes. Samen met de oppaskinderen ben ik graag buiten, wandelen met de hond, naar een speeltuintje of in de achtertuin. Binnen gaan we gezellig knutselen of spelen met het gevarieerde aanbod van speelgoed.

Een voorbeeld dag bij De Olifantjes

6:00 tot 8:00

De kinderen worden gebracht en we gaan ontbijten.

8:00 tot 9:00

We brengen de kinderen die naar school moeten weg.

9:00 tot 13:00

Vrij spelen, een rondje wandelen met de hond, voorlezen, knutselen en we eten een fruitje. De kleine kinderen doen een slaapje.

13:00 tot 13:45

Lunchen we en zingen we de bekende kleuterliedjes.

13:45 tot 14:30

We halen de kinderen uit school en gaan samen wat drinken met wat lekkers.

14:00 tot 16:00

We gaan naar buiten of bij slecht weer puzzelen, kleien of vrij spel.

16:00 tot 18:00

Vrij spelen, knutselen en een rust moment voordat de kinderen worden opgehaald.

peuter_klimrek_gob_berend_botje.jpg
speeltuin20onderdijk2011.jpg

Algemene vragen over gastouderopvang

We letten erop dat het gastgezin zo goed mogelijk past bij jouw gezin. We vinden het belangrijk dat de regels die gelden binnen het gastgezin vrijwel hetzelfde zijn als die van jullie. En natuurlijk houden we rekening met je wensen (bijvoorbeeld je levensovertuiging) en die van je kind met betrekking tot bepaalde zaken. Al deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod tijdens het intakegesprek met de bemiddelingsmedewerker. Een goede ‘match’ tussen jou/jullie en de gastouder zorgt ervoor dat je kind helemaal past binnen het opvanggezin.  

Ja, het is belangrijk om goede afspraken te maken met je gastouder. Daarom is je bemiddelingsmedewerker bij dit gesprek aanwezig. De afspraken worden gemaakt voordat de opvang start. Je maakt afspraken over de opvangdagen, opvangtijden en de vakanties. Maar ook over medicijngebruik, vervoer, buitenspelen en zelfstandigheid. Daarnaast spreek je af hoe de gastouder omgaat met TV kijken, computergebruik, eten en drinken, slapen en misschien de huisdieren. Al deze afspraken worden ook schriftelijk vastgelegd, de bemiddelingsmedewerker zal jullie hierbij helpen.  

Ja, graag zelfs! Het zal niet alleen voor je kind wennen zijn, maar ook voor jou en de gastouder. Daarom kun je voordat de opvang start alvast een keer samen met je kind op bezoek gaan bij de gastouder. Zo kunnen jullie rustig kennismaken. Laat je kind daarna bijvoorbeeld een paar uurtjes wennen bij de gastouder. Je hoeft je kind niet meteen de hele dag te brengen.  

Na de eerste twee maanden vraagt je bemiddelingsmedewerker aan jou en de gastouder hoe de opvang van je kind gaat. Als het goed gaat en alles naar wens gaat, dan kan de opvang op dezelfde manier door blijven gaan.

In het Landelijk Register Kinderopvang staan alle gastouders die voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen. In dit register kun je dus controleren of een gastouder hieraan voldoet. Wij werken alleen samen met gastouders die aan alle eisen voldoen. 

In dit register staan ook alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang-organisaties en gastouderbureaus die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet kinderopvang.

Je (vaste) opvangdagen heb je afgesproken met de gastouder. Een extra dag kun je ook met haar overleggen.

Met behulp van onze online kostenindicatie kun je uitrekenen wat voor jou de kosten zijn van gastouderopvang.

Wil je je kind meteen aanmelden? Dit kan via berendbotje.nl/aanmelden. Als het niet lukt om je kind aan te melden via de website, dan kun je bellen met het centraal bureau via 088–2337140. Wij helpen je graag.