gastouderopvang_schommelen_buiten_gob-1.jpg

Opvang bij Ellen

  • Kleinschalig

  • Voor kinderen van 0 tot 4 jaar

  • Flexibel

Aanmelden
0 tot 4 jaar
fflogo.svg
streekbos20-8-(1).jpg

Opvang bij Ellen

"Opvang bij Ellen" is een kleinschalige flexibele kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar in huiselijke sfeer, bij ons thuis, in Enkhuizen.

Een warm en gezellig (t)huis waar plaats is voor vier kinderen per dag, waar de kinderen vertrouwen en veiligheid vinden. Ik woon in een rustige, kindvriendelijke buurt bij de basisschool 'het mozaiek' locatie Toereppel. Ook is er dichtbij een peuterspeelgroep waar de allerjongsten van 2 tot 4 jaar door mij gebracht en gehaald kunnen worden.

Over gastouder Ellen

Mijn naam is Ellen Kelder. Ik woon samen met mijn zoon Jordy (2006) in een vriendelijke wijk in Enkhuizen.
Ontmoet in onze omgeving diverse speeltuinen, Basisschool mozaïek aan het Toereppel, 'het Streekbos' met strandje en een klein winkelcentrum voor de boodschappen.
Verder wordt ons huis bewoond door twee katten, Boes en Binky, en drie kleine honden, Loeka-David-Bowie, met wij samen heerlijk gaan wandelen.
Voordat ik gastouder ben geworden heb ik ongeveer 20 jaar met een zeiltjalk gezeild op het IJsselmeer en de Waddenzee. De weergave 'bruine vloot'.

Om dicht bij mijn opgroeiende zoon te zijn, ben ik gastouder geworden. Werkcombinatie met de mogelijkheid om thuis te zijn was voor mij de ideale oplossing. Gastouder ben ik sinds 2008. En per oktober 2010 ben ik F&F plus gastouder bij Berend Botje. Onder de naam 'Opvang bij Ellen' ben ik ingeschreven bij de kamer van koophandel , en geregistreerd in het Landelijk register onder nummer: 845786635.

Verder ben ik in het bezit van:
- Een Verklaring Omtrent het Gedrag
- Helpende Welzijn niveau 2
- Eerste hulp aan kinderen

Een voorbeeld van een dag bij Opvang van Ellen

6.30 - 8.00 

Kinderen worden gebracht en we gaan rond 7.15 uur gezamenlijk ontbijten.

8.15

Brengen we de kinderen naar basisschool of peuterspeelgroep en daarna gaan we met de
hondjes wandelen.

9.45 - 10.15

Drinken we iets en eten we fruit.

10.15 - 11.00

Kinderen gaan binnen of buiten in de tuin spelen, of liedjes zingen /boekje
lezen, puzzelen. Bij mooi weer gaan we naar de speeltuin.

11.45 - 12.00

Tijd om weer naar de peuterspeelgroep te gaan.

12.00 - 13.00

Broodje eten en drinken.

13.00 - 15.00

Kinderen die 's middags slapen worden naar bed gebracht. De andere
kinderen kunnen gaan tekenen, kleien, knutselen of gezamenlijk een spelletje spelen.

15.00

Slapende kinderen worden wakker gemaakt.

15.15 - 17.30 

Eten en drinken. Bedenk maar iets leuks om te doen! Soms kijken we bij heel erg slecht weer naar iets leuks op de televisie!!

17.00 - 18.30

Tijd om te gaan koken en te eten met zij die later worden opgehaald


dagindeling.jpg
spelen20in20doos-1710431762.jpg
boot-1710431774.jpg

Algemene vragen over gastouderopvang

We letten erop dat het gastgezin zo goed mogelijk past bij jouw gezin. We vinden het belangrijk dat de regels die gelden binnen het gastgezin vrijwel hetzelfde zijn als die van jullie. En natuurlijk houden we rekening met je wensen (bijvoorbeeld je levensovertuiging) en die van je kind met betrekking tot bepaalde zaken. Al deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod tijdens het intakegesprek met de bemiddelingsmedewerker. Een goede ‘match’ tussen jou/jullie en de gastouder zorgt ervoor dat je kind helemaal past binnen het opvanggezin.  

Ja, het is belangrijk om goede afspraken te maken met je gastouder. Daarom is je bemiddelingsmedewerker bij dit gesprek aanwezig. De afspraken worden gemaakt voordat de opvang start. Je maakt afspraken over de opvangdagen, opvangtijden en de vakanties. Maar ook over medicijngebruik, vervoer, buitenspelen en zelfstandigheid. Daarnaast spreek je af hoe de gastouder omgaat met TV kijken, computergebruik, eten en drinken, slapen en misschien de huisdieren. Al deze afspraken worden ook schriftelijk vastgelegd, de bemiddelingsmedewerker zal jullie hierbij helpen.  

Ja, graag zelfs! Het zal niet alleen voor je kind wennen zijn, maar ook voor jou en de gastouder. Daarom kun je voordat de opvang start alvast een keer samen met je kind op bezoek gaan bij de gastouder. Zo kunnen jullie rustig kennismaken. Laat je kind daarna bijvoorbeeld een paar uurtjes wennen bij de gastouder. Je hoeft je kind niet meteen de hele dag te brengen.  

Na de eerste twee maanden vraagt je bemiddelingsmedewerker aan jou en de gastouder hoe de opvang van je kind gaat. Als het goed gaat en alles naar wens gaat, dan kan de opvang op dezelfde manier door blijven gaan.

In het Landelijk Register Kinderopvang staan alle gastouders die voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen. In dit register kun je dus controleren of een gastouder hieraan voldoet. Wij werken alleen samen met gastouders die aan alle eisen voldoen. 

In dit register staan ook alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang-organisaties en gastouderbureaus die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet kinderopvang.

Je (vaste) opvangdagen heb je afgesproken met de gastouder. Een extra dag kun je ook met haar overleggen.

Met behulp van onze online kostenindicatie kun je uitrekenen wat voor jou de kosten zijn van gastouderopvang.

Wil je je kind meteen aanmelden? Dit kan via berendbotje.nl/aanmelden. Als het niet lukt om je kind aan te melden via de website, dan kun je bellen met het centraal bureau via 088–2337140. Wij helpen je graag.