kind-met-speelballen-buiten-1710499113.jpg

Gastouderopvang 't BOErenerf

  • Kleinschalig & flexibel

  • Voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Aanmelden
0 tot 4 jaar
fflogo.svg
peuter_schoenen_aantrekken_berend_botje-1.jpg

Gastouderopvang 't BOErenerf

't BOErenerf is een kleinschalige, flexibele kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar bij ons thuis in Zuidschermer.

Een warm, gezellig en liefdevol (t)huis, waar plaats is voor zes kinderen. Wij wonen in een rustige, kindvriendelijke omgeving, waar kinderen vertrouwen en veiligheid vinden. Hierdoor kunnen kinderen zich beter ontwikkelen.

Over gastouder José

Mijn naam is José Groot en ik woon samen met mijn man Nico net buiten het dorp Zuidschermer. Wij hebben 5 kinderen Paul (1992), Raymond (1994), Mirjam (1996), Lars (2000) en Judith (2004).

Op onze leuke en mooie veehouderijbedrijf bied ik kleinschalige kinderopvang aan op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 6.00-18.00 uur. Wij hebben ongeveer 100 stuks (jong)vee en melken er daarvan gemiddeld 45 koeien. Wij hebben voor alle kinderen een overall en laarsjes om samen met mij naar de kalfjes en koetjes te kijken en te voeren. Ook worden de kippen (Noord-Hollandse blauwe) niet vergeten met voeren en als ze een eitje hebben gelegd gaan we deze rapen. Zodra het kan zijn wij lekker buiten. Naast de opvangruimte hebben wij een heel mooi groot en afgezet buiten ruimte waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Wij hebben een schommel met glijbaan, een trampoline (met net), looptrekkers, fietsjes ,traptrekkers voetballen en een heerlijke zandbak. Bij (heel) slecht weer blijven wij binnen spelen. Ook hier kunnen de kinderen zich prima vermaken met boekjes, knutselen, duplo, hutten bouwen enz.

Algemene vragen over gastouderopvang

We letten erop dat het gastgezin zo goed mogelijk past bij jouw gezin. We vinden het belangrijk dat de regels die gelden binnen het gastgezin vrijwel hetzelfde zijn als die van jullie. En natuurlijk houden we rekening met je wensen (bijvoorbeeld je levensovertuiging) en die van je kind met betrekking tot bepaalde zaken. Al deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod tijdens het intakegesprek met de bemiddelingsmedewerker. Een goede ‘match’ tussen jou/jullie en de gastouder zorgt ervoor dat je kind helemaal past binnen het opvanggezin.  

Ja, het is belangrijk om goede afspraken te maken met je gastouder. Daarom is je bemiddelingsmedewerker bij dit gesprek aanwezig. De afspraken worden gemaakt voordat de opvang start. Je maakt afspraken over de opvangdagen, opvangtijden en de vakanties. Maar ook over medicijngebruik, vervoer, buitenspelen en zelfstandigheid. Daarnaast spreek je af hoe de gastouder omgaat met TV kijken, computergebruik, eten en drinken, slapen en misschien de huisdieren. Al deze afspraken worden ook schriftelijk vastgelegd, de bemiddelingsmedewerker zal jullie hierbij helpen.  

Ja, graag zelfs! Het zal niet alleen voor je kind wennen zijn, maar ook voor jou en de gastouder. Daarom kun je voordat de opvang start alvast een keer samen met je kind op bezoek gaan bij de gastouder. Zo kunnen jullie rustig kennismaken. Laat je kind daarna bijvoorbeeld een paar uurtjes wennen bij de gastouder. Je hoeft je kind niet meteen de hele dag te brengen.  

Na de eerste twee maanden vraagt je bemiddelingsmedewerker aan jou en de gastouder hoe de opvang van je kind gaat. Als het goed gaat en alles naar wens gaat, dan kan de opvang op dezelfde manier door blijven gaan.

In het Landelijk Register Kinderopvang staan alle gastouders die voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen. In dit register kun je dus controleren of een gastouder hieraan voldoet. Wij werken alleen samen met gastouders die aan alle eisen voldoen. 

In dit register staan ook alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang-organisaties en gastouderbureaus die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet kinderopvang.

Je (vaste) opvangdagen heb je afgesproken met de gastouder. Een extra dag kun je ook met haar overleggen.

Met behulp van onze online kostenindicatie kun je uitrekenen wat voor jou de kosten zijn van gastouderopvang.

Wil je je kind meteen aanmelden? Dit kan via berendbotje.nl/aanmelden. Als het niet lukt om je kind aan te melden via de website, dan kun je bellen met het centraal bureau via 088–2337140. Wij helpen je graag.